Europa League: Äntligen dags för final!

Det blir guldkant på denna onsdagen. Åtminstone för antingen Marseille eller Atletico Madrid, som ikväll gör upp om titeln i Europa League nere i Lyon.

Marseille kan vinna sin första titel i europasammanhang på 25 år

Marseille har äntligen tagit sig ur träsket som klubben befunnit sig i större delen av 2000-talet och är nu återigen ett lag att räkna med. Den klassiska klubben ligger i skrivande stund på fjärde plats i den franska ligatabellen med en omgång kvar att spela och har därmed redan överträffat förra säsongens femteplats. Chanserna att nå andraplatsen och en direktplats till nästa års Champions League är dock inte speciellt stora, då Monaco ligger tre poäng före med fem måls bättre målskillnad. Därför måste Marseille vinna sin sista match mot Amiens med ett par bollar samtidigt som både Monaco och Lyon förlorar sina. Lyon ligger nämligen på tredje plats med en poäng mer än Marseille.

Men skulle det bli seger i kvällens final säkrar Rudi Garcias gubbar en biljett in i Champions League-gruppspelet till nästa säsong och i så fall kan de kosta på sig att spela bakfulla i den sista ligamatchen på lördag. En vinst ikväll hade också inneburit den första titeln i europasammanhang för den klassiska klubben sen 1993, så morötterna är många inför kvällens final.

Atletico Madrid förhandsfavoriter

Atletico Madrid är favoriter att kamma hem titeln, som också är den enda som de har chans att vinna den här säsongen. De får försöka göra det utan sin tränare Diego Simeone med tanke på att han är avstängd efter att ha skickats upp på läktaren i det första semifinalmötet mot Arsenal. German Burgos får alltså fortsätta vid rodret och försöka leda laget till den första europatiteln sen 2012, då de senast tog hem Europa League.

Sedan dess har Atletico varit frekventa deltagare i Champions League där de nått final två gånger de senaste fem åren. Men nu får de sikta in sig på att lyfta Europa League-bucklan istället och prognosen för att göra det ser god ut inför kvällens final. På de åtta matcher laget har spelat i turneringen har det solida försvarsspelet resulterat i endast tre insläppta mål och hela fem nollor mot Arsenal, Sporting Lissabon, Lokomotiv Moskva och FC Köpenhamn.

Båda lagen ser ut att kunna matcha starkast möjliga lag ikväll. Den enda som det finns frågetecken kring är Rolando i Marseille.

Vi tror att Atletico Madrid lever upp till förväntningarna och lyfter pokalen i slutet av kvällen. De är ett oerhört starkt kollektiv med offensiv spets i form av Antoine Griezmann och Diego Costa som kommer bli svåra för Marseille att stoppa. Om man dessutom tar med att Marseille bara vunnit en av nio bortamatcher i Europa League denna säsongen ser det ut som de kommer få en jobbig kväll.

Därför rekommenderar vi spel på att Atletico Madrid vinner finalen till odds 2.05 hos Bethard. Där hittar alla nya spelare dessutom en grym välkomstbonus på 200 % upp till 1000 kronor via våra länkar.

Dela på