Speltips inför AIK – Djurgården

Det hetaste derbyt på mycket länge ska avgöras när allsvenskans två bästa lag ställs mot varandra. För andra matchen i rad spelar Djurgården seriefinal och lär ha enormt med självförtroende att som första lag någonsin besegra Uwe Rösler på Stadion i Malmö, samtidigt som man sågade av MFF från guldstriden. Nu väntar ytterligare en tuff bortamatch, denna gången i ett tvillingderby mot AIK. Ett AIK som ligger tvåa i tabellen, fyra poäng bakom sin rival.

Matchens dignitet behöver ingen närmre beskrivning och räkna med ett kokande Friends Arena som suktar efter ett andra raka SM-guld. Samtidigt har DIF fått vittring efter att tagit över serieledningen och ökat avståndet till hela fyra poäng. Seger mot AIK och Djurgården är minst sagt i guldläge då avståndet vid seger är minst sex poäng ner till tvåan med endast åtta omgångar kvar att spela. Räkna med en oerhört spännande match på nationalarenan i Solna.

Speltips AIK – Djurgården

Analys av speltips inför AIK – Djurgården

På 12 år har vi inte skådat ett hetare tvillingderby mellan AIK och Djurgården. När lagen nu ställs mot varandra är det i en match när AIK ligger tvåa i serien och Djurgården ligger etta, fyra poäng framför. Ska AIK vara med i guldstriden behöver de därför vinna, eftersom en förlust innebär att avståndet är hela sju poäng.

Det som talar för AIK är att det har hemmaplan där man är väldigt svårslagna. Större klubbar än DIF har fått stryk på Friends Arena och vi tror AIK är snäppet vassare. AIK har inte förlorat ett derby mot DIF i allsvenskan sedan 2011 och med allt på spel tror vi man lyckas vinna återigen. Därför lägger vi ett bet på hemmalaget som segrare och får bra odds hos Betsson som erbjuder 2,70 på AIK-seger.

Mål lär det inte bli. DIF har släppt in minst mål i serien, bara 12 stycken, och kan samtidigt visa upp 6 raka hållna nollor i allsvenskan. AIK släpper inte heller in särskilt många mål, framförallt inte på hemmaplan. Därför tror vi på en relativt målsnål historia där inget av lagen gör så många mål. Vi väljer att spela under 2,5 mål och Unibet är spelbolaget som ger högst odds genom 1,58.

Att tippa resultat är riskabelt men vi har en känsla på att AIK kan vinna matchen med 1-0. Därför väljer vi också att lägga en liten peng på resultatet 1-0.