AIK Vorskla Poltava Kval-Europa Conference League

AIK ska ut i Europa för första gången sedan säsongen 2019–2020. Då kvalade man till Champions League och Europa League där allt tog slut i play-off mot Celtic. Denna gång ska man kvala till Europa Conference League och första motståndet är ukrainska Vorskla Poltava.

AIK har fördelen att båda matcherna spelas i Stockholm

Till följd av det krig som Ryssland har startat i Ukraina gör att Poltava inte kan spela sina hemmamatcher i sitt hemland av säkerhetsskäl. Tanken var då att Poltavas hemmamatch i stället skulle läggas i grannlandet Polen. Men så blev inte heller fallet utan i stället så kommer båda matcherna att spelas i Stockholm. Den ena matchen kommer att spelas på Tele2 arena och den andra på Friends Arena. Detta gör alltså att AIK får spela båda sina matcher mot Poltava på ”hemmaplan” och det är naturligtvis en otroligt stor fördel för AIK.

Matchinfo match 1

Hemmalag: Vorskla Poltava
Bortalag: AIK
Datum: torsdag, 21 juli
Matchstart: 19:00
Arena: Tele2 arena, Stockholm

Matchinfo match 2

Hemmalag: AIK
Bortalag: Vorskla Poltava
Datum: onsdag, 27 juli
Matchstart: 19:00
Arena: Tele2 arena, Stockholm

Vilka är favoriter att ta sig vidare till nästa kvalrunda?

Hade förutsättningarna för detta dubbelmöte varit helt normala så hade Poltava fått anses som knappa favoriter att ta sig vidare. Men kollar man nu hur förutsättningarna ser ut så vore allt annat än att AIK ska vara favoriter konstigt. Poltava har knappt ett fullt lag, har inte kunnat träna ordentligt sedan kriget bröt ut och man har enbart hunnit spela tre träningsmatcher sedan i december 2021. Med allt detta runt om kring och att det pågår ett krig i Ukraina som påverkar Poltava som klubb så går AIK in i detta dubbelmöte som favoriter. Sen att båda matcherna även kommer att spelas i Stockholm är såklart även en enorm fördel för AIK.

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor