Allsvenskan: Malmö FF tar emot AIK

På Swedbank Stadion väntar ikväll ett väldigt intressant möte mellan två av de tippade  guldkandidaterna i årets allsvenska. Malmö FF tar emot AIK och vi förväntar oss en het fight med mycket känslor inblandade inför en förmodad storpublik.

leovegas

Redan i den andra omgången ställs alltså de två favoriterna till att slåss om SM-guldet i årets allsvenska mot varandra. Malmö FF har gått som tåget under de inledande månaderna av kalenderåret medans AIK haft lite mer bekymmer. Nu är det upp till bevis för AIK som måste steppa upp om de vill ha med sig tre poäng hem från Malmö ikväll.

MFF har inte förlorat hemma mot AIK sedan 1996

Malmö FF vann bortapremiären mot Elfsborg med 2-1 föregående helg och fick därmed en smakstart på den nya allsvenska säsongen. Mattias Svanberg kunde inte hålla sig utan blev MFF:s första målskytt när han redan i den andra minuten skickade iväg en vänsterprojektil rätt upp i krysset bakom Elfsborgmålvakten Kevin-Stuhr Ellergaard. Viktor Prodell kvitterade visserligen i den 17:e med en nickskarv i bortre, men när nye islänningen Arnor Traustason gjorde sitt första allsvenska mål för de regerande mästarna i den 24:e spelminuten var saken biff. 2-1 skrevs slutresultatet till och det var bud på mer från MFF, men fick nöja sig med ett måls segermarginal och tre färska poäng in på kontot.

De himmelsblåa levde alltså upp till förväntningarna och fick bästa möjliga start på allsvenskan 2018. Även i Svenska cupen har det gått bra och nu är det bara Djurgården som står i vägen för att laget ska få lyfta sin första titel för året när de båda lagen drabbas samman den 10 maj i finalen av Svenska cupen. Och visst bådar det gott inför både den matchen och matchen ikväll. På de sex tävlingsmatcher som Malmö har spelat så här långt har det blivit vinst i samtliga, en målskillnad på 11-2 och fyra hållna nollor. Något som också talar för Malmös chanser att gå segrande ur striden mot AIK ikväll är att AIK inte lyckats vinna en match i Malmö sedan år 1996.

Rasmus Bengtsson och Andreas Vindheim saknas för Malmö FF i kvällens match.

AIK har inte imponerat

Även AIK inledde årets allsvenska med att ta tre poäng. Trots att nykomlingarna Dalkurd hade mycket boll och heta chanser misslyckades de med att förvalta dessa, utan istället var det AIK som visade effektivitet och kunde vinna sin hemmapremiär inför 30 000 på läktaren. Resultatet skrevs till slut till 2-0 efter att Robert Lundström och Anton Saletros kommit med i målprotokollet för de svartgula. En lika trevlig som ovanlig premiärseger för Gnaget.

Annars har det varit vissa frågetecken kring AIK och hur långt deras lagbygge har kommit efter att laget förlorat i Stockholmsderbyt mot Djurgården i semifinalen av Svenska cupen och i genrepet mot Helsingborgs IF. Rockard Norlings 3-5-2 har inte riktigt sett så bra ut som man hade kunnat önska och det är framförallt i defensiven som laget haft det kämpigt. Det är visserligen inte så konstigt efter all turbulens som varit med både nyförvärv och tunga avbräck. Lagkapten Nils-Eric Johansson tvingades lägga skrona på hyllan efter att det upptäckts ett hjärtfel och dessutom bröt duktige Jesper Nyholm benet i mötet med Örebro i Svenska cupen tidigare på året och gör att han missar hela säsongen. Detta är två nyckelspelare som nu AIK måste klara sig utan och nygamla Alexander Milosevic har verkligen slängts in i hetluften och måste klara av pressen detta medför.

Förutom tidigare nämnda Jesper Nyholm så missar även Joel Ekstrand kvällens match på grund av skada.

Hämta bonus hos LeoVegas här

Enligt uppgifter är inte gräsmattan på Swedbank Stadion i sitt yppersta skick, vilket lär medföra ett mer fysiskt spel med mycket närkamper och mindre finlir. Trots detta tror vi att Malmö FF förlänger sin förlustfria svit mot AIK på hemmaplan och vinner matchen.

Vi rekommenderar alltså spel på att Malmö FF vinner matchen till odds 2.00 hos LeoVegas. Där hittar du som ny spelare även en välkomstbonus att ta del av.