Inför Champions League säsongen 2021/22 – Här hittar du våra speltips!

speltips champions league säsongen 2021 2022

Igår kväll var det lottning för gruppspelet i Champions League 2021/22. För svensk del är intresset större än på länge. För första gången på sex år finns nämligen ett svenskt lag med i Champions League gruppspel när Malmö FF lyckades ta sig vidare efter dubbelmötet mot Ludogorets.

Något enkel grupp blev det dock inte. Här går vi närmare igenom förutsättningarna i de olika grupperna.

Speltips Champions League 2021/22

Champions League säsongen 2021/22 kör igång den 14 september och detta år finns mycket att se fram emot. Inte bara för att Malmö FF finns med. Redan i gruppspelet vänta många stjärnspäckade möten.

Grupp A

Vinnare grupp AOdds
Manchester City1.95
PSG1.95
RB Leipzig20.00
Club Brugge50.00

I grupp A finns två av världens i dagsläget bästa lag. Efter att ha lyckats locka över Leo Messi är PSG en av storfavoriterna till att äntligen ta hem Champions League detta år. Manchester City var ytterst nära säsongen 2020/21, men föll knappt i finalen mot Chelsea. Det är rätt klart vilka som tar sig vidare från gruppen. En extra krydda till allt kan Cristiano Ronaldo ryktade övergång till Manchester City bli.

  • Manchester City och PSG tar sig vidare.

Grupp B

Vinnare grupp BOdds
Liverpool1.75
Atletico Madrid2.80
AC Milan7.00
Porto25.00

Detta är den på förhand mest ovissa gruppen. En riktig ”dödens grupp” där i princip alla har kapacitet att ta sig vidare. Även om Liverpool och Atletico Madrid har de på pappret starkaste lagen, är både Porto och Milan två lag som visat sin kapacitet i europaspel. Vi tror dock att rutinen hos de två förhandsfavoriterna fäller avgörandet.

  • Liverpool och Atletic Madrid tar sig vidare från gruppen.

Grupp C

Vinnare grupp COdds
Borussia Dortmund1.57
Ajax4.35
Sporting Lissabon6.00
Besiktas11.00

Sporting lyckades för första gången sedan säsongen 2001-02 ta hem portugisiska ligan förra säsongen. I laget finns mängder av talang och den största stjärnan är Pedro Gonsalves som vann skytteligan på hela 26 mål förra säsongen. Det är en spelare som storklubbarna står i kö för att köpa in – en spelare värd att följa i detta års Champions League. Vi tror också att Sporting är ett av lagen att ta sig vidare från gruppen på bekostnad av Ajax.

  • Borussia Dortmund och Sporting tar sig vidare.

Grupp D

Vinnare grupp DOdds
Real Madrid1.55
Inter2.50
Shaktar Donetsk18.00
Sheriff Tiraspol100.00

Sheriff Tiraspol stod för en mindre skräll när de slog ut Dynamo Zagreb och blev första laget från Moldavien att ta sig till Champions Leagues gruppspel. I gruppspelet lär de dock inte att ha mycket att säga till om. Trots att Inter tappade sin målkung Romelu Lukaku har de är disciplinerat och starkt lag på benen.

  • Real Madrid och Inter tar sig vidare.

Grupp E

Vinnare grupp EOdds
Bayern München1.45
Barcelona2.75
Benfica20.00
Dynamo Kiev125.00

I grupp C finns två klara favoriter i form av Bayern München och Barcelona. Benfica är dock ett lag som kan ställa till det för ett ungt och förnyat Barcelona. Bayern kommer att ta hem gruppsegern utan problem och sedan står det mellan Barcelona och Benfica att göra upp om andraplatsen.

  • Bayern München och Barcelona tar sig vidare.

Grupp G

Vinnare grupp GOdds
Sevilla1.45
Borussia Dortmund1.65
Lille1.90
Red Bull Salzburg2.50

Vid sidan om grupp B är detta kanske den svåraste gruppen att tippa vilket även syns i fotbollsoddsen. Lille snuvade överraskande PSG på den franska ligatiteln ifjol och har alla chanser att ta sig vidare. Sevilla har haft stora framgångar i Europa League, men i Champions League har de inte riktigt fått till det. Nu finns dock en gyllene chans att ta sig åtminstone till sextondelsfinal. Vi skall dock inte glömma bort Wolfsburg och Salzburg. De sistnämnda har dominerat i Österrike en längre tid och sakta men säkert byggt upp ett lag som har kapacitet att nå långt i Europa. Ett lag som slutar bland de fyra främsta i tuffa Bundesliga är alltid att räkna med. Med andra ord finns bra chanser även för Wolfsburg att ta sig vidare från grupp G.

  • Sevilla och Lille tar sig vidare från gruppen.

Grupp F

Vinnare grupp FOdds
Manchester United1.75
Atalanta3.25
Villareal4.50
Young Boys75.00

Finalisterna i fjolårets Europa League-final möts igen! Men vi tror inte att detta är paret som tar sig vidare från gruppen. Atalanta lyckades överraskande knipa tredjeplatsen framför lag som Juventus och Napoli i fjolårets Serie A. I Champions League tog man sig till sextondelen där det där man slogs ut av Real Madrid. Vi tror också att Atalanta är starkare än Villareal i kampen om andraplatsen. Manchester United kniper förstaplatsen i gruppen.

  • Manchester United och Atalanta tar sig vidare från gruppen.

Grupp H

Vinnare grupp HOdds
Chelsea1.60
Juventus2.40
Zenit St. Petersburg20.00
Malmö75.00

Då har vi äntligen kommit till gruppen med stort G för svensk del – grupp H. Som nämnt blev det ingen drömlottning för Malmö FF. Eller det beror på hur man ser på det. Om man ville till en grupp med många stjärnor hamnade man rätt. Vill Malmö FF avancera så fanns det dock bättre grupper att hamna i. Det blir svårt att avancera när det finns lag som Chelsea och Juventus här. Även Zenit är ett starkt lag och rutinerat ute i Europa. Vi tror att Malmö kan ta en hemmaseger mot Zenit, men i övrigt lär kvalitetsskillnaderna vara för stora för att på allvar kunna konkurrera. Malmö FF slutar sist i gruppen. För den som söker efter skrällar och spelvärda odds online kan dock hemmamatchen mellan Malmö FF-Juventus erbjuda möjligheter.

  • Chelsea och Juventus tar sig vidare från gruppen.