Brasilien – Peru Final i Copa America 7/7

Mästerskapen har avlöst varandra denna sommaren och i skuggan av de svenska framgångarna i dam-VM har det bjudits på fotbollsfest i Sydamerika. Vi är nu framme vid finalen och det är värdnationen och storfavoriten Brasilien som ställs mot turneringens överraskning Peru. Lagen möttes i gruppspelet i en match som Brasilien vann klart med 5-0 men i finalen får vi hoppas på en något jämnare tillställning. Om Brasilien håller nollan i finalen har man gått genom hela Copa America utan att släppa in mål, något som givetvis vore extraordinärt.

Speltips Brasilien – Peru

  • Brasilien har fördel av hemmaplan och bör ta hem detta utan några problem. Vi spelar rak 1:a till oddset 1,31 hos Unibet.
  • Fem mål blev det i förra matchen men i en final lär det vara mer tillknäppt. Vi tror på en målsnål historia och spelar under 2,5 mål till oddset 1,82 hos LeoVegas.
  • Gabriel Jesus hittade nätat i semifinalen och har sett fin ut under turneringen. Vi tror han gör mål i finalen och bettar Cityspelaren som målskytt till oddset 2,16 hos Unibet.

Oddsanalys Brasilien – Peru

Brasilien är kända för sin offensiva fotboll men i årets Copa America är det försvarspelet som imponerat mest. Laget har inte släppt in ett enda mål under turneringen vilket aldrig har hänt förut i turneringen. I gruppspelet hade brasilianarna inga som helst problem att slå Peru. Resultatet skrevs till 5-0 och det var lekstuga för värdnationen.
Nu är det final och Peru har steppat upp efter förlusten senast. Man har bland annat förre MFF-spelaren Yoshimar Youtun i sin startelva, målskytt i semifinalen mot dubbla regerande mästaren Chile. Med segern har Peru visat att man är ett lag att räkna med men att rå på Brasilien i en final är inte något vi tror. Därför spelar vi att Brasilien kammar hem detta under ordinarie tid. Unibet har fina odds på detta och därför vänder vi oss till det svenska spelbolaget.
Trots att det en målfest senast tror vi inte på någon repris i finalen. I slutspelet har båda lagen haft svårt att hitta nätet. Brasilien lyckades inte få hål på Paraguay i kvartsfinalen och efter att ordinarie tid och förlängning slutat 0-0 vann hemmanationen på straffar. I semifinalen mot Argentina lossnade det något med två mål och därmed är laget äntligen i final.
Peru har inte heller släppt in mål i slutspelet. I åttondelsfinalen mot Uruguay vann laget med 1-0 och i semin mot Chile blev det oväntad demolering och seger med 3-0. Med tanke på de urstarka försvaren i slutspelet tror vi på en målsnål historia i finalen. Därför spelas under 2,5 mål och bäst odds på spelet hittar vi hos LeoVegas.
En av turneringens roligaste spelare att följa har varit Gabriel Jesus. Citystjärnan har gjort en lysande turnering och var riktigt bra i semifinalen mot Argentina där han också blev målskytt. Nu tror vi succén fortsätter och att Jesus hittar nätet återigen. Bäst odds liras hos Coolbet.

Brasilien vs Peru

Skulle Braslien vinna och hålla nollan i turneringen blir man odödliga. Det är inte rimligt att gå igenom en hel turneringen utan att släppa in mål men nu har hemmanationen verkligen chansen. Efter fiaskon i de senaste mästerskapen – Båda VM och Copa America – är det nu dags att kamma hem en pokal. Peru har skrällar sig hela vägen till final och lär ha en hel del neutrala åskådare som hejar på laget men att man ska rå på Brasilien i en final på bortaplan känns inte troligt. Som neutral åskådare kan vi hoppas på en rolig och välspelad match vilket också lär bli fallet som vanligt när det är Sydamerikanska lag som drabbar samman.