Dagens speltips: Arsenal – Tottenham 1/9-19

Den fjärde omgången av Premier League säsongen 2019/20 bjuder på en riktigt läckerbit. Arsenal tar emot Tottenham på Emirates i ett klassiskt London-derby och förväntningarna är stora inför den ovissa matchen. Båda lagen var obesegrade efter två omgångar men åkte på förlust senast. Arsenals förlust var mer acceptabel då de föll mot Liverpool på bortaplan med 3-1. För Tottenham däremot var det desto tyngre. 0-1 hemma mot Newcastle lär ha givit Pochettino lite att fundera över inför kommande match. Samtidigt kryssade laget borta mot Manchester City dessförinnan och grundnivån finns där sedan länge.

Det har svängt rejält resultatmässigt de senaste åren i de interna mötena. På de 12 senaste matcherna har Tottenham fyra vinster, Arsenal tre medan fem har slutar oavgjort. Därför är det inte konstigt att oddsen på lagen är väldigt jämna. Trots att detta är fjärde omgången är det andra tungviktsmötet för lagen som säkerligen ser fram emot lite enklare motstånd senare.

Speltips Arsenal – Tottenham

Analys av speltips inför Arsenal – Tottenham

Båda lagen har tappat poäng nyligen men en seger skulle ta lagen uppåt i tabellen och i självförtroende. Arsenal inledde lovande med två raka segrar men på Anfield i förra omgången räckte laget inte till. Klar förlust med 3-1 gör att laget ligger trea efter tre omgångar. Offensivt har det fungerat bra med fyra mål framåt men det är i defensiven det inte riktigt stämt med lika många insläppta. Nu krävs det att defensiven sitter mot ett Tottenham som har flera offensiva pjäser som kan avgöra.

Tottenhams inledning har varit en berg och dalbana. Efter 3-1 mot Aston Villa i premiären och 2-2 borta mot Manchester City skulle Spurs bara avfärda Newcastle – som inlett med två förluster –  i tredje omgången. Istället gick man rejäl kräftgång och förlorade matchen med 1-0 till allas förvåning. Vi tror att Pochettino därför kommer ha en relativt defensiv approach och åka ifrån Emirates med en poäng. Därför spelar vi oavgjort hos Betsson!

Mål kan vi hoppas på och kanske räkna med. Tillsammans har lagen släppt in åtta mål och gjort elva framåt på de fyra inledande matcherna. Därför tror vi att det återigen kan bli en målfest i derbyt likt Arsenals hemmamatch i ligan förra säsongen när matchen slutade 4-2. Därför spelar vi över 2,5 mål och hittar fina odds hos ComeOn.

Harry Kane är en artist som gjorde två mål i premiären. Vi tror han återigen hittar nätet som han gjort så många gånger förr mot Arsenal och spelar den engelske landslagsanfallaren som målskytt till oddset 2,23.