Färöarna vs Sverige EM Kval – Speltips 05/09-19

Nästan tre månader efter att Sverige förlorade mot Spanien med 3-0 är det dags för EM-kval igen. Som vanligt har Janne Andersson inte gjort några utsvävningar i sina laguttagningar utan det var en väntad uttagning inför samlingen mot Färöarna och Norge. Enda någorlunda överraskningen var uttagningen av Muamer Tankovic. Samtidigt har Bajen-spelaren haft en strålande säsong .bakom sig, leder allsvenska skytteligan och är van vid konstgräs, som är underlaget i bortamatchen mot Färöarna.

888 sport promo sverige färöarna

Motståndet är om inte en blåbärsnation i alla fall nästan. Nationen ligger sist i tabellen och har förlorat samtliga fyra inledande matcher, inklusive mot Malta. Skulle Sverige inte vinna mot Färöarna vore det ett monumentalt fiasko utan dess like. Det kommer naturligtvis inte att ske, även om det är ett skadedrabbat och sargat svenskt landslag.

Speltips Färöarna vs Sverige

  • Sverige är klara favoriter och ska bara åka ner till Torshavn och hämta tre poäng. Med Janne vid rodret finns ingen risk för underskattning. Vi spelar Sverige som segrare till oddset 1,22 hos Betsson.
  • Färöarna snittar tre mål bakåt per match medan Sverige har 8-7 i målskillnad. Vi väljer därför att spela över 2,5 mål till oddset 1,71 hos Betfair.
  • Marcus Berg har blivit rejält sågad i Krasnodar under sin start för sin nya klubb. I landslaget gör han inte särskilt mycket mål. Räkna ändå med att han startar. Vi väljer att spela att Marcus Berg inte gör mål till oddset 1,72 hos Unibet

Oddsanalys Färöarna vs Sverige

Sveriges landslag under Janne Andersson har gått över alla förväntningar med kvartsfinal i VM och vinst i Nations League. Dessutom är Sverige tvåa i  sin kvalgrupp till EM och har just nu en EM-biljett. Sverige har ett ypperligt tillfälle att koppla ett grepp om gruppen. Rumänien, laget på samma poäng som Sverige, spelar mot Spanien denna samling. Sverige har dessutom Norge på hemmaplan efter mötet mot Färöarna och en vinst där innebär att Norge är minst fem poäng bakom när fyra matcher återstår. 

Mot Färöarna ser vi inte Sverige tappa poäng. Är det något Janne Andersson lärt oss genom åren är det att han inte underskattar sina motståndare, och sällan tappar poäng mot sämre lag. Även om spelare saknas som till exempel Victor Claesson och Ludvig Augustinsson tror vi att Sverige fixar det här. Därför spelar vi Sverige som segrare till oddset 1,22 hos Betsson.

Det känns inte osannolikt med en del mål i matchen. Sveriges har släppt in sju mål på fyra matcher i EM-kvalet samtidigt som man gjort åtta. Färöarna har släppt in tolv mål (tre i snitt per match) men också gjort mål i alla matcher utom en under kvalet. Därför väljer vi också att spela över 2,5 mål. Bäst odds får vi hos Betfair till 1,71.

Marcus Berg däremot tror vi inte gör mål. Trots att han startade varje match i VM gjorde han inte mål. I Nations League blev det 1 mål på fyra matcher och i EM-kvalet har det blivit noll mål. Vi spelar att Berg inte gör mål.