Inför omgång 29 Allsvenskan

Två omgångar återstår i den speciella Allsvenskan 2020 och även om Malmö FF redan säkrat Lennart Johanssons Pokal finns det mycket att se fram emot i omgång 29.


    Hitta Allsvenskan odds här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Ångestmötet mellan Helsingborgs IF och Falkenberg blir något extra samtidigt som det fortfarande är spännande om andra och tredjeplatsen vilka ger spel i kvalet till Europa League.

Oddsen i denna artikel är hämtade från Unibet

Helsingborgs IF vs Falkenberg

Helsingborgs IF vs Falkenberg 

Odds
1 2.10
X3.80
2 3.20

Lagen som ligger längst ner i tabellen ställs mot varandra i denna ångestmatch. Det förlorande laget är med största sannolikhet ute ur Allsvenskan och får fokusera på Superettan nästa år. De flesta hade nog räknat med att Falkenberg skulle vara inblandande i bottenstriden men Helsingborgs jumboplats är mer oväntad. Räkna med mycket känslor, kamp och dueller!

Varbergs BoIS vs Malmö FF

Varbergs BoIS vs Malmö FF

Odds
1 Se Odds
XSe Odds
2 Se Odds

Redan klara svenska mästarna Malmö FF fick stora delar av sin trupp smittade med Covid-19 efter guldmatchen mot IK Sirius. Det märktes i senaste matchen mot Hammarby när flera delar av laget saknades. Ändå lyckades ”Di Blåe” spela 2-2 mot ”Bajen”.

För Varbergs del är debutsäsongen en stor succé och på de två senaste matcherna har laget dubbla segrar och 9 – 2 i målskillnad. Den stora snackisen har varit lagets anfallare Astrit Samani som gjort fem mål på dessa två matcher och förväntas gå till en större klubb kommande säsong. 

Östersunds FK vs IFK Göteborg

Odds
1 4.10
X3.40
2 1.95

IFK Göteborg säkrar sitt allsvenska kontrakt vid seger borta mot formsvaga Östersund som radat upp fyra raka förluster. ”Änglarnas” säsong imponerar inte när laget endast är fyra poäng och en placering ovanför negativ kvalplats. Med endast två omgångar som återstår och en något bättre poängskörd på slutet ser det trots horribel säsong ut att bli nytt kontrakt för Göteborg.  

BK Häcken vs Örebro SK

Odds
1 1.33
X5.10
2 9.00

BK Häcken var länge främsta utmanare om guldet till Malmö FF men en horribel avslutning på säsongen har gjort att laget från Hisingen måste gå rent för att nå den sista Europaplatsen. Mot det ständiga mittenlaget Örebro bör det bli tre poäng även om gästerna visat fin form med fem segrar på de sju senaste matcherna.    

IK Sirius vs IF Elfsborg

Odds
1 3.10
X3.65
2 2.20

IF Elfsborg har studsat tillbaka på slutet och kan med en seger mot IK Sirius säkra andraplatsen i Allsvenskan 2020. Motståndaren IK Sirius har överraskat positivt under säsongen då Uppsala-klubben var tippade i botten. Nu ser det ut att bli plats tio för Sirius som haft en tuff avslutning på säsongen med sex raka matcher utan seger. IF Elfsborg däremot har fem raka utan förlust. 

Mjällby AIF vs Djurgårdens IF

Odds
1 4.20
X3.65
2 1.85

Nykomlingen Mjällbys sjundeplats är kanske det mest imponerande av samtliga lag i år, i alla fall det mest överraskande. Tre raka segrar har det blivit för Isterlandet som nu tar emot ett Europajagande Djurgården på Strandvallen. Oddsen 4,20 är något missvisande då Mjällby är i lysande form och har fördel av hemmaplan. Dessutom spelas matchen på gräs vilket ger en fördel till hemmalaget. Potentiellt skrälläge?!

AIK vs Kalmar FF

Odds
1 1.80
X3.40
2 5.00

”Gnaget” har varit något av höstens lag efter den katastrofala inledning på säsongen som fick Richard Norling sparkad. Nu senast blev det visserligen förlust mot Örebro men innan dess hade laget nio matcher utan att förlora. För Kalmars del är säsongen ett enda långt mörker.

Laget ligger just nu på negativ kvalplats men behöver vinna borta mot AIK. Detta då lagen under i tabellen ställs mot varandra dagen innan vilket innebär att Kalmar mycket väl kan ligga på nedflyttningsplats både inför och efter mötet mot AIK. Det vore en katastrof för klubben och dess tränare Nanne Bergstrand som 2008 ledde samma Kalmar FF till SM-guld

Hammarby IF vs IFK Norrköping

Odds
1 2.65
X3.45
2 2.60

Hammarby IF tar emot IFK Norrköping och de är två lag med teoretisk chans på en Europaplats. Sannolikheten är större för IFK Norrköping som har två poäng upp till tredjeplatsen. För Hammarby är avståndet fyra poäng vilket gör att ”Bajen” måste gå rent de avslutande omgångarna samtidigt som Djurgården eller Häcken inte får vinna sina två avslutande omgångar. Därmed är det inte mycket som talar för Europaspel för Hammarby men för IFK Norrköping lever hoppet i allra största grad.