Dortmund – Bayern 10/11 | Årets Bundesliga händelse!

För att streama matchen gratis skapa ett konto hos Bet365:
1. Gå till Bet365’s hemsida

2. Tryck på ”Spela nu”

3. Fyll i alla uppgifter och gör en insättning

4. Välj det odds och marknad du vill betta på, och lägg ditt bet

5.Nu kan du streama Bundesliga matchen

Det må finnas mer djuprotade rivaliteter i tysk fotboll än den mellan Dortmund och Bayern München. Med detta sagt så råder det dock ändå en stark rivalitet mellan klubbarna, och framför allt är mötena mellan dessa båda lag de mest högklassiga matcherna du kan ta del av i tysk fotboll. Dessa två lag är nämligen med och jagar i toppen mer eller mindre varje säsong. Detta är inte minst faktum i år eftersom Dortmund ligger i topp av tabellen med 24 poäng följt av Bayern München på 20. Lagen har även för vana att göra bra ifrån sig i Champions League, och så sent som 2013 mötte de i turneringens final, en match som Bayern München lyckades vinna med 2-1.

Faktum att de båda lagen i majoriteten av Bundesligas säsonger är med och tävlar om bucklan är alltså en av anledningarna till rivaliteten mellan de båda. Vad som bidrar ännu mer till detta är att lagen även är rivaler ute i Europa.

Under de senaste värvningsperioderna har Bayern München även gjort det till en vana att försöka rycka åt sig några av Dortmunds bästa spelare. Detta har de även lyckas med ett antal gånger, bland annat med stjärnanfallen Robert Lewandowski, den tekniska mittfältaren Mario Götze och försvarsklippan Mats Hummels. Detta har av förklarliga skäl inte väckt några glada miner hos Dortmund, framför allt inte Mario Götzes övergång, och detta har ytterligare underblåst klubbarnas rivalitet.

För bästa odds. Kolla in Comeon!

Lagens styrkor och svagheter

Ska vi börja med något som inte direkt har med själva fotbollsspelandet att göra så är faktum att Bayern München har en betydligt bättre ekonomi än vad Dortmund har. Det är detta som är skälet till varför Bayern München ständigt kan roffa åt sig spelare från Dortmund, och inte tvärt om. Förutom att kunna värva spelare från Dortmund innebär Bayerns ekonomi också att de överlag kan värva bättre och mer namnkunniga spelare än vad Dortmund kan.

Dortmund å sin sida har en mycket bra ungdomsverksamhet och har verkligen ett öga för spelare som ännu inte blommat ut men som är blivande storstjärnor. De kan därför skaffa sig dessa spelare för en billig penning för att några år senare sälja dem för dyra summor.

I övrigt så kan det ses som en nackdel för Bayern München att de har en betydligt större press på sig än vad Dortmund har, detta med tanke på den överlägsna ekonomin. När det gäller det spelmässiga så har lagen presterat likvärdigt denna säsong när det kommer till försvarsspelet. Dortmund har släppt in 10 mål på 10 matcher jämfört med Bayerns 11 mål.

Ska man kolla på den offensiva biten så har Dortmund dock en klar fördel gentemot Bayern. Dortmund har nämligen gjort fantastiska 30 mål på 10 matcher medan motsvarande siffra för Bayern är 18.

Sist men inte minst så leder Dortmund Bundesliga på 24 poäng, detta efter att ha vunnit 7 matcher, spelat 3 oavgjorda samt ännu inte förlorat en enda match. Bayern ligger som tidigare nämnt tvåa på 20 poäng. Dessa har de samlat ihop genom 6 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. 2 förluster för ett lag som Bayern efter endast 10 omgångar är något som sätter frågetecken för laget.

Förväntat slutresultat

Att tippa denna match är lättare sagt än gjort. Egentligen talar det mesta för Dortmund-vinst eftersom de har hemmaplan och har inlett ligan mycket starkt. Av någon anledning säger min magkänsla mig dock att matchen kommer sluta oavgjort. Om jag har rätt eller inte får vi se 10 november.

Spela på matchen och streama matchen live

Vill du göra matchen ännu mer spännande kan du spela på den. De spelbolag du kan göra detta hos inkluderar följande:

  • Bet365
  • 1xBet
  • Bethard

Som om inte spelandet vore nog kan du dessutom streama matcherna hos sidor som dessa.

Betta utan konto med bra odds hos Hajper