Danska ligan: Bröndby kan säkra ligatiteln ikväll

Bröndby IF är på god väg att säkra sin första ligatitel sen 2005. Vid seger mot tvåan FC Midtjylland ikväll tar de ett väldigt stort kliv mot bucklan och hemmafansen har all anledning att vara förväntansfulla.

casinia logo

Deras lag tog nämligen hem titeln i danska cupen genom en 3-1-seger mot Silkeborg förra torsdagen. Därmed tog också den drygt tio år långa titeltorkan slut och nu fyra dagar senare kan de alltså vara nära sin andra titel denna säsongen.

Bröndby är i hiskelig form

Bröndby har genomgående varit det bästa laget i Danmark säsongen 17/18. Simon Tibbling och hans lagkamrater har gång efter annan svarat för imponerande insatser och de är väl värda att kamma hem både cup- och ligatiteln. Självförtroendet har nog aldrig varit bättre bland spelarna i laget då de nu är uppe i en 32 matcher lång förlustfri svit. Av de 16 hemmamatcher de har spelat har laget vunnit 14 och spelat oavjort två, så chanserna ser goda ut att plocka ännu en seger ikväll. De gulblåa har ett försprång på tre poäng och nio plusmål på sina motståndare och en vinst hade alltså mer eller mindre säkrat ligatiteln trots att det återstår två matcher efter.

Dessvärre missar Simon Tibbling denna match tillsammans med Jan Kliment, som båda dras med skador.

Midtjylland måste leverera

Gästerna FC Midtjylland har alltså saken klar för sig vad som gäller i de tre återstående matcherna. Vinst i samtliga matcher krävs och dessutom med ett par bollars marginal i vardera match för att ha chansen att knipa titeln framför ögonen på Bröndby. Dock blir det lättare sagt än gjort med tanke på Bröndbys hiskeliga form och det faktum att det ska möta FC Köpenhamn på fredag.

Det hjälper såklart inte heller till att de senaste fyra mötena med Bröndby alla resulterat i förlust för gästerna. Tio insläppta på de fem senaste inger inte heller det något vidare självförtroende bland spelarna i laget eftersom de är väl medvetna om att det är dem som måste gå på offensiven ikväll. Chanserna att åtminstone få in en balja är däremot goda. Bröndby har släppt in mål i deras tio senaste matcher, så de är absolut inte omöjliga att göra hål på.

Hämta välkomstbonus hos Casinia här

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att Bröndby vinner och att båda lagen gör mål till odds 1.85 respektive 1.43 hos Casinia. Där hittar även du som ny medlem en fin välkomstbonus på 100 % upp till 2100 kronor.