Allsvenskan: Örebro vs IFK Göteborg

En av säsongens största överraskningar IFK Göteborg har chansen att gå upp som delad etta i stan och två poäng från Europaplats vid seger borta mot Örebro. Formen hos de båda lagen är god där Örebro tagit två raka övertygande segrar vilket gjort att oddsen på bortaseger höjts de senaste dagarna. IFK är fortfarande favoriter trots bortaplan och lär vilja ha revansch från sista matchen innan uppehållet där de överraskande förlorade med 0-1 hemma på Ullevi.

Matchen är av stor vikt för båda lagen. Det är jämnt både i toppen och botten och med seger har IFK Göteborg faktiskt inblandade i guldstriden då de endast är fyra poäng bakom MFF med 12 matcher kvar att spela om. Örebro behöver vinna för att dra sig ifrån bottenstriden. Seger och de är nio poäng från uttåg medan en förlust gör att avståndet fortfarande är sex poäng.

Speltips Örebro vs IFK Göteborg

  • Örebro är i en ruggig målform även om IFK Göteborg är mer målsnåla. Hur som helst tror vi på en relativt målrik match och spelar över 2,5 mål till oddset 1,91 hos Unibet.
  • Med två raka segrar och åtta gjorda mål framåt har Örebro visat fin fotboll de två senaste matcherna. Samtidigt är IFK också svårslagna. Vi tror det blir oavgjort och bettar det till oddset 3,30 hos Bet355.
  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  • Det känns som att båda lagen kommer göra mål i denna match. Därför spelas det att båda lagen gör mål till oddset 1,66 hos Betsson.
  • Carlos Strandberg gjorde hattrick på mindre än fyra minuter i senaste matchen och MFF-lånet har sett väldigt bra ut. Vi spelar Strandberg som målskytt till oddset 2,85 hos William Hill.

Oddsanalys Örebro vs IFK Göteborg

Med två raka vinster har Örebro självförtroendet tillbaka efter de tre inledande förlusterna efter uppehållet. Nu har motståndet visserligen varit Falkenberg och Helsingborgs IF men Örebro har imponerat och vunnit med 4-0 och 4-1, ganska komfortabla segrar d.v.s. Nu är det betydligt tuffare motstånd som väntar jämfört med de två tidigare matcherna när IFK Göteborg kommer på besök.

Poyas mannar har släppt in två mål på de senaste fem matcherna och kan visa upp två segrar och två oavgjorda sedan sommaruppehållet tog slut. Tappet av Benjamin Nygren har märkts i offensiven men samtidigt har man varit solida bakåt vilket gjort att resultaten fortfarande kommit. Poängtappen har som regel kommit i svåra matcher medan man vunnit mot de lagen som man borde.

Mot Örebro är det svårtippat men vi tror på en jämn match och målrik match. 2-2, 3-3 eller 4-4 hade inte förvånat men att det blir oavgjort är något vi tror. Därför blir det också logiskt att lägga in över 2,5 mål i spelet och när Unibet erbjuder så schyssta odds på spelet väljer vi att köra detta. I samma andra tror vi också att båda lagen gör mål och efter en analys hittar vi bäst odds hos Betsson på det spelet. 

I förra matchen gjorde Carlos Strandberg hattrick på ett spektakulärt sätt med tre mål på bara några minuter. Vi tror den fina formen fortsätter mot IFK Göteborg och att han hittar nätet återigen. Därför spelas Carlos Strandberg som målskytt och oddsen hos William Hill på 2,85 är taget.