Inför returmötet mellan Ludogorets-Malmö FF

speltips ludogorets malmö ff champions league kval

Precis som vi förutspådde i vår artikel inför första Champions League-kvalmötet mellan Malmö FF och Ludogorets blev det vinst för hemmalaget. Det gav MFF ett gyllene tillfälle att ta sig till gruppspelet i Champions League för första gången sedan 2015/16.

Här får du våra speltips inför returmötet som spelas den 24 augusti kl. 21.00.

Hur ser oddsen ut?

Ludogorets är ett starkt hemmalag och det syns också i odds online. En hemmavinst ger oddset 2.50, medan en vinst för Malmö FF ger 2.85 i odds hos Betsson.

När vi går till ett annat intressant fotbollsodds, vilket lag som tar sig vidare, är det intressant att konstatera att Ludogorets har hela 6.50 i odds. Med andra ord är Malmö storfavoriter till att ta sig vidare.

Speltips PFC Ludogorets-Malmö FF

Det är två lag som visade stark form i helgen i sina respektive ligor. Malmö avväpnade enkelt Degerfors med 3-0 på hemmaplan. Medan Ludogorets om möjligt imponerade ännu mer.

Hemma mot Lokomotiv Sofia blev det nämligen vinst 5-0 trots att man bytte hela tio spelare från mötet med Malmö FF. Hittills har man tre vinster av tre möjliga i ligaspelet och en målskillnad på hela 11-1.

Det lär bli hett om öronen på en fullsatt HuvePharma Arena imorgon kväll. Kapaciteten ligger på 10254 personer och det lär inte finnas många stolar lediga.

Vi tror dock bortavinst i bortamötet. För Malmös spelarmaterial är utgångsläget optimalt. Det räcker att ligga tätt i försvaret och satsa på kontringar, så kommer chanser att dyka upp. För löpstarka spelare som Jo Inge Berget och Veljko Birmancevic är detta helt perfekt – två spelare som syntes i målprotokollet redan i första mötet.

  • Vi tippar på 1-2 vinst till Malmö FF i bortamötet mot Ludogorets

Nyckeln till att ta hem matchen

Statistiken från första matchen lagen emellan visar på ett visst spelövertag för Ludogorets del. Med 58 procents bollinnehav och 545 passningar överglänste man klart Malmö FF på detta område.

Men som bekant säger bollinnehavet och antal passningar väldigt lite om effektiviteten. En talande statistik i detta avseende är Malmös 17 skott i jämförelse med Ludogorets 4 skott.

Vi kan förvänta oss än mer bollövertag till Ludogorets i returmatchen med tanke på att de behöver ett tidigt mål. Ju längre Malmö kan hålla nollan bakåt, desto mer öppnar sig lägen för kontringar framåt.

Med andra ord har vi nu ett gyllene läge att äntligen få se ett svenskt lag i Champions Leagues gruppspel igen!

Dela på