Coppa Italia: Milan ska stoppa Juves titelsvit

Efter att mer eller mindre ha säkrat sin sjunde raka Scudetto i helgen är det ett Juventus som går in med höga huvuden i kvällens final av Coppa Italia. På andra sidan står AC Milan som har chans att ta sin första och enda titel den här säsongen om de lyckas slå den gamla damen.

betfinal oddssida

Juve kan ta sin fjärde raka cuptitel ikväll

Detta är Juventus chans att plocka hem sin fjärde raka Coppa Italia vilket är anmärkningsvärt bara det. Än mer anmärkningsvärt är det att Juve med allra största sannolikhet kommer att vinna sin sjunde raka ligatitel efter att ha vänt 1-0-underläge till seger med 3-1 hemma mot Bologna i helgen. I och med att Napoli ännu en gång svikit alla som trott på tronskifte i den italienska högstaligan efter att ha kryssat mot Torino i helgens ligaomgång, kan alltså Juventus befästa sin inhemska dominans ytterligare när säsongen summeras. Juventus leder ligan med sex poäng och 16 måls marginal ner till Napoli med två omgångar kvar att spela.

Dessvärre för deras del börjar dessa inhemska titlar att mattas av och supportrarna är numera inte nöjda med bara inhemsk dominans, utan de vill dominera även ute i Europa. Och visst, två Champions League-finaler på de tre senaste säsongerna är inte illa, men troféerna ute i Europa har uteblivit. I år satte Real Madrid stopp för drömmarna om en Champions League-titel genom att slå ut Bianconeri i semifinalen via sammanlagt 4-3 över två möten och Allegri får därmed rikta in sig på att återigen hämta hem Serie A och Coppa Italia.

Milan ute efter att säkra Europaspel till nästa säsong

Även AC Milans anhängare hade lite andra titelförhoppningar den här säsongen. Efter vårens fina formsvit var det många som hoppades på framgångar i Europa League-slutspelet, men det ville sig inte riktigt för Rossoneri. Arsenal blev för svåra för de rödsvarta och därmed tog lagets Europa-äventyr slut redan i åttondelsfinalen efter att ha fått respass med sammanlagt 5-1.

Gennaro Gattusos gubbar ligger i skrivande stund på sjätte plats i Serie A, vilket innebär kval till Europa League till nästa säsong. Skulle de vinna kvällens Coppa Italia-final får de dock en gratisbiljett till just den turneringen, så de lär vara angelägna om att vinna kvällens fight som förövrigt utspelar sig i Rom på Stadio Olimpico. Skulle så inte bli fallet måste Milan vinna över Atalanta och Fiorentina i de kvarstående två omgångarna i Serie A för att vara säkra på att knipa sjätteplatsen.

Juventus får klara utan Giorgio Chiellini ikväll, medans det finns tveksamheter kring Mario Mandzukics medverkan.

Milan står i sin tur utan Andrea Conti och Lucas Biglia, i övrigt har Gattuso fullt lag till sitt förfogande.

Hämta din bonus hos Betfinal här

Juventus har vunnit båda dessa lagens inbördes möten denna säsongen, varav den senaste vanns med komfortabla 3-1 när de båda lagen möttes i mars. Detta innebär att Juve har vunnit fyra raka möten med Milan. Utöver detta har den gamla damen en fin säsong bakom sig och i Coppa Italia har de hållit nollan de fem senaste matcherna.

Milan har ända sedan förlusterna mot Arsenal svajat något i form och har bara vunnit tre av sina nio senaste matcher.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att Juventus vinner matchen till odds 1.83 hos Betfinal. Du som inte redan är medlem hos Betfinal har även en välkomstbonus på 100 % att se framemot.