Speltips IF Elfsborg – AIK

  1. Reklamlänk | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  3. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor
speltips elfsborg aik

Med två omgångar kvar av allsvenskan är lever säsongen i allra högsta grad. Det är fyra lag som kämpar i toppen och gör upp om guldet. Två av dessa är just IF Elfsborg och AIK som i den näst sista omgången möter varandra på Borås Arena.

En match som när vi summerar säsongen kan vara helt avgörande för hur säsongen slutade för dessa två klubbar. De laget som lyckas vinna den här matchen har inför den sista omgången fortfarande guldhoppet vid liv. Förlust och jakten på guldet är över.

Den allsvenska guldstriden med två omgångar kvar

När vi kliver in i den näst sista omgången av årets allsvenska så gör vi det med fyra lag som placerar sig inom tre poängsmarginaler. Malmö FF toppar tabellen med 55 poäng följt av Djurgården på 54 poäng, AIK på 53 poäng och IF Elfsborg på 52 poäng.

Det är med andra en otroligt jämn guldstrid som kommer leva in i det sista. För Malmö väntar närmast Kalmar på bortaplan och för Djurgården står Varberg på hemmaplan för motståndet.

Båda dessa matcher spelas på söndag den 28:e november. Detta gör att när IF Elfsborg och AIK kliver ut på gräsmattan på Borås arena på måndag så har man dessa resultat med sig i ryggen och det kan visa sig att en seger i matchen mellan Elfsborg och AIK kan vara det som tar något av lagen uppåt i tabellen och ytterligare ett steg närmare guldet.

Men något som är klart är att de laget som förlorar matchen mellan Elfsborg och AIK kommer inför sista omgången inte att ha något med guldet att göra, så det är otroligt mycket som står på spel i den här matchen. Men utöver guldet så är det även en Europaplats som båda dessa klubbar jagar genom att försöka sluta topp tre i tabellen. Det gör att matchen i Borås är en riktig nervkittlare för alla inblandade.

Odds – Vinnare av Allsvenskan 2021

[sportsdata_standings provider_ids=”1″ stage_id=”49082″ aff_link_1=”https://www.spelaspel.se/out/bet365-odds”]

Matchinfo

Hemmalag: IF Elfsborg
Bortalag: AIK
Datum: måndag, 29 november
Matchstart: 19:00
Arena: Borås Arena, Borås

Vilka är favoriter att vinna matchen?

IF Elfsborg kommer till den här otroligt viktiga matchen som favoriter. Anledningen till denna är egentligen två faktorer. Den ena är AIK:s svaga spel på bortaplan den här säsongen. Det har enbart blivit fyra segrar på totalt fjorton försök under säsongen och det är definitivt inte lagets spel på bortaplan som gör att man fortfarande har chansen på guldet.

Den andra anledningen är att AIK har haft det otroligt svårt att vinna på bortaplan mot Elfsborg under en väldigt lång period. AIK har de senaste tjugo åren när lagen möts i Borås enbart vunnit vid tre tillfällen vilket är anmärkningsvärda siffror med tanke på att AIK stora delar av den perioden varit ett topplag i allsvenskan.

Det som talar för bortalaget är att AIK dock sällan förlorar mot Elfsborg på bortaplan utan det slutar ofta med kryss och att AIK i lägen som dessa har en förmåga att lyfta sig. När kniven är mot strupen då brukar AIK gå ut och lösa problemet.

Men även Elfsborg måste gå för seger om man ska ha en chans på guldet och för att ha Europaplatsen i egna händer inför sista omgången. Detta kommer helt klart bli en intressant match att följa och hur den utvecklar sig med tanke på all press som ligger på båda lagens axlar när de kliver ut på planen i årets nästsista omgång.

