Champions

championsChampions är den officiella tidningen för UEFA Champions League. Tidningen är på engelska och ges ut i Storbritannien, men kan man prenumerera på den från Sverige och få den skickad hit.

Eftersom Champions är det officiella organet för UEFA Champions League kan tidningens reportrar och analytiker följa varje del av ligan på mycket nära håll, och det är vanligt med exklusiva intervjuer av både fotbollsstjärnor och andra personer som är viktiga för ligan, till exempel tränare. Vill man ha fullt fokus på just UEFA är tidningen Champions ett bra val. Nackdelen är förstås att tidningen kontrolleras av just UEFA, så man kan inte räkna med ett den är helt opartisk.

Tidningen Champions kommer ut med 12 nummer per år, för att kunna följa varje steg av UEFA Champions League. Varje ordinarie nummer är strax under 70 sidor. Tidningen ges ut i tre olika versioner; en brittisk, en japansk och en sydkoreansk. Champions har kommit ut sedan år 2003 och har nu för tiden en upplaga på cirka 21 000.

Värt att notera är att vissa av de ombud som erbjuder prenumerationer på Champions i Sverige har prenumerationer som bara täcker sex nummer per år.

Bakom tidningen Champions står det stora brittiska medieföretaget Haymarket Media Group. Exempel på andra välkända tidningar som också ingår i Haymarkets portfölj är F1 Racing, Autosport och FourFourTwo. FourFourTwo är den fotbollstidning som säljer allra bäst i Storbritannien. På uppdrag av BSkyB ger Haymarket ut sporttidningen SkySports, medan tidningen .32 har America’s Cup som uppdragsgivare.