Här kommer våra rekar inför Stryktipset 16/6! Väl mött!

Vi ser två matcher från VM som start på kupongen och dyker sedan in i de djupa skogarna i fäderneslandet för att gräva värde. Superettan, Division 1 och Damallsvenskan ska man kunna för att få jackpotten på 10 miljoner!

Spelstopp: 15.59

Stryktipset (002)

1. Kroatien – Nigeria 1

Nigeria har faktiskt lyckats rätt bra på den afrikanska fotbollsscenen, men inte kunnat ta det vidare till turneringarna där man haft det jobbigt med förväntningarna högt ställda. Detta år är det kanske inte lika mycket press, men en avdankad lagkapten talar ändå för att laget kommer gå sådär. Kroatien har inte heller glidit in på en räkmacka precis, men har ett riktigt starkt lag. Vi tror att det kan hända grejer där! Ettan ska man ta under 60%!

2. Peru – Danmark 2

Danmark har inte sett bra ut i genrepet, talangfulla spelare till trots har inte Åge Hareide riktigt fått ihop det måste man nog säga. Nu hoppas vi ändå han kan ta vara på det, men är lite tveksamma. Peru har spelat 15 matcher i rad utan förlust nu, trots att de inte kvalat på 36 år, lagkaptenen är också tillbaka efter ett smärre problem i form av dopingavstängning. Även om dansken är knapp favorit så är strecken hårda på tvåan. Ta med allt.

3. Gefle – Öster 2

Vad är det som händer med Gefle? Ingen vet, men Johan Mjällby kan i vart fall inte vara glad. Näst sist i Superettan och åtta raka matcher utan seger. Nederlaget mot Falkenberg senast på 0 – 3 måste ha svidit rejält, och botten kanske inte är nådd. Öster ska i vilket fall försöka se till att den inte är det. På resande fot gör laget bra ifrån sig och vi tror att X2 räcker här.

4. Landskrona – Brage 1

Brage inledde fint men har haft det svårt i slutet, senast lyckades man dock knipa en seger mot Varberg då man lyckades besegra laget med mål av Markus Astvald. Landskrona förlorade senast mot Eskilstuna borta, men är riktigt svåra att ta på hemmagräset, och det är en av anledningarna till att de är favoriter i detta möte. Man borde verkligen kunna fixa ett kryss här, plocka hemmalaget som utgångspunkt!

5. Värnamo – IK Frej 1

IK Frej har faktiskt lyckats rätt bra nu precis innan denna match, men ligger fortfarande negativt i kvalet. Förra säsongen förlorade laget med 3 – 0 och kanske är det också ett tecken på vad som kommer hända här. Värnamo har det i och för sig också jobbigt, med fem raka förluster i bagaget och sistaplats på tabellen i Superettan. Vi utgår från ettan som är lågt streckad, men man bör gardera snarast.

6. Örgryte – Norrby 1

Norrby är som vanligt inget stjärnlag, inga nyheter där. Man drog senast på sig en förlust med 0 – 3 mot Öster, och vi tror man får det svårt att få ihop någonting här. Å andra sidan vet ingen vad som hänt med Örgryte, och kanske inte heller Örgryte själva. Man är med i toppen av tabellen efter en dryg tredjedel, och Diego Montiel är tillbaka efter skada. Gentemot fjolåret har det i vart fall hänt grejer, det är ett som är säkert. Ettan sitter här!

7. Mjällby – Oskarshamn 1

Oskarshamn tappade poäng mot bottenlaget Skövde senast, och om man ska få ihop nåt den här gången behöver man höja nivån ganska mycket. I fjol tog Mjällby fyra poäng i mötet mellan lagen, och det går bra även denna säsongen för hemmalaget. Vi tror på seger också nu och ettan streckas dessutom lågt. Mjällby är ett klart val!

