Djurgården – Molde, Europa Conference League: Odds & Bettingtips

Djurgården ska för första gången i klubbens historia spela en europamatch på hemmaplan. För motståndet står de norska serieledarna Molde. Båda lagen kommer till den här matchen med ett oavgjort resultat i bagaget. Kommer Djurgården lyckas ta sin första seger på Tele2 Arena eller är det ett formstarkt Molde som plockar med sig tre poäng tillbaka till Norge?

Spela på Djurgården vs Moldend här

  1. Reklamlänk | 18+ | Giltig för nya spelare vid första insättningen. | 20x omsättningskrav | Gratisspinsen är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. | Ev. vinster är riktiga pengar. | Erbjudandet gäller fr.o.m. 20.02.23. |  Spela ansvarsfullt |  stodlinjen.se spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  3. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor
  4. Reklamlänk | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Kommer Djurgården klara av både Europaspel och Allsvenskan?

Den frågan som ständigt kommer upp när ett lag från Sverige kvalificerar sig för spel ute i Europa. Malmö har vid flera tillfällen visat att det är väldigt svårt för svenska lag att kunna kombinera att prestera bra i allsvenskan samtidigt som man ska vara bra i gruppspel i Europa. Detta kanske redan nu har börjat visa sig för Djurgården? Man stod för en väldigt blek insats mot Shamrock Rovers i premiären i Europa Conference League. Sedan var det en del rotation i laget jämfört med den matchen som senare spelade ett oavgjort resultat i derbyt några dagar senare. Men det var stundtals ett Djurgården som såg lite slitna ut och nu ska man alltså bara några dagar efter derbyt återigen spela en tuff match.

Vilket gör att samtidigt som man är med och slåss om guldet i säsongens allsvenskan ska man försöka göra bra ifrån sig i Europa. Så den stora frågan är, kommer Djurgården klara av att komma upp i sin högsta nivå i både allsvenskan och Europa Conference League framöver? Det är tveksamt och om jag var Djurgårdens tränare skulle jag nog lägga mitt största fokus på allsvenskan för att på så sätt kunna få chansen att spela i Europa även nästa säsong.

För vinna Conference League kommer Djurgården inte göra. Så att då inte satsa helhjärtat på allsvenskan och i stället spela för att ta sig så långt som möjligt i Europa den här säsongen vore i min mening ett dumt beslut om nu man måste välja att vila några spelare i allsvenskan eller Europaspelet. Detta kan helt klart påverka vilket lag som Djurgården kommer ställa upp med och hur spelet kommer se ut framöver i Europa Conference League matcherna.

Matchinfo
HemmalagDjurgården
BortalagMolde
DatumTorsdag, 15 september
Matchstart18:45
ArenaTele2 Arena, Stockholm

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Spelbolagen tror att detta kommer bli en jämn match och det speglar även oddsen inför matchen. Djurgården är knappa favoriter att vinna men det är väldigt jämnt mellan alla tre oddsen. Men även om Djurgården anses vara favoriter enligt oddsen så tycker vi att Molde får vara de laget som får bära favoritskapet i den här matchen.

Molde är det laget av dem två som har imponerat mest de senaste matcherna och man fick till exempel ett kryss mot Gent som får anses vara gruppens starkaste lag. Djurgården å andra sidan imponerade verkligen inte på bortaplan mot Shamrocks Rovers men fick ändå med sig en poäng, man var även stundtals väldigt tillbakatryckta i derbyt mot Hammarby senast. Är det hårda matchandet och slitna spelarna som nu börjar spegla av sig på Djurgården?

För Moldes del så har det fortsatt gått starkt i ligan och man tuggar vidare på ett betydligt mer imponerade sett än vad Djurgården har gjort de senaste matcherna. Att båda lagen även spelar på konstgräs gör att Djurgården förlorar sin fördel man annars har mot andra europeiska lag. Så vår förhandsfavorit i denna match är bortalaget Molde.

