Sommar-OS i Tokyo kör igång – Först ut är svenska fotbollsdamerna

speltips sommar os fotboll damer

Nu är det äntligen dags för ett av årets stora idrottsevenemang när Sommar-OS i Tokyo kör igång. Det tjuvstartar med fotboll redan imorgon 21 juli, medan den egentliga öppningen är på fredag 23 juli. Redan i öppningsmatchen är det svårast möjliga motstånd när svenskorna ställs mot USA.

Här tar vi igenom förutsättningarna inför Sveriges matcher i turneringen.


    Hitta odds på Sommar OS 2021 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

OS i fotboll för damer

Odds
Sverige9.50
Oavgjort4.10
USA1.43

Redan i första matchen den 21 juli har Sverige alltså svåraste möjliga motstånd i form av USA. Oddsen avslöjar vilken utmaning det handlar om med hela 9.50 i odds för en vinst för Sverige och endast 1.43 för USA.

USA har skördat stora framgångar genom tiderna i OS-fotbollen med hela fyra guld. Även om Sverige själva anser sig ha det bästa landslag någonsin på plats i Tokyo, lär det bli svårt. Istället lär Sverige få sikta in sig på en andraplats i gruppen.

Sverige har dock överraskat tidigare. Vem minns väl inte OS-turneringen i Rio de Janeiro 2016? Då lyckades Sverige ta sig ända vägen till final genom att bland annat besegra just USA på straffar i kvartsfinalen. Kan Sverige lyckas med något liknande nu?

Fotbollsoddsen för en svensk vinst är enligt vår mening oskäligt höga. Om du tror Sverige kan överraska finns här utmärkta möjligheter att dra nytta av det.

  1. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Kampen om andraplatsen

Matchen mot Australien på lördag morgon svensk tid kommer sannolikt att bli avgörande för svensk del i kampen om andraplatsen. Förbundskapten för Australien är Tony Gustavsson, något som gör att laget har goda kunskaper om den svenska spelmodellen.

Australien har också en av världens bästa spelare i form av anfallaren Sam Kerr. Det lär bli en tuff drabbning mellan två på förhand sett jämna lag, men ifall Sverige kommer upp till normal nivå går det vägen.

Vi tror på en knapp vinst mot Australien.

Hur långt kan Sverige ta sig i turneringen?

Förväntningarna är stora inom den svenska truppen. De blev heller inte mindre av framgångar i Rio de Janeiro senast när det begav sig. Då blev det silver och även i VM-turneringen 2019 i Kina lyckades Sverige knipa en bronsmedalj.

Nu siktar svenskorna på guld och det finns också utmärkta möjligheter att ta sig långt i OS-turneringen. Inte minst eftersom konkurrensen är mindre i OS än VM och EM med endast tolv deltagande lag, varav tre europeiska.

I OS saknas bland annat Tyskland och Frankrike som båda är före Sverige i världsrankingen.

Vi tror att Sverige kniper andraplatsen i gruppen och efter det kan allt hända. Vi tror det kan bli en riktigt rolig OS-sommar för fotbollsdamerna!