8. Oddevold – Ängelholm 1

Ängelholm har det fruktansvärt svårt när de reser, efter hemmaseger kom en förlust med 0 – 4 mot Ljungskile senast och det markerade även fjärde raka förlusten borta. Oddevold har haft det jobbigt också på senaste, men hemma är siffrorna imponerande och nu är det ju en hemmamatch som spelas. Oddevold streckas lågt så utgå från ettan som är en rimlig spik under 60%.

9. Skövde – Eskilsminne 2

Eskilsminne hade fem raka segrar innan sista förlusten hemma och har trivts väl på bortagräs. Skövde har visat bra form med sex av sju matcher vunna senast, dock förlust mot dåvarande tabelljumbon Husqvarna. Tvåan tycker vi känns som en potentiellt intressant utgång runt 40%.

10. Åtvidaberg – Torns IF 2

Torns har spelat fint denna säsong och spelade i Division 2 i fjol, gästerna är obesegrade och har två raka segrar i Söderettan. Segrarna är dessutom mot Oskarshamn och Tvååker, två riktigt bra lag. DM-matchen gick också hem i tisdags, så det blir Svenska Cupen nästa år. Åtvidaberg blir på sin kant bara sämre. Tvåan ska synas!

11. Forward – Nyköping X

Bissarna har förvisso haft det svårt i Norrettan tidigt, men har jobbat upp sig och är nu obesegrade i tre raka. BK Forward kommer in från en lyckad derbyvecka där man lyckats skrapa ihop fyra pinnar. Vi tycker hemmalaget streckas för hårt, plocka med alla tecken och håll tummarna för att Nyköping ska rensa bort några av de mindre aktsamma!

12. Syrianska – Karlslund 1

Här har vi kupongfavoriten tillika Kassaskåpet Syrianska som enligt oss i vart fall fullkomligt kommer krossa Karlslund. Syrianska har gått bra i Norrettan efter en svagare inledning, Karlslund ligger näst sist i Division 1 och lyckas mindre bra borta, endast två pinnar den senaste säsongen. Syrianska tar detta så ettan är enkel här.

13. Piteå – Rosengård 2

Damallsvenskan rundar av denna kupongen och Piteå ställs mot FC Rosengård. Rosengård har som bekant flest Allsvenska titlar på damsidan, och slutade starkt även förra året. Piteå går dock framåt som ett ånglok, så denna matchen är onekligen oviss. Vi tror norrlänningarna närmar sig ett nederlag, och tvåan streckas mycket lågt, på ett lag som på pappret bör vara det bättre. Rosengård måste synas först och främst!

Kassaskåpet! – Syrianska

Här har vi inga som helst tveksamheter att framföra till förmån för Karlslund. Vi kan bara upprepa det vi redan skrivit: Syrianska tar detta utan några som helst problem.

Varningen! – Nyköping

Här tycker vi man borde vara försiktig och inte lita alltför mycket på tabellen, Forward verkar trenda nedåt och Bissarna tvärtom. Tvåan under 20% är en fin chansning för den lite mer riskaptitlige spelaren!

144 rader

1. Kroatien – Nigeria 1

2. Peru – Danmark 1×2

3. Gefle – Öster x2

4. Landskrona – Brage 1

5. Värnamo – Frej 1x

6. Örgryte – Norrby 1

7. Mjällby – Oskarshamn 1

8. Oddevold – Ängelholm 1

9. Skövde – Eskilsminne x2

10. Åtvidaberg – Torns x2

11. Forward – Nyköping 1×2

12. Syrianska – Karlslund 1

13. Piteå – Rosengård 2

1296 rader

1. Kroatien – Nigeria 1

2. Peru – Danmark 1×2

3. Gefle – Öster x2

4. Landskrona – Brage 1x

5. Värnamo – Frej 1×2

6. Örgryte – Norrby 1

7. Mjällby – Oskarshamn 1

8. Oddevold – Ängelholm 1

9. Skövde – Eskilsminne x2

10. Åtvidaberg – Torns x2

11. Forward – Nyköping 1×2

12. Syrianska – Karlslund 1

13. Piteå – Rosengård 1×2