Elfsborg Molde Kval-Europa Conference League

Det har blivit dags för dem svenska lagen att kliva in Europa Conference League kvalspelet. För Elfsborgs del så väntar det en resa till Norge där man ställs mot Molde. På förhand en tuff lottning men där Elfsborg absolut har möjligheterna att kunna ta sig vidare.

Tuff lottning för Elfsborg när man reser till grannlandet Norge

På pappret så fick Elfsborg den tuffaste lottningen av de tre svenska klubbarna som ska spela Europa Conference League. Elfsborg lottades mot norska Molde som den här säsongen verkligen imponerat i den norska ligan som man efter fjorton omgångar leder. Molde mötte även ett annat svenskt lag i en träningsmatch för inte allt för många veckor sedan där man besegrade AIK med 2–1 utan att Molde för den delen behövde ta ut sig allt för mycket. Det visar på att man har en styrka i sitt lag som kanske inte dem svenska klubbarna som deltar i Europa Conference League besitter. Så det kommer helt klart bli en tuff uppgift för Elfsborg att ta sig vidare från detta dubbelmöte. Men får man med sig ett bra resultat till returmatchen på Borås Arena där Elfsborg är välkänt starka så kan allt hända.

Matchinfo match 1

Hemmalag: Molde
Bortalag: IF Elfsborg
Datum: torsdag, 21 juli
Matchstart: 18:00
Arena: Aker Stadion, Molde

Matchinfo match 2

Hemmalag: IF Elfsborg
Bortalag: Molde
Datum: torsdag, 28 juli
Matchstart: 18:45
Arena: Borås Arena, Borås

Vilka är favoriter att ta sig vidare till nästa kvalrunda?

Det är Molde som kliver in i det här dubbelmötet som favoriter att sig vidare. Man har både mer europeisk rutin än Elfsborg har samt att man är inne i en väldigt fin form och spelar för tillfället väldigt bra fotboll. Elfsborg är inte på något sätt helt uträknade ur det här dubbelmötet. Men det kommer bli en tuff uppgift för Elfsborg att knäcka Molde över två matcher och det vore ett styrkebesked om Boråslaget klarade av detta.

Spela på matchen Molde – Elfsborg (första matchen)

Molde vinner matchen:  Odds 1.78 hos Unibet

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Molde är otroligt starka på hemmaplan och här tror vi att Elfsborg kommer få det väldigt svårt att få med sig något resultat. Molde har förlorat en av sina femton senaste hemmamatcher, samt spelat två kryss resten av matcherna har man vunnit. Lägg även där till Elfsborgs inte jätteimponerade bortafacit så förstår man varför Molde är favoriter att vinna när matchen spelas i Norge.

Båda lagen gör mål: Odds 1.73 hos Unibet

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Även om Molde är ruskigt starka på hemmaplan och Elfsborg inte är superimponerande på bortaplan så har båda lagen något gemensamt. Man är ofta inblandade i matcher där det blir mål åt båda hållen sex av Moldes sju senaste hemmamatcher har varit matcher där båda lagen har gjort mål. För Elfsborgs del så har man gjort mål i sju av sina tio senaste bortamatcher. Båda lagen är även offensivt lagda och gillar att spela offensiv fotboll så det är upplagt för att det kan bli en del mål.