Premier League: 3.10 på att hemmastarka Swansea slår Southampton ikväll

Oerhört viktiga poäng står på spel när Southampton reser till Wales för att ta sig an Swansea på Liberty Stadium ikväll. Båda lagen behöver ta tre poäng för att ha chans att spela Premier League-fotboll nästa säsong.

comeon

Med bara två matcher kvar för vardera lag är kampen att undvika nedflyttning levande i allra högsta grad. Båda lagen står på 33 poäng inför kvällens möte och båda måste gå för segern ikväll. Ett kryss här och en förlust vardera i sista matchen kan betyda att båda lagen riskerar att åka ur beroende på om West Bromwich vinner sin sista match.

Även Huddersfield riskerar att åka ur. De har i nuläget 36 poäng och två matcher kvar att spela mot Chelsea och Arsenal och skulle de förlora båda matcherna samtidigt som antingen Southampton eller Swansea vinner sina kvarstående matcher, finns det risk att de hamnar under strecket. Dock krävs det att den som förlorar ikväll mellan Swansea och Southampton vinner sin sista match. Då kommer det att avgöras på målskillnad vem som åker ur. Lagen som är indragna i streckstriden är  alltså:

16. Huddersfield -29 i målskillnad. Chelsea och Arsenal kvar att möta.

17. Southampton -19 i målskillnad. Swansea och Manchester City kvar att möta.

18. Swansea -26 i målskillnad. Southampton och Stoke kvar att möta.

19. West Bromwich -23 i målskillnad. Crystal Palace kvar att möta.

Swansea har bara förlorat två hemmamatcher under Carvalhal

I vintras var det inte många som trodde att Carlos Carvalhal skulle åstadkomma mycket när han tillträdde som huvudtränare för jumbon Swansea. Men den gode portugisen fick laget att börja prestera igen och tog sig också upp på säker mark i våras. Men därefter har resultaten börjat svikta ännu en gång och nu är laget uppe i sju raka matcher utan seger i ligan efter att ha åkt på en 1-0-förlust mot Bournemouth förra veckan.

Något som The Swans dock kan glädjas över är att de är väldigt starka på hemmaplan under Carvalhal. Sedan han tog över skutan har laget bara förlorat två matcher på Liberty Stadium och de förlusterna kom mot topplagen Tottenham och Chelsea. Dessutom har de, den svaga formen till trots, lyckats vinna fyra av sina sex senaste hemmamatcher vilket inger hopp om ett bra resultat även ikväll.

Swansea får klara sig utan Wilfried Bony, Leroy Fer och Kyle Bradley som alla missar matchen på grund av skador. Dessutom är Kyle Naughton tveksam till spel på grund av sjukdom förra veckan.

Två segrar på de 23 senaste för The Saints

Gästande Southampton har i och med krysset borta mot Everton i föregående ligaomgången nu inte förlorat på tre raka matcher. Det såg länge ut som om The Saints skulle knipa alla tre poängen, men Tom Davies såg till att rädda en pinne till sitt Everton genom sin kvittering i 90:e. Tungt för Mark Hughes och Southampton som nu alltså behöver vinna båda sina resterande matcher för att vara helt säkra på att klara sig kvar i högstaligan.

The Saints har dock inte vunnit en bortamatch sedan februari då de slog West Bromwich med 3-2 och faktum är att de bara vunnit två av sina 23 senaste Premier League-matcher. Det krävs alltså att Mark Hughes drar fram något extra ur rockärmen för att sno med sig tre pinnar från Wales ikväll.

Sofiane Boufal, Maya Yoshida och Steven Davis missar kvällens match medans Mario Lemina är tveksam till spel.

Hämta din bonus hos ComeOn här

Här finns alltså chans att håva in kulor ikväll. Southampton är enligt oddssättarna knappa favoriter att vinna matchen, men man kan inte blunda för Swanseas hemmastatistik. Endast två hemmaförluster under Carvalhal och fyra vinster av sina sex senaste är bra för ett bottenlag.

Därför rekommenderar vi spel på att Swansea vinner matchen till odds 3.10 hos ComeOn. Som ny medlem på sajten får du även ta emot en fin välkomstbonus. Sätter du in 100 kronor får du spela för hela 500 kronor!