Njut av topptipset för dagen! Spelstopp 13:59!

TopptipsetSpanien och Uruguay är som de flesta kanske förstått kupongfavoriter. Uruguay spelar mot Saudiarabien och det bör inte bli några större problem alls för sydamerikanerna. Vi tar förutom inom VM också en runda i svensk fotboll, närmare bestämt fem matcher från Division 1 och 2.

 

Spelstopp: 13.59

 

1. Portugal – Marocko 1

Ronaldo med hattrick mot Spanien bjöd på en riktig show. Han var den klart mest lysande spelaren på planen och det är inte speciellt svårt att förstå varför han vunnit Ballon d’Or två år i rad. Marocko på sin kant lyckades ganska bra mot Iran och vi tycker man hade kunnat ge dem oavgjort, men så blev det ju inte. Vi tror på Portugal, men inte så mycket som det verkar de flesta andra tror på dem när man ser till streckningen. Om inte Ronaldo spelar så bra som han brukar kan nog Marocko göra det jobbigt för Portugal, utgå från ettan säger vi, men ta in så många som möjligt!

 

2. Uruguay – Saudiarabien 1

Grupp A är i farten igen och denna match tror vi absolut inte kan sluta på fler än ett sätt. Uruguay kanske inte gjorde världens bästa insats mot Egypten, men tog hem segern och om Suarez hade varit lite mer med i matchen tror vi marginalen hade varit bättre. Saudiarabien åkte ju som bekant på storförlust mot värdlandet, där Ryssland inte ens spelade speciellt bra. Uruguay har mer rutin och bättre spelare. Ettan är gjuten.

 

3. Iran – Spanien 2

Iran lyckades kamma hem premiären mot Marocko. Vi tycker Irans defensiv är bra och man har definitivt några offensiva spelare som kan göra skada om de kommer till. Spanien lyckades bra spelmässigt mot Portugal, och vi tror de har chans på titeln i denna turnering, Ronaldo var som sagt det enda som stod mellan Spanien och seger i den matchen. Här tror vi lagen spelar i helt olika klasser och även om Spanien är favoriter så är det befogat. Tvåan!

 

4. Karlskrona – Torns IF 2

Nu är det dags att granska Sverige litegrann. Karlskrona gästas av Torns IF i Div. 1 Södra. Karlskrona har faktiskt bara plockat en enda pinne de senaste fyra, och förlorade 3-4 mot Kristianstad senast med rött kort på mittbacken Jesper Gustafsson. Torns har lyckats skrapa ihop en riktigt fin säsong och ligger jämnt med tabellettan Mjällby poängmässigt. De är även obesegrade i fyra raka, och sviten kan nog förlängas med denna match! Högerutgång!

 

5. Lunds BK – Mjällby 2

Mjällby ligger som sagt etta i Söder efter 12 omgångar, detta oaktat att laget haft det jobbigt när det spelat borta. På Strandvallen har man således varit helt fantastiska, och man spelade senast 1-1 mot Oskarshamn, tabelltvåa. Kvitteringen kom med matchens sista spark där. Lund har två raka, och man trivs på Klostergårdens IP. Vi tror dock att serieledarna ska vara favoriter, även om man haft problem på vift. Tvåan är utgång, men gardera skulle vi ända säga!

 

6. Karlberg – Lidingö 1

Det blir inte lätt för Lidingö här. Man har återhämtat sig från fyra raka förluster med en seger mot Sundbyberg, men det ser knappast ljust ut. Karlberg som ligger poängen före Lidingö har formen. Man är obesegrat på Stadshagens IP denna säsong och har klarat sig nio raka utan förlust. Ettan streckas lågt trots hemmaplan och form, så klipp den och hoppas på rensning!

 

7. AFK Linköping – Värmbol 1

Båda dessa lag har genom slump lyckats samla 13 poäng efter elva spelade rundor. Linköping har precis kommit in i tvåan Södra Svealand och torskade senaste 0-3 mot Enskede. Värmbol är definitivt möjligt för laget att slå, kommer också från en förlust, dessutom hemma, med 0-1 mot Haninge. Faktum är dock att Värmbol endast tagit två av 13 poäng hemma. Gästerna är bra borta. Vi säger ettan som utgång, men gardera!

 

8. Nosaby – Hässleholm 1

Division 2 Östra Götaland är skådeplats för kupongens sista match, Nosaby får besök av Hässleholm. Man ligger på en tredjeplats inför omgång 12 i hemmalaget, men har inte lyckats speciellt bra i de senaste matcherna, varav de två sista slutat med förlust utan mål för Nosaby. Hässleholm har dock inte heller någon bra form. Man har en seger senaste sex och har det riktigt jobbigt borta. 1X ska vara nog för att täcka denna!

 

Kassaskåpet! – Uruguay

Kommer Saudiarabien få några poäng alls i sommar? Då måste de definitivt ta sig uppåt från Ryssland-nivån. Uruguay är den svåraste matchen på pappret, och ingenting talar för asiaterna här. Spik!

 

Varningen! – Marocko

Vi tycker Marocko spelade bra mot Iran och borde ha fått ett oavgjort. Defensiven kanske kan pressa Ronaldo (Portugal) en del här! I sådana fall kan nog afrikanerna ha någonting att sätta emot här. Rensar fint bland kupongerna!

 

32 rader

1. Portugal – Marocko 1x

2. Uruguay – Saudiarab. 2

3. Iran – Spanien 1

4. Karlskrona – Torns IF x2

5. Lunds BK – Mjällby 2

6. Karlberg – Lidingö 1x

7. AFK Link. – Värmbol 12

8. Nosaby – Hässleholm 1x

 

144 rader

1. Portugal – Marocko 1×2

2. Uruguay – Saudiarab. 1

3. Iran – Spanien 2

4. Karlskrona – Torns IF x2

5. Lunds BK – Mjällby x2

6. Karlberg – Lidingö 1x

7. AFK Link. – Värmbol 1×2

8. Nosaby – Hässleholm 1x