Championship: Derby – Fulham inleder kvalspelet

Den engelska ligafotbollen är inne i sitt slutskede och ikväll inleds Championships play-off, vilket är ett av de mest rafflande kvalspelen som existerar i fotbollsvärlden. Fyra lag gör upp om en kvarstående plats i nästa säsongs Premier League och först ut är Derby som ställs mot Fulham.

mr green gif

Det handlar om två stycken dubbelmöten där vinnarna ställs mot varandra i en slutgiltig finalmatch på Wembley, där vinnaren i sin tur får spela i en av världens mest prestigefyllda ligor och dessutom ta emot över hundra miljoner pund i prispengar. Fulham, Aston Villa, Middlesbrough och Derby är lagen som ska slåss om detta och play-offen inleds med ett fint möte mellan Derby County och Fulham denna afton.

Derby har ingen press på sig

Derby County tog sig till play-off med en väldigt knapp marginal. Efter att ha förlorat tre matcher i rad såg det ut som om en topp 6-placering var körd. Men The Rams tog sig i kragen och kunde via två segrar mot Cardiff och Barnsley samt ett kryss mot Aston Villa till slut säkra en plats i play-offen med två poängs marginal ner till Preston på sjundeplatsen.

Det är tionde säsongen i rad som Derby slutar bland de tio främsta i Championship och de är heller inga främlingar till play-offen. Senaste gången de vann en play-off var säsongen 07/08, därefter har det gått tyngre. De har varit i final en gång sen dess, men har alltså inte lyckats upprepa bedriften att gå upp på drygt tio års tid. De går in i play-offen med bra självförtroende efter tre raka matcher utan förlust och fansen hoppas på att de kan chocka Fulham ikväll.

Fulham favoriter att gå upp

Gästande Fulham föll på mållinjen i förra omgången mot Birmingham av alla lag. En direktplats upp till finrummet låg i potten om de hade vunnit, men istället klappade de ihop fullständigt och åkte på sin första förlust sen december. Istället kunde Cardiff knipa direktplatsen mitt framför ögonen på Fulham-lirarna. Frågan är hur laget absorberar den käftsmällen, för nu är det dags att leverera bara fem dagar senare.

Fulham är det starkaste laget på pappret av alla de fyra lag som deltar i play-offen och är därmed favoriter att gå upp. Laget har spelat väldigt fin fotboll hela säsongen igenom och har även gjort näst flest mål i ligaspelet bakom ettan Wolverhampton. Superlöftet Ryan Sessegnon har varit en av ligans bästa spelare trots att han bara är 17 år gammal och nu vill det till att Fulham säkrar en Premier League-plats om de ska ha någon chans att behålla honom till nästa säsong.

Derby går in i detta möte med höga huvuden efter den säkrade sjätteplatsen och har allt att vinna. De har gjort mål i sina nio senaste hemmamatcher och dessutom gjort minst tre i de fyra senaste hemma på Pride Park. Matej Vydra vann hela skytteligan med 21 gjorda mål och lär definitivt vara ute efter fler ikväll.

Hämta bonus hos Mr Green här

Fulham har i sin tur gjort mål i alla sina 24 senaste matcher, så chanserna är goda att de får in minst en balja även ikväll. Aleksandar Mitrovic är en av de hetaste i laget med sina fem mål på de sju senaste matcherna.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.75 hos Mr Green. Där får även du som ny spelare ta del av en fin välkomstbonus.