1×2Odds
Djurgården vinner matchenOdds 2.55
Oavgjort i matchenOdds 3.30
Molde vinner matchenOdds 2.75

Odds hämtade från LeoVegas

Spela på matchen Djurgården – Molde

Molde vinner matchen: Odds 2.75 hos LeoVegas

Vi tror att Djurgården kommer få det riktigt tufft mot ett Molde i högform. För trots att Djurgården kommer till den här matchen som favoriter så är det Molde som kommer till den här matchen med helt klart bäst form av dessa två lagen. Molde har dominerat den norska ligan den här säsongen och leder med hela tio poäng före tvåan Lilleström. Molde har på sina femton senaste ligamatcher tretton segrar och två oavgjorda resultat vilket är väldigt imponerade siffror.

Men det som imponerar än mer är Moldes mål form senaste matcherna. Molde är även vana att spela på konstgräs då även deras hemmaplan har detta underlag. Så även om det mycket väl kan bli en jämn match så tycker vi att Molde är det starkare av de två lagen och Djurgårdens hårda matchande med många tuffa matcher på kort tid kan nog mycket väl fälla avgörandet i denna match. En annan aspekt att lägga till är även att Molde faktiskt är starkare på bortaplan än på hemmaplan den här säsongen och man har enbart förlorat en match vilket var i Europa kvalet mot Kisvarda, en match där man roterade en hel del spelare och inte hade sin helt ordinarie trupp. I övrigt så har man bara vinster förutom två oavgjorda matcher vilket är väldigt stark statistik på bortaplan för Molde.  

Båda lagen gör mål: Odds 1.66 hos LeoVegas

Djurgården är starka offensivt och nu har man även Victor Edvardsen tillbaka i laget som var avstängd i derbyt senast. Även spelare som Sabovic och Pierre Bengtsson spelade inte derbyt jämfört med den första Europamatchen mot Shamrock. Så Djurgården kommer kunna ha en del pigga och fräscha spelare som kan bidra offensivt.

Men man har även en del frågetecken bakåt då Hjalmar Ekdal klev av derbyt med känningar och återstår att se om han kommer vara med, och mot ett så formstarkt lag som Molde är som bara öser in mål så behöver Djurgårdens försvar vara på topp för att det inte ska rinna i väg bakåt. Så med tanke på omständigheterna så känns det väldigt öppet att båda lagen kommer göra mål i den här matchen men att Djurgården troligtvis inte kommer orka hela vägen ut och förlorar till sist.

Molde över 1.5 mål i matchen: Odds 2.45 hos LeoVegas

Djurgården har många spelare som spelat väldigt mycket senaste tiden och det märktes i derbyt mot Hammarby att del spelare börjar bli slitna, lägg där till att lagets bästa mittback Hjalmar Ekdal är osäker till spel i den här matchen. Sen adderar vi Moldes offensiva skicklighet där man bara öser på med mål framåt så förstår man att spelet att Molde ska göra över 1.5 mål i den här matchen blir intressant.

Molde har ett snitt dem fem senaste matcher på 3.2 mål i snitt och då har man även mött lag som Bodö/Glimt i lagen och Gent och Wolfsberger i Europaspelet och ändå haft ett så bra målsnitt. Då förstår man att Molde är inne i en väldigt fin form och underlaget kommer nog bara göra Molde gott att man kan rulla bollen snabbt på Tele2 Arenas konstgräs och det är precis så Molde är vana att spela på sin hemmaplan med snabbt anfallsspel.

Lagens form senaste 5 matcherna

Djurgårdens fem senaste matcher

LagResultat
Hammarby – Djurgården0–0
Shamrock Rovers – Djurgården0–0
Sirius – Djurgården0–1
Djurgården – Elfsborg2–1
APOEL – Djurgården3–2

Moldes fem senaste matcher

LagResultat
Jerv – Molde2–4
Molde – Gent0–0
Bodö/Glimt – Molde1–4
Molde – Sarpsborg4–1
Wolfsberger – Molde0–4