Allsvenskan: Regerande mästarna intar Borås Arena

Annandag påsk fortsätter på det inslagna spåret genom att bjuda på fyra nya möten i allsvenskan. Malmö FF styr skutan mot Borås för att möta Elfsborg ikväll och de gör det med vetskapen om att de måste ta tre poäng för att hänga med de fyra andra lagen i toppen direkt från start.

Totot 2 logo

Ja, igår tog nämligen Djurgården, Göteborg, Hammarby och Häcken sina första trepoängare för säsongen och nu är det upp till Malmö att hänga på dessa. En uppgift som dock inte kommer att bli lätt när de ikväll gästar Borås Arena och dess konstgräs. I förra årets bortamöte med Elfsborg blev det en knapp seger med 2-1 efter att Jo Inge Berget gjort segermålet i den 91:a minuten, så detta blir något att bita i för de himmelsblå.

Elfsborg har sett starka ut på försäsongen

Hemmalaget Elfsborg hade ingen lyckad säsong förra året. Försvarsspelet såg verkligen inte bra ut och laget var inblandat i väldigt många målrika matcher. Med 59 insläppta mål var Elfsborg det lag som släppte in flest i hela serien. Jumbon AFC Eskilstuna var näst sämst med sina 55 insläppta, vilket säger en hel del om nivån. Dock var det aldrig riktigt nära någon inblandning i bottenstriden för Elfsborg, som tack vare sin offensiv till slut hamnade på en anonym åttondeplats. 53 mål framåt blev det och med det var laget tredje bäst av alla på den fronten. Det var med andra ord rock n’ roll-fotboll som gällde för Boråsarna förra året.

I år hoppas dock supportrarna på en något lugnare melodi med Jimmy Thelin vid rodret. Trots att hans förra lag Jönköping Södra åkte ur allsvenskan i fjol har han gjort ett väldigt fint jobb med knappa resurser och därför ska det bli väldigt spännande att se vad han kan uträtta i en etablerad allsvensk miljö. Klart är i alla fall att han måste ordna upp defensiven, men trots förra årets defensiva haveri har det inte hänt speciellt mycket på spelarfronten i laget.

Stefan Ishizaki är det nyförvärv som sticker ut allra mest och kommer att bli en viktig pjäs för Thelin i lagbygget. Ishizaki är tillbaka i klubben efter några års äventyr på andra håll och har samlat på sig viktig rutin, något som alltid är viktigt att ha i ett lag. Dessutom har Robert Gojani hängt på sin tränare och har även han bytt Jönköping Södra mot Elfsborg. Han har främst använts på innermittfältet i sin förra klubb och har med sin bollskicklighet och sitt passningsspel varit en av de mer framstående spelarna under sin tid i J Södra. De som har lämnat klubben är bland andra Lasse Nilsson och Anders Randrup, där den förstnämnde kommer att bli mest saknad. Nilsson var trots att han kommit till åren en legend i Elfsborg som trots allt petade in några bollar per säsong, men har alltså inte fått fortsatt förtroende i klubben. Istället vilar nu hoppet på Per Frick att fortsätta leverera mål framåt för laget. Förra året blev det 13 fullträffar på anfallaren och denna säsongen hoppas han kunna utöka målskörden ytterligare. I övrigt kommer Samuel Holmén och Simon Lundevall vara väldigt viktiga för Elfsborg. Holmén har erfarenhet från landslagsspel och spel utomlands under flera år och Lundevall är en poängspelare som är väldigt trevlig att titta på med sina vassa dribblingar.

Försäsongen har sett bra ut för de gulklädda då de vunnit alla sina matcher förutom en. GAIS är det enda laget som slagit Elfsborg på försäsongen och var anledningen till att Elfsborg åkte ur Svenska cupen redan i gruppspelet.

Malmö har siktet inställt på tredje raka

Gästande Malmö FF har precis som vanligt väldigt höga målsättningar och förhoppningar. Det har blivit SM-guld två år i rad för skåningarna, som nu givetvis är ute efter sin tredje raka SM-titel och dessutom är de klara för final i Svenska cupen där de ställs mot Djurgården. Tränare Magnus Persson är kvar på sin post och kan därmed fortsätta cementera sin spelidé och inbringa kontinuitet i klubben. Malmö har de senaste åren annars varit ganska glada för att byta tränare inför säsongen.

Hämta bonus här

Det har varit tunga tapp på spelarfronten däremot. Anton Tinnerholm, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Erdal Rakip och Anders Christiansen är namnen på de som har lämnat och samtliga var framträdande i himmelsblått. Sportchef Daniel Andersson har jobbat hårt för att ersätta dessa och har gjort ett bra jobb med detta. De som har kommit in är Eric Larsson, Egzon Binaku, Fouad Bachirou, Sören Rieks och Arnor Traustason och samtliga har sett fina ut på försäsongen. Nyligen gjorde klubben även klart med U21-landslagsspelaren Isak Ssewankambo på lån från Molde, vilken tillför en ännu hårdare konkurrenssituation bland spelarna. Malmö lär alltså bli svårstoppade även i år.

Vill du spela på matchen mellan Elfsborg och Malmö, eller någon av de andra allsvenska matcherna som spelas under dagen? Då kan vi rekommendera att du lägger dina spel hos Toto2. Som ny spelare på sajten får du en välkomstbonus på 100 % upp till 500 kronor att använda på deras fina oddsutbud. Dessutom erbjuder Toto2 även en oerhört fin travsektion för den som gillar att spela på hästar.