Manny Pacquiao vs Errol Spence Jr – Bettingtips

bettingtips manny pacquiao errol spence jr

Årets match i lättviktsklassen närmar sig där den förra och legendariska Manny Pacquiao, med smeknamnet Pac-Man får möta den yngre förmågan i form av Errol Spence Jr., som för närvarande innehar WBS- & IBF-bältena. 

Själva matchen kommer föga förvånande att utspela sig i Las Vegas, under den 21:e augusti, där många av de mest klassiska boxningsmatcherna inom lättviktsklassen ägt rum under de senaste decennierna.

När det kommer till oddsen så har Spence en klar fördel gentemot Pacquiao, där experterna menar på att Pac-Man sett sina bästa dagar samtidigt som hans ålder kommer knappast väga över till hans fördel. 

Vi ska således ägna resten av denna artikel åt att närmare analysera boxarna genom att objektivt lyfta fram varför boxningsoddsen ser ut som de gör för närvarande samt hur vi anser att det hela kommer utspela sig när väl domaren blåser av matchen.


    Här hittar du bästa odds på boxning

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Analys av Oddsen Gällande Spence vs Pacquiao

De flesta oddssättarna är ganska eniga i det faktum att Spence innehar rollen som favorit i denna tillställning. Pac-Man får således finna sig i att agera underdog, något som han knappast har erfarenhet av då han ofta fått bära favoritskapet under sin karriär.

Man måste dock komma ihåg det faktum att Pacquiao under sina sex senaste matcherna varit en klar favorit, något som tyder på att han fortfarande har det som krävs när det vankas stormatch.

Spence har dock gjort sig förtjänt av favoritskapet, främst på grund av hans imponerande vinstsvit i form av 27 matcher där inga oavgjorda tillsättningar noteras för övrigt. Spence kommer således förbereda sig adekvat för matchen och komma i sitt bästa form någonsin.

På grund av ovanstående så är det knappast förvånande att Spence har de odds som sätts av spelbolagen på sin sida, även om Pac-Man inte är helt ute ur leken, så är det ganska givet vem som har oddsen på sin sida.

Spence vs Pacquiao & deras imponerande svit

Båda boxarna har en imponerande svit, där Pacquiao noteras för en imponerande 62-7-2 svit, det vill säga, 62 vinster, 7 förluster och 2 oavgjorda. Viktigt dock att påpekar är att den mytomspunna Pac-Man hunnit bli 42 år, någon som knappast ligger till hans favör.

Spence å andra sidan är betydligt yngre och har en imponerande vinstrad i form av hela 27 matcher, utan förlust. Inga oavgjorda tillställningar noteras för övrigt heller. Han kommer sannerligen att använda den positiva energi och erfarenhet som han samlat på sig under dessa matcher till hans fördel när domaren väl ringer i ringklockan.

Kroppsarbetet hos Spence kommer fälla avgörandet

Errol Spence Jr har under de senaste matcherna uppvisat ett riktigt fint fotarbete, något som kommer ligga till hans favör och göra det svårt för Pacquiao att få in sina fina slag som han gjort sig känd för under sin karriär. 

Spencer har även förmågan att ta sig ur trängda situationer, särskilt när han blir inträngd i ett hörn, något som också kommer hjälpa honom hantera Pac-Man enklare. Det är ingen hemlighet att Pacquiao gillar att få motståndarna trängda i ett hörn där han får mata in sina fina slagkombinationer. I sltuändan så kommer Spencers kroppsarbete att fälla avgörandet när det väl vankas.

Speltips

Det faktum att Spence har förmågan att även ta sig ur betydligt enkelt ur svåra situationer, särskilt när han blir trängd i ett hörn, kommer ligga till hans klara fördel. Man bör dock ej räkna ut Pac-Man helt, även om hans ålder kommer knappast ligga till hans favör. Just därför så anser vi att Spence är den klara favoriten i den kommande tillställningen.

Dela på