Dags för VM! Starta veckan väl med vårt tips!

Nu är VM-jippot igång på riktigt och veckan börjar med ett riktigt kvalitetstips. Vi snackar Grupp D, Argentina och Kroatien där det kan komma en skräll (!), men kupongen kickas i rullningen av Tunisien – England som ska göra upp på Volgograd Arena. Njut av läsningen!

Spelstopp 19.59

1. Tunisien – England 2

Nu när Tunisien gör sitt första slutspel i VM sedan 2006 kan man ju hoppas att det går vägen i vart fall en bit för dem! Afrikanerna är ju som bekant ett av sommarens mest namnfattigaste lag, där Wahbi Khazri som vanligen spelar i Stade Rennais är den stora stjärnan. Om det ska bli något måste han sätta en riktig dunderform mot England och Belgien. Vi ser ju en bra form från England efter kvalet, och det kanske blir britterna som får bucklan i sommar? Vem vet. Även om truppen med Harry Kane i spjutet är stabil så saknar vi fortfarande kvalitet i målet, det finns helt enkelt ingen som är tillräckligt bra. De har dock Tunisien slagna på varje position, så tvåan bör plockas som utgång. Det kan dock vara värt att gardera i de större systemen på grund av den hårda streckningen.

2. Colombia – Japan 1

Vi vet ju att det gick bra för Colombia under VM 2014, särskilt James Rodríguez imponerade stort. När den turneringen gick fanns inte ens den tydligaste stjärnspelaren Radamel Falcao med, och när nu Monacos pricksäkre grundbult är med kommer offensiven vara riktigt bra i Ryssland! Tyvärr hänger inte riktigt defensiven med i det lyftet, och med en ganska medelmåttig sådan finns inget lag som kan gå riktigt långt! Japan tog sitt ganska tråkiga kval en poäng före Saudi, men ärligt talat, vad var asienkvalet för någonting? Även om några få spelare är bra i truppen så tror vi inte det blir någonting där, det är inre stridigheter och problem överallt. Sätt ettan och glöm denna!

3. Polen – Senegal 2

Vi har sett ett starkt Polen i kvalspelet, och särskilt Lewandowskis insats imponerar! Genrepet har dock inte varit lika bra, så, oklart läge där. Som tur är kommer kungen i försvaret Kamil Glik tillbaka som varit skadad under genrepet. Senegal lyckades vinna sin grupp och var obesegrade till råga på allt. Flera bra namn utgör offensiven, som Baldé och Niang. Vi har också en formstark Koulibaly i mittfältet som har gjort en stabil säsong i Napoli. Spelarna i Senegal kan få vem som helst att darra, utgå från dem!

4. Ryssland – Egypten X

Som tur var lyckades Ryssland vinna stort mot Saudiarabien i premiären, och Putin var nog ganska glad för det. Vi som objektiva oddsare kan dock inte ta intryck av någonting annat än fakta, och faktum är att Saudiarabien spelade så brutalt dåligt att man knappt kan dra några slutsatser alls från denna match. Egypten å andra sidan spelade bra mot Uruguay, även om de förlorade på ett sent mål av Giménez. Nordafrikanerna står därmed på noll, Salah kan dock lösa någonting här tror vi, så plocka på dig krysset i första hand!

5. Portugal – Marocko 1

Som vanligt ser vi inte mycket annat än Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo när Portugal är på plan, och man lyckades genom hans briljans att kamma hem en poäng mot Spanien i öppningen. Spanien var det tveklöst spelmässigt starkare laget, men Ronaldo är att likna vid en pluton av spelare, trots att han bara är en man. Han inledde EM med ett stabilt hattrick. Marocko spelade första delen av matchen mot Iran väl, men lyckades släppa in matchens enda mål vilket gör situationen inför denna match jobbig för afrikanerna. Portugal är favoriter, men ettan är hårt streckad här. Gardera, ifall Ronaldo skulle bli skadad!

6. Uruguay – Saudiarabien 1

Saudi fick smaka på en ordentlig känga i premiären, värdlandet vann med 5-0 trots ett mediokert spel. Uruguay är gruppens stora favorit och kammade hem tre pinnar mot Egypten sist. Centrallinjen är i världsklass, och vi kan inte rekommendera någonting annat än ettan vad du än gör här!

7. Iran – Spanien 2

Derbyt mellan Portugal och Spanien slutade oavgjort, mycket tack vare Ronaldo. Spanjorerna tyckte vi kändes mycket bättre, och om inte den tidigare nämnda mannen hade dominerat planen för portugiserna hade processen blivit kort. Iranierna vann mot Marocko i sin premiär, Ghoddos låg bakom det sena avgörande målet. Spanien är bättre på alla positioner och måste dessutom vinna. Inget såsande från spanskt håll betyder en stark tvåa här!