IF Elfsborg vinner matchen Odds 2.30 hos Unibet
Oavgjort i matchen Odds 3.30 hos Unibet
AIK vinner matchen Odds 3.30 hos Unibet
  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

IF Elfsborgs trupp

Målvakter
Hakon Rafn Valdimarsson
Tim Rönning
Backar
Gustaf Lagerbielke
Christopher McVey
Maudo Jarjué
Leo Väisänen
Simon Strand
Johan Larsson
Oliver Zandén
Gustav Broman
Mittfältare
André Römer
Frederik Holst
Samuel Holmén
Simon Olsson
Jacob Ondrejka
Emmanuel Boateng
Ahmed Qasem
Kevin Holmén
Noah Söderberg
Anfallare
Sveinn Aron Gudjohnsen
Alexander Bernhardsson
Per Frick
Jeppe Okkels
Rasmus Alm
Prince Isaac Kouame
Jack Cooper-Love
Marokhy Ndione

AIK:s trupp

Målvakter
Kristoffer Nordfeldt
Budimir Janosevic
Jakob Haugaard
Backar
Per Karlsson
Sotirios Papagiannopoulos
Alexander Milosevic
Jetmir Haliti
Mikael Lustig
Erick Otieno
Lucas Forsberg
Mittfältare
Sebastian Larsson
Bilal Hussein
Nabil Bahoui
Ebenezer Ofori
Saku Ylätupa
Filip Rogic
Yasmin Ayari
Zachary Elbouzedi
Tom Strannegård
Anfallare
Nicolas Stefanelli
Stefan Silva
Bojan Radulovic
Erik Ring
Henok Goitom

Spela på matchen IF Elfsborg – AIK

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

AIK vinner eller spelar oavgjort: Odds 1.65 hos Unibet

Ska AIK ha någon chans på guldet inför sista omgången så måste man gå för seger i den här matchen. Men med tanke på lagets svaga insatser på bortaplan den här säsongen och konstgräset på Borås Arena inte är någon favorit hos stockholmarna så väljer vi att gardera upp det med ett oavgjort resultat.

För även om guldet med största sannolikhet glider ur händerna på AIK om man inte vinner matchen till sista omgången så har man fortfarande greppet om den sista Europaplatsen om man skulle spela oavgjort i den här matchen. Och en Europaplats är otroligt viktigt för AIK då klubbens styrelse gått ut och sagt att man inte kommer satsa alls lika mycket till nästa säsong om inte laget tar kniper en Europaplats i allsvenskan den här säsongen.

Så även om AIK har svaga resultat på bortaplan så tror jag man kommer kunna gnugga sig fram till minst ett oavgjort resultat i den här matchen. Även om Sebastian Larsson inte finns med på planen då han är avstängd vilket är ett otroligt stort tapp för AIK så är ett oavgjort resultat eller att AIK vinner inte alls omöjligt.

Båda lagen gör mål: Odds 1.76 hos Unibet

Båda lagen måste gå för det och allt annat än en seger för hemmalaget är ett nederlag då det betyder att man inte har Europaplatsen i egna händer inför sista omgången. Men även AIK måste gå framåt och även om bortalaget har ett otroligt stabilt försvarsspel så har det varit lite vacklande på bortaplan och det öppnar upp för att det kan bli mål åt båda hållen.

Båda lagen har även gjort mål i åtta av de tio senaste matcherna lagen har mött varandra på Borås Arena. Hade detta varit en vanlig seriematch i mitten av säsongen tror jag definitivt det hade blivit en match med lite mål, men eftersom så mycket står på spel och båda lagen måste gå framåt så öppnar det upp helt andra ytor åt båda lagen än vid en vanlig match.

Det blir oavgjort i matchen: Odds 3.30 hos Unibet

Att AIK haft det svårt på Borås Arena är ingen nyhet. Men likväl har man även varit väldigt svårslagna på just Borås Arena och det är inte sällan som matcherna mellan lagen slutar just oavgjort.

Det är även fallet i de tre senaste matcherna som spelats på Borås Arena när Elfsborg och AIK mötts att båda lagen fått kliva av planen med en varsin poäng.

Nu är detta en match där inget av lagen kommer vara speciellt nöjda med ett oavgjort resultat, men då det är två så pass jämna lag som möter varandra så kan det mycket väl bli så att resultatet när slutsignalen går just är oavgjort.

Har jobbat många år som skribent inom flera olika områden. Gillar att skriva om ämnen som mode och livsstil, men även sport och spelbranschen ligger varmt om hjärtat.