Högst betalda fotbollstränarna i världen

de högst betalda fotbollstränarna i världen

När man pratar om löner och fotboll så är det ofta helt astronomiska summor som spelarna tjänar. Där främst spelare som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Neymar nämns som de spelarna som har högst löner i fotbollsvärlden. Men hur ser det egentligen ut på tränarsidan? Vilken fotbollstränare är bäst betald i världen och hur mycket tjänar de bäst betalda fotbollstränarna?

Topp tio högst betalda fotbollstränarna

högst betalda tränare i världen

1. Pep Guardiola (Manchester City) – 23 miljoner euro

Det är inte helt oväntat att de är de största och rikaste fotbollsklubbarna i världen som också har de högst betalda tränarna i världen. Många av de tio bäst betalda fotbollstränarna återfinns även i den rikaste ligan i världen Premier League. Det är även därifrån den högst betalda tränaren Pep Guardiola återfinns. Manchester City tränaren Guardiola tjänar 23 miljoner euro om året.

2. Antonio Conte (Tottenham Hotspur) – 15,3 miljoner euro

Tvåan Antonio Conte skrev nyligen på ett kontrakt med Tottenham Hotspurs i Premier League och kommer få en årslön på 15.3 miljoner euro. Det gör honom till fotbollsvärldens näst bäst betalda fotbollstränare.

3. Diego Simeone (Atletico Madrid) – 14,7 miljoner euro

Trean på listan återfinns i spanska La Liga men inte i Barcelona eller Real Madrid. Utan det är Atlético Madrids tränare Diego Simeone som är den tredje bäst betalda tränaren med en lön på 14.7 miljoner euro.

4. Jose Mourinho (Roma) 12,9 miljoner euro

Fyran på listan är en tränare som varit den bäst betalda tränaren tidigare men har nu fått se sig förbi sprungen av konkurrerande tränare. Det är Jose Mourinho i Roma i italienska Serie A som med sina 12.9 miljoner euro numera är den fjärde bäst betalda tränaren.

5. Jürgen Klopp (Liverpool) – 10,6 miljoner euro

Femman på listan är återigen en tränare som återfinns i Premier League och det är Liverpools tränare Jürgen Klopp som även han har en årslön som ligger över 10 miljoner euro närmare bestämt 10,6 miljoner euro får Klopp i årslön av Liverpool.

6. Massimiliano Allegri (Juventus) – 8,8 miljoner euro

Sexa på listan hitter vi också i Serie A och det är den italienska storklubben Juventus tränare Massimiliano Allegri som med sina 8.8 miljoner euro slår sig in på listan.

7. Julian Nagelsmann (Bayern München) – 8,2 miljoner euro

Sjua på listan är Julian Nagelsmann som inför den här säsongen blev huvudtränare för den tyska storklubben Bayern München. Och övergången från att vara huvudtränare i RB Leipzig till Bayern München var även ett lyft lönemässigt och Nagelsmann får numera en årslön på 8.2 miljoner euro i den tyska storklubben.

8. Mauricio Pochettino (Paris SG) – 7 miljoner euro

Åttan på listan är huvudtränaren för fotbollsvärldens kanske rikaste klubb i dagsläget Mauricio Pochettino som har en årslön på 7 miljoner euro för att träna den franska storklubben Paris SG.

9. Thomas Tuchel (Chelsea) – 6,5 miljoner euro

På nionde plats återfinns ytterligare en tränare från den engelska ligafotbollen. Men till skillnad från några av konkurrenterna så har Thomas Tuchel i Chelsea en betydligt mer blygsam lön, även om den uppgår till hela 6.5 miljoner euro om året så är det en bra bit bakom andra tränare i Premier League.

10. Carlo Ancelotti (Real Madrid) – 5,9 miljoner euro

På tionde plats är det Real Madrids tränare Carlo Ancelotti som med sina 5,9 miljoner euro om året gör att han slårsig in på topp tio listan över de högst betalda fotbollstränarna i världen.

Dela på

Har jobbat många år som skribent inom flera olika områden. Gillar att skriva om ämnen som mode och livsstil, men även sport och spelbranschen ligger varmt om hjärtat.