Sju matcher att se fram emot under EM

bästa matcher fotbolls em 2021

EM-slutspelet närmar sig med stormsteg och det finns mycket att se fram emot under Europamästarskapet. Sverige spelar mot Spanien, Slovakien och Polen men utöver blågults matcher finns det flera andra matcher som får det att vattnas i munnen på de neutrala åskådarna. Vi tar dig igenom de sju hetaste matcherna denna EM-sommar för fotbollsfansen. Häng med!


    Hitta odds på Fotbolls-EM här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Turkiet – Italien – Premiären 11 juni

Odds
Turkiet7.00
Oavgjort3.65
Italien1.60

Stadio Olimpico i Rom är värd för premiären i Fotbolls-EM 2021 och det är alltid en speciell plats. Världens fotbollsfans kommer vara fastklistrade när Italien ska försöka mala ner Turkiet som är tillbaka i finrummet efter att ha missat flera mästerskap i följd. Turkiet har inte det lag de har haft i tidigare generationer men Italien ser däremot starka ut. Dessutom spelar Italien på hemmaplan vilket borde innebära en komfortabel seger men premiärnerver har fällt värdnationer förr. 23 309 åskådare kommer att släppas in på arenan där Roma och Lazio spelar sina hemmamatcher. Får de se en italiensk seger i premiären?

Danmark – Finland 12 juni

Odds
Danmark1.48
Oavgjort4.10
Finland8.25

En tågresa på 20 minuter från Malmö ligger Danmarks huvudstad Köpenhamn och här kan vi räkna med EM-feber när det danska landslaget ser oerhört starkt ut med flera profiler i de största ligorna. Parken kommer att tillåta 12 561 åskådare och i premiären ställs man mot ett mästerskapsdebuterande Finland med Teemu Pukki i spetsen. Finland har aldrig någonsin spelat ett EM tidigare och lär komma extremt taggade efter den korta resan till Köpenhamn. Danmark är ganska klara favoriter men underskatta inte den finska organisationen och lagmoralen. För undertecknad blir detta en av EM:s absoluta höjdpunkter.

Spanien – Sverige 14 juni

Odds
Spanien1.45
Oavgjort4.35
Sverige8.00

Sverige inleder EM-slutspelet på Estadio de La Cartuja där Sevilla spelar sina hemmamatcher. Senast lagen möttes slutade matchen 1-1 i en match där Sverige tappade ledningen i slutet av matchen. Så var också fallet i EM 2008 när Sverige hade 1-1 men släppte in 1-2 på tilläggstid. Det som talar mot Sverige, förutom att Spanien har bättre spelare på i princip varje position, är att svenskarna haft det extremt tufft borta mot Spanien. 0-3 har det slutat i de två senaste mötena mellan lagen på spansk mark. Sverige har faktiskt aldrig tidigare vunnit borta mot Spanien på fyra försök och vi får gå tillbaka till 1920 för att ens hitta ett svenskt mål. Förhoppningsvis kan trenden brytas den 14 juni. Odds online ger Spanien klart favoritskap, men Sverige har överraskat tidigare.

Frankrike – Tyskland 15 juni

Odds
Frankrike2.65
Oavgjort3.20
Tyskland2.85

Världsmästaren från 2018 ställs mot världsmästaren från 2014 i den första matchen i Dödens Grupp. Tyskland har fördel att spela hemma på Allianz Arena men Frankrike känns något vassare om vi tittar på den senaste tidens resultat. Samtidigt går det aldrig att räkna bort Tyskland i ett mästerskap och tyskarna har mängder med stjärnor och spelar på hemmaplan. Vi tror detta kan bli något alldeles extra och det är synd att inte mer än 14 500 åskådare kommer få chansen att se matchen på plats i München. Samtidigt är detta en match som man mer än gärna ser med polarna i tv-soffan med en kall i handen.

England – Skottland 18 juni

Odds
England1.33
Oavgjort5.25
Skottland9.50

Att Skottland är tillbaka i finrummet glädjer en fotbollsälskare och med spelare som Andrew Robertson och en formstark Scott McTominay ser det ut att kunna bli avancemang för skottarna. Det tvättäkta derbyt mot England kommer bli en av turneringens absoluta höjdpunkter. Nationerna sitter på publikrekordet i en europeisk landskamp när 149 415 åskådare såg matchen mellan lagen på Hampden Park 1937. 84 år senare möts lagen på Wembley inför 22 500 åskådare men räkna med åtskilliga miljoner framför TV-apparaterna när de två gamla rivalerna äntligen ställs mot varandra i en mästerskapsmatch igen. England är favoriter enligt fotboll odds men vi tror skottarna kan överraska.

Sverige – Polen 23 juni

Odds
Sverige2.70
Oavgjort3.10
Polen2.85

Om Sverige klarar av att göra jobbet mot Slovakien blir matchen mot Polen förmodligen direkt avgörande om vem som tar andraplatsen bakom Spanien i gruppen. Polen har en viss Robert Lewandowski men Sverige har också offensiva vapen som Emil Forsberg, Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Matchen spelas på Sankt Petersburg Stadium, samma arena där Sverige vann mot Schweiz i åttondelsfinalen i VM 2018. Nu hoppas vi på en ny svensk seger på samma arena så att Sverige undviker de tuffaste motståndarna i en åttondelsfinal.

Frankrike – Portugal 23 juni

Odds
Frankrike2.35
Oavgjort3.15
Portugal3.25

Den regerande världsmästaren mot den regerande Europamästaren kittlar givetvis något alldeles extra i detta EM-slutspel. Grupp F är den överlägset tuffaste gruppen och att dessa nationer möts i den sista gruppspelsmatchen kommer att bli fenomenalt. Spelare som Kylian Mbappe, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva och Karim Benzema på samma fotbollsplan kan bara bli succé och att de dessutom möts i den sista gruppspelsmatchen ger extra krydda till mötet. Detta är den perfekta avslutningen på gruppspelet av EM.

Dela på