Chile – Peru Semifinal i Copa America 4/7

Då var det dags för semifinaler i Copa America och i skuggan av Brasilien mot Argentina ska Peru testa sina krafter mot Chile. Chile som är regerande mästare två gånger på raken jagar sin tredje guldmedalj medan Peru är lite av en dark horse i sammanhanget. Båda lagen var nederlagstippade i kvartsfinalerna men lyckades gå vidare via straffar efter att ha spelat 0-0 efter full tid. Det är upplagt för en tajt match där Chile får anses vara favorit, dock har det varit en svår turnering att tippa på hittills.

Bettingtips med högst odds Chile – Peru

  • Vi tror att Chile lyckas ta hem matchen till slut, de har trots allt vana att gå långt i turneringen. Att Chile går vidare spelas till 1,45 på William Hill.
  • Båda lagen kommer inte att göra mål. Spelas till 1,55 på Unibet.
  • Båda lagen är bra på att stänga igen matcher och denna blir inget undantag. Vi spelar på resultatet 0-0 till 6.50 på bet365.
  • Allting avgörs vid straffpunkten. Vi spelar detta till 5,50 på bet365.

Analys av speltips inför Chile – Peru

Copa America går nu in i en ny fas och vi har redan sett fyra extremt tajta kvartsfinaler. I potten är en finalplats och lagen kommer ge allt. Vi förväntar oss en tajt match på Arena do Grêmio i Porto Alegre i linje med kvartarna där tre av fyra matcher slutade 0-0. Det blir intressant att se vilket lag som har förberett sig bäst för eventuell förlängning eller straffsparksläggning. Vårt tips är 0-0 vilket spelas till 6,50 på bet365. Vi fyller även på med att båda lagen inte kommer att göra mål, till oddset 1,55 via Unibet.
Chile är ett lag som innehar titelbältet och som får ses som favorit. Laget har vunnit båda de senaste Copa America på just straffar och laget vet hur man taktiskt får motståndaren dit man vill. I båda finalerna har Argentina stått som motståndare på andra sidan och det är upplagt för att de båda lagen kan få mötas i en tredje final i rad. I matchen mot Colombia var Chile nederlagstippat men lyckades ändå vinna bollinnehav, skott och hörnor såväl som matchen till slut. Det är ett lag som inte stressar upp sig fast mycket står på spel. Spelet på att Chile går segrande ur matchen spelas till 1,45 på William Hill.
Peru är ett lag som med nöd och näppe lyckades ta sig vidare som bästa trea, efter att bland annat åkt på en 5-0 knock mot Brasilien i gruppspelet. Mot Uruguay var bollinnehavet jämnt men chanserna skapades av uruguayanerna, 12-3 till slut vara 0(!) på mål av Peru. Peru lyckades även dra på sig 22 frisparkar i matchen och laget vet hur man dödar tempot i matcher. Vi tror Peru över lever fulltid men får boka hemresa efter straffsparkar. Spelas till 5,50 på bet365.
Om man tror att det kommer bli några mål så kan det vara värt att hålla extra koll på Chiles Eduardo Vargas som gjort två mål i turneringen. Vargas har även vunnit skytteligan i Copa America de senaste två mästerskapen. I övrigt är det värt att hålla koll på superstjärnan Alexis Sanchez som också står noterad för två mål, men även Charles Aránguiz som leder assistligan på tre stycken.
Denna semifinal kommer att bli en av de tuffaste och minst välspelade av alla matcher i turneringen. Vinnaren i matchen kommer att ställas mot Brasilien eller Argentina i final,  vilket kommer att bli en riktigt häftig match. Nu kommer vi in på sluttampen och de resterande matcherna kommer att innehålla överraskningar och vi får se om de bästa spelarna höjer sig några procent till.