VM i V75

Världsmästerskapen i V75 har arrangerats av ATG varje år sedan 2011.

  • VM i V75 år 2011 vanns av Peter Carlsson, Frösön.
  • VM i V75 år 2012 vanns av Jan Lundin, Gävle.
  • VM i V75 år 2013 vanns av Dag Bernhardsson, Oskarshamn.

Evenemanget har växt för varje år, och år 2013 deltog över 34 000 personer i tävlingen.

För att delta gäller det att anmäla sig, och sedan spela 192-raders system på var och en av sex utvalda V75-omgångar. Det är viktigt att spelen är registrerade i ditt namn, för det är endast dessa spel som räknas för dig i VM.

Så deltar du i VM i V75

För att hitta aktuell information om vad som gäller rekommenderar vi ett besök hos vmiv75.se. Vi strävar efter att hålla vår sida om VM i V75 uppdaterad här på SpelaSpel, men det kan alltid hända att ATG gör en snabb ändring i tävlingsreglerna varför vi rekommenderar ett besök hos ATG eller på vmiv75.se för den som deltar eller planerar att delta i VM i V75.

Anmälan

Det är hos vmiv75.se som man anmäler sig till världsmästerskapen i V75. Det är bara spelare som har anmält sig som deltar. Även om du får fantastiska resultat när du spelar på V75 kan du inte tillgodoräkna dig dem i mästerskapen om du inte har anmält dig först.

Var spelar jag?

Du måste ha ett spelkonto hos ATG så att dina satsningar på V75 under VM i V75 kan registreras i ditt namn. Sedan spelar du som vanligt. Både satsningar som görs hos ATG online och satsningar som görs hos ATG-ombud räknas. Om du spelar hos ett ATG-ombud är det viktigt att du ser till att få din satsning registrerad i ditt namn, genom att visa ditt ATG-kort eller din legitimation för ATG-ombudet.

Hur spelar man?

VM i V75 pågår i sex ordinarie V75-omgångar. Extra V75-omgångar ingår ej i VM.

Alla deltagare i VM i V75 spelar V75-system bestående av exakt 192 rader på var och en av de sex utvalda V75-omgångarna. Det är dina fem bästa omgångar som räknas som ditt slutresultat och avgör om du går vidare till semifinal.

Information och hjälp för den som vill veta mer om hur man sätter ihop ett V75-system bestående av exakt 192 rader finns hos vmiv75.se.

För VM i V75 2014 är V75 den 25 oktober den första omgången och V75 den 29 november den sista omgången.

25 oktober, Jägersro (start)
1 november, Eskilstuna
8 november, Halmstad
15 november, Solvalla
22 november, Bjerke
29 november, Jägersro (slut)

Semifinalen och finalen äger rum i Stockholm den 5-7 december 2014. Delar av tävlingen i Stockholm kommer att direktsändas i TV.

Semifinal och final

Som nämnts ovan är det dina fem bästa V75-omgångar som utgör ditt resultat. De nio bästa spelarna i Sverige går vidare till semifinalen, tillsammans med den allra bästa spelaren från utlandet.

Semifinalen och finalen äger rum i Stockholm.

Lagtävling

Parallellt med VM i V75 för individer ordnar ATG även VM i V75 som lagsport. Sätt ihop ett lag bestående av minst fyra och högst fem vm v75medlemmar och anmäl er hos vmiv75.se.

Precis som för individer har lagen i uppdrag av spela 192-raders system på de sex ordinarie V75-omgångnara under VM-perioden. De tio bästa lagen går vidare till semifinalen för lag.

Semifinal och final äger rum i Stockholm samtidigt som individuella VM i V75 avgörs.

Veckovinster och veckopriser för VM i V75

Varje vecka under VM i V75 delar ATG ut veckopriser i fem kategorier:

  • Överst på topplistan
  • Antal rätt i aktuell omgång
  • Antal spikar i aktuell omgång
  • Högsta odds på spik i aktuell omgång
  • Veckans ”I rampljuset”, en slumpvis utvald deltagare/lag oavsett kategori

Om du placerar dig överst i någon av kategorierna belönas du med 100 kronor och en plakett. Pengarna sätts in på ditt spelkonto hos ATG.

Vem blir bäst på din ort?

Om du efter de sex omgångarna V75 är bäst på din ort kommer du att belönas med 100 kronor och ett diplom. Pengarna sätts in på ditt spelkonto hos ATG.