Danska ligan: Ska Bröndby falla på målsnöret?

Efter att FC Midtjylland lyckas vinna över serieledande Bröndby i förra omgången är det nu upplagt för en väldigt spännande avslutning av den danska högstaligan. Två omgångar kvarstår och eftersom båda lagen står på samma poäng finns det inte plats för några snedsteg.

ComeOn logga

AC Horsens – Bröndby IF

Efter att ha genomfört en fruktansvärt stark säsong med bland annat en vunnen cuptitel skulle det vara oerhört tungt om nu Bröndby hade fallit på målsnöret. De gulblåa hade jätteläge att rycka i tabellen och skaffa sig ett försprång på sex poäng till närmsta utmanaren FC Midtjylland. Men festen kom av sig och istället var det Midtjylland som kunde vinna efter Bubacarr Sannehs mål i den 83:e minuten.

Nu är det upp på hästen igen som gäller för Bröndby när man gästar sjätteplacerade AC Horsens. Hemmalaget har inget att spela för, medans bortalaget har precis allt att spela för. Kvalitetsskillnaden mellan trupperna är markant då Bröndby ligger hela 40 poäng före Horsens och bör därför inte ha några problem att vinna matchen. Senaste mötet lagen emellan i början av april slutade med 5-1-seger för Bröndby och vi tror att de gulblåa tar nytt grepp om ligatiteln och vinner bekvämt.

Därför rekommenderar vi spel på Bröndby med -1.5 i asian handicap till odds 1.92 hos ComeOn.

FC Köpenhamn – FC Midtjylland

Ett på förhand väldigt intressant möte. Storlaget FC Köpenhamn har inte alls kommit upp i niå denna säsongen och återfinns först på en tredje plats hela 18 poäng efter de två topplagen Bröndby och Midtjylland. Men kvalitén och kunskapen finns i truppen för att ställa till det för dagens motståndare, så detta kan bli en tuff nör att knäcka för ligatvåan.

Midtjylland behöver använda boosten från 1-0-segern mot Bröndby förra veckan till att inte bara vinna, utan också vinna med några måls marginal. Bröndby har en betydligt lättare uppgift mot Horsens och risken finns att de vinner den matchen med ett par mål. Eftersom Midtjylland har sju måls sämre målskillnad än just Bröndby måste de alltså gå på offensiven ikväll och helst vinna med 3-4 bollar för att komma ikapp i målskillnad.

Hämta bonus hos ComeOn här

De åtta senaste mötena mellan Köpenhamn och Midtjylland har innehållit fyra mål eller fler vilket bäddar för nytt målkalas ikväll. Gästerna måste trycka framåt och det kan ett Köpenhamn utan press på sig komma att utnyttja.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på över 2.5 mål till odds 1.58 hos ComeOn. Alla nya spelare hos ComeOn får dessutom en välkomstbonus på hela 400 %. Sätter du in 100 kronor så får du 500 kronor att spela för.