Premier League: Liverpool eller Chelsea kniper fjärdeplatsen?

Så är det då hög tid för Premier League-lagen att göra sina sista matcher för den här säsongen. De flesta viktiga positionerna är redan cementerade, men viss spänning finns det på sina håll. Det ska avgöras vilka av Liverpool och Chelsea som ska knipa den fjärde och sista Champions League-platsen, samt om Swansea mot alla odds ska klara sig kvar i högstaligan.

Interwetten logo

Liverpool behöver en pinne mot Brighton

Liverpool – Brighton. Newcastle – Chelsea. Swansea – Stoke. Det är dessa tre matcherna som är värda att hålla ett extra öga på för den neutrala åskådaren denna söndag. Liverpool har två poängs försprång ner till Chelsea på femteplatsen när det ska avgöras vilka av de två som får spela Champions League-fotboll nästa säsong.

Läget inför sista omgången

4. Liverpool 72 poäng +42 i målskillnad

5. Chelsea 70 poäng +27 i målskillnad

Liverpool – Brighton

Jurgen Klopp behöver bara förmå sitt lag att ta en poäng för att säkra en biljett till nästa års Champions League. Hans lag skulle även kunna förlora denna match, men om Chelsea vinner måste Liverpool vinna Champions League-finalen mot Real Madrid för att på så sätt få en gratisbiljett in i nästa säsongs CL-spel.

Liverpool förlorade den senaste matchen mot Chelsea i ligan med 1-0 och behöver nu ett bra genrep inför Champions League-finalen den 26 maj. Med tanke på att det är 13 dagar till dess kan Klopp med gott samvete ställa ett slagkraftigt lag på banan utan att riskera några trötta ben till finalen. Frågan är dock om han kommer att göra det med tanke på det något prekära skadeläge som finns bland spelarna i truppen. Joel Matip, Emre Can, Alex Oxlade-Chamberlain och Joe Gomez missar dagens match och dessutom är Adam Lallana tveksam till spel.

Brighton kommer i sin tur från en förlust mot Manchester City i senaste omgången och kan fortsatt spela utan press eftersom de redan säkrat kontraktet. Noterbart är att Brighton inte vunnit på Anfield sedan 1983.

Newcastle – Chelsea

Nykomlingarna Newcastle har en i det stora hela fin säsong bakom sig och ligger inför matchen på en delad tionde plats med 41 poäng. De har alltså ingenting att spela för, vilket är skönt för deras del då formen inte är på topp för tillfället. De har förlorat sina fyra senaste matcher i ligan, senast mot Tottenham tidigare i veckan.

Chelsea måste vinna denna match samtidigt som Liverpool förlorar för att spela i Champions League nästa säsong. En missad fjärdeplats hade varit katastrof för klubben, som redan har misslyckats med att försvara sin ligatitel från i fjol. Antonio Conte ser ut att lämna till sommaren och han vill med största sannolikhet avsluta snyggt och chanserna för detta ser goda ut.

Laget har vunnit fyra av sina senaste fem ligamatcher, dock kryssade de mot Huddersfield i förra omgången, vilket också ser ut att vara den match som gör att de missar Champions League. Det enda Chelsea kan göra är att vinna denna match och hoppas på att Brighton slår Liverpool.

Hämta bonus hos Interwetten här

Swansea – Stoke

Efter att ha förlorat matchen mot Southampton tidigare i veckan ser det onekligen ut som att Swansea gör Stoke sällskap i Championship nästa säsong. The Swans ligger tre poäng efter just Southampton, som ska möta Manchester City idag. Det Swansea får hoppas på är att de vinner sin match med väldigt höga samtidigt som Manchester City fullkomligen pulveriserar Southampton. Southampton har nämligen nio måls bättre målskillnad än Swansea inför den sista omgången.

Om du vill spela på någon av matcherna i den sista omgången av Premier League kan vi rekommendera att du gör det hos Interwetten. Där får du som ny medlem en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor att lägga i deras gedigna sportsbook.

Dela på