Inför derbyt Hammarby-Djurgården

odds online hammarby djurgården

Det har igen blivit dags för Stockholms-derby och denna gång är det två topplag som möts. Djurgården har redan lyckats rycka till sig på ett försprång på fyra poäng i tabelltoppen av Allsvenskan efter fem vinster på sex matcher. Kan Hammarby hota tabellettan? Vi tror det. Läs mer nedan i vårt speltips inför matchen.

Odds omgång 7 av Allsvenskan

Speltips Hammarby-Djurgården

Djurgården har börjat Allsvenskan på bästa möjliga sätt. Bortsett från debaklet borta mot Degerfors i omgång 5 har det varit ideligen vinster. I bagaget finns bland annat en meriterande hemmavinst mot favorittippade Malmö FF.

Bland de spelare som övertygat mest finns teknisk skicklige Nicklas Bärkroth och norrmannen Aslak Fonn Witry. Båda står på 3 gjorda mål, där den sistnämnda lyckats med denna bedrift från sin högerbacksposition.

Men framförallt är Djurgården visat upp ett bra rörelse, där det finns både tekniska och löpstarka spelare.

Det samma kan sägas om motståndaren Hammarby. Det råder ingen tvekan om att det är ett av Allsvenskans spelskickligaste lag. I laget finns också gott om anfallskraft, trots att lagets förväntade målkung Astrit Selmani haft förtvivlat svårt att hitta målet hittills denna säsong. Istället är det Abdul Khalili och Akinkunmi Amoo som är främsta målskyttar på tre mål vardera.

Avgörande för matchen

Båda lagen har Tele2 Arena sin hemmaplan, så ingen hemmaplansfavör finns med konstgräsunderlaget. När lagen möttes senast i svenska cupens semifinal var det Hammarby som drog det längre strået med en 0-1 vinst.

Hammarby önskade skjuta upp derbyt till måndagen för att kunna ta in de 500 åskådare som tillåts från och med nästa vecka. Djurgården vill dock inte byta datum, så därför står datumet fast. Det blir match på söndag 16 maj.

Förra säsongen vann Hammarby den första drabbningen, medan den andra slutade oavgjort. Under säsongen 2019 vann Hammarby båda mötena.

Vi måste gå ända tillbaka till september 2018 för att bevittna Djurgårdens senaste derbyvinst mot Hammarby. Djurgården är dock i bra form och vi kan förvänta oss en jämn drabbning. Tillgängliga odds online ger Djurgården ett knappt favoritskap.

  • Speltips: Matchen mellan Hammarby och Djurgården slutar oavgjort 1-1.

Förväntade uppställningar

Hammarby (4-2-3-1)

förväntad startelva hammarby djurgården maj 2021

Djurgården (4-3-3)

förväntad startelva hammarby djurgården
Dela på