Speltips inför avslutningen av Premier League

speltips odds online premier league

Två omgångar återstår av Premier Leeague-säsongen och även om det är avgjort på flera plan finns det fortfarande mycket spänning och flera placeringar där vi spänt väntar på upplösningen. Att Manchester City har vunnit ligan vet vi redan och att Sheffield United, West Bromwich och Fulham spelar i Championship nästa år står också klart.

Men det är hög dramatik i kampen om Europaplatserna där Liverpool, Chelsea och Leicester gör upp om två platser till Champions League. Dessutom gör West Ham och Tottenham upp om sista platsen till Europa League samtidigt som Everton gärna snuvar just West Ham på Premier Leagues enda plats i Europa Conference League.

Premier League Odds för kommande matcher från Bet365:

Manchester City har redan säkrat titeln

Manchester City har vunnit Premier League och har inför de två avslutande omgångarna 13 poängs marginal ner till tvåan Manchester United. Det om något säger hur överlägsna City varit under säsongen 20/21. Laget har haft en strålande säsong på alla fronter och är i final i Champions League samtidigt som man redan vunnit den inhemska ligacupen. Spelare som Phil Foden, Kevin de Bruyne och Raheem Sterling har varit strålande och trots att laget i princip spelat hela säsongen utan ordinarie anfallare har det inte varit någon diskussion vem som är Englands bästa lag. Skulle Manchester City vinna sina två återstående matcher mot Brighton och Everton slutar laget på 89 poäng.

Vilka lag tar sista platserna till Champions League?

Om ligatiteln är avgjord är det desto mer spännande kring plats tre och fyra i tabellen. Att Manchester United slutar tvåa i ligan står i princip klart och även om Solskjaers mannar skulle förlora sina två sista matcher är en plats i Champions League redan säkrad. Men vilka två klubbar gör Manchester-lagen sällskap i nästa års Champions League?

Med två omgångar som återstår står Leicester på 66 poäng, Chelsea på 64 och Liverpool på 63 poäng. Ändå är det fördel Liverpool om vi tittar på det avslutande spelschemat. Anledningen är att Chelsea och Leicester möter varandra i den näst sista omgången. Det betyder att om Liverpool går rent i sina två avslutande matcher mot Burnley och Crystal Palace är de klara för spel i Champions League nästa år.

Därför kan vi räkna med mycket känslor i matchen mellan Chelsea – Leicester som nyligen möttes i FA-cupfinal. Den gången gick Leicester segrande av matchen och säkrade en tung titel. Det som talar emot Leicester är att de spelar borta mot Chelsea samtidigt som de också har Tottenham hemma i sista omgången. Chelsea avslutar säsongen mot Aston Villa på bortaplan.

Speltips sista omgångarna av Premier League

Det finns mycket fotboll att se fram trots att det endast återstår två omgångar av Premier League. Vi går igenom de hetaste omgångarna i avslutningen av ligan med speltips.

Chelsea – Leicester City

Chelsea har blivit ett nytt lag med Thomas Tuchel som ledde laget till final i FA-cupen och Champions League. Dessutom har man tagit sig upp bland topp 4 i Premier League. Men den senaste tiden har inte varit rolig för den tyske tränaren. Först förlust mot Arsenal hemma vilket innebar att man släppte in Liverpool i racet om en CL-plats igen. Därefter förlorade laget mot just Leicester i FA-cupfinalen. Mötet mellan lagen är förmodligen direkt avgörande för spel i Champions League nästa säsong. Förloraren kommer med största sannolikhet missa turneringen men Leicester har fördelen att man kan gå av matchen med ett oavgjort resultat och veta att man har avgörandet i sina egna händer inför sista omgången. För Chelsea är det bara vinst som gäller och vi tror man får revansch efter förlusten i finalen av FA-cupen.

  • Speltips: Chelsea vinner över Leicester City

Tottenham – Aston Villa

Tottenham spelar inte Champions League nästa säsong men innehar just nu den sista platsen till Europa League. En sjätteplats är väl ingen bedrift direkt för en klubb av Spurs kaliber. Men med tanke på hur säsongen varit är laget nog i slutändan nöjda om de kan hålla i den nuvarande placeringen då Tottenham för några omgångar sedan låg utanför topp 6. Spurs behöver verkligen vinna mot Aston Villa då West Ham jagar bakom på samma poäng samtidigt som Tottenham avslutar borta mot Leicester vilket kan bli tufft. Men hemma mot Aston Villa tror vi Spurs ordnar segern.

  • Speltips: Tottenham vinner hemma mot Aston Villa

Leicester – Tottenham

Det här lär bli den stora höjdpunkten i den sista omgången. Leicester jagar plats i Champions League medan Tottenham satsar på spel i Europa League. När de båda möts på King Power Stadium kommer det därför vara mycket på spel mellan de två storklubbarna. Leicester har nyligen vunnit FA-cupen medan Spurs har fått sig ett rejält lyft sedan Mourinho lämnade och Ryan Mason tog över. Men i den sista omgången tror vi Leicester är för starka och vinner matchen.

  • Speltips: Leicester vinner över Tottenham
Dela på