8. Danmark – Australien 1

Spelade Frankrike dåligt eller Australien väl i matchen? Inte lätt att svara på den frågan, men en sak är säker och det är att de flesta förväntat sig en annan process, men ändå inte ett annat resultat! Australien tycker vi kunde ha fått en poäng i den matchen, men det blev ju inte så nu. Danmark å sin sida vann mot Peru, och vi får väl ge Hareides trupp vårt förtroende, särskilt eftersom ettan streckas lågt. Australien ska vi dock inte räkna ut alldeles för snabbt!

9. Frankrike – Peru 1

Allez les bleus! Vi tror på Frankrike i denna match, även om man kanske inte gjorde världens finaste insats mot Australien finns mycket att hämta hos det talangfyllda laget så har man i vart fall visat att vinsterna kommer även om inte spelet är på topp! Peru misslyckades kapitalt mot Danmark i öppningen, och om de ska ha någon chans över huvud taget måste de klippa en seger i den här matchen. Vi tror absolut inte att det är omöjligt, men med den ambitionen kommer också riskerna och möjligheterna för fransmännen! Ettan streckas givetvis hårt, gardera ändå med krysset.

10. Argentina – Kroatien 1

Messi missade en straff i matchen mot Island, vi tror inte att det är någon glad stämning i det argentinska omklädningsrummet just nu. När man dessutom ska ta och göra upp med Kroatien som har ett ganska bra lag tror vi att matchen är oviss! Européerna är vassa på mitten och ska kunna vinna matchen mot Banega/Biglia och Mascherano, även om Argentina är knappa favoriter. Ettan streckas dock relativt lågt, så vi utgår ändå från sydamerikanerna med en gardering som villkor för det här kan gå åt vilket håll som helst!

11. Brasilien – Costa Rica 1

En bra start mot Schweiz för guldfavoriten Brasilien där Coutinho levererade på sedvanligt vis ett stabilt mål i mitten av första. Sedan öppnade dock brassarna dörren för Schweiz att sätta igång motorn litegrann, och det gav resultat då matchen slutade 1-1. Man måste därmed ta tre mot Costa Rica för att inte få åka hem med svansen mellan benen. Costa Rica ser att behöva mirakel i sommar igen, men trots den möjligheten ska det vara en imponerande klasskillnad på lagen, särskilt när Brasilien inte har någon marginal att göra någonting sämre än deras allra bästa! Ettan sitter i sten här!

12. Nigeria – Island 2

Efter matchhjälteskap för Finnbogason och särskilt målvakten Halldórsson är humöret på Island på topp, och man har tagit sin allra första poäng i VM någonsin! Nigeria förlorade mot ett bra Kroatien med två pinnar, och är därmed poänglösa inför denna meetup. Afrikanerna är piskade att plocka tre pinnar för att inte vara säkra på att få åka hem, och med tanke på att inget av lagen är nöjda med lika tror vi 1 och 2 på denna!

13. Serbien – Schweiz X

Fest på Balkan efter en bra start för serberna! Aleksandar Kolarov lyckades skruva in matchens enda mål mot Costa Rica, Serbien toppar således Grupp E efter första omgången. Schweiz kommer dock tågande in i denna match med minst lika gott självförtroende efter att ha spelat lika mot Brasilien, underläge till trots. Vi är väldigt osäkra på denna, men eftersom vi tror att båda lagen nöjer sig med lika så utgår vi därifrån. Kan vara värt att helgardera denna dock!

Kassaskåpet! – Uruguay

Uruguay är undervärderat på oddsmarknaden, särskilt med tanke på centrallinjen som knappt har någon motsvarighet i världen! Saudiarabien i sin tur toppar bottenlistan i år med ett lag som är så fruktansvärt dåligt att man kan undra hur de blev släppta hemifrån från första början. Detta slutar inte på fler än ett sätt.

Varningen! – Kroatien

Vi tror Kroatien har spelare för att ta sig långt i denna turneringen, och det verkar Kroatien också tro med tanke på hur man spelade i öppningen. Argentina går det inte lika bra för, och man har dessutom tung press på sig att nå resultat i denna. Detta kan bli skräll!

144 rader

1. Tunisien – England 2

2. Colombia – Japan 1

3. Polen – Senegal x2

4. Ryssland – Egypten x

5. Portugal – Marocko 1x

6. Uruguay – Saudiarab. 1

7. Iran – Spanien 2

8. Danmark – Australien 1

9. Frankrike – Peru 12

10. Argentina – Kroatien 1×2

11. Brasilien – Costa Rica 1

12. Nigeria – Island 12

13. Serbien – Schweiz 1×2

1296 rader

1. Tunisien – England 2

2. Colombia – Japan 1

3. Polen – Senegal x2

4. Ryssland – Egypten x2

5. Portugal – Marocko 1×2

6. Uruguay – Saudiarab. 1

7. Iran – Spanien 2

8. Danmark – Australien 1x

9. Frankrike – Peru 1×2

10. Argentina – Kroatien 1×2

11. Brasilien – Costa Rica 1

12. Nigeria – Island 12

13. Serbien – Schweiz 1×2