Högst betalda spelarna i EM 2021

EM-slutspelet är fyllt av världsstjärnor och det finns några riktigt tunga profiler. Men det är inte alltid den högsta lönen innebär att man är den bästa spelaren. Till exempel saknas spelare som Bruno Fernandes och Kylian Mbappe på listan över de högst betalda spelarna. Vi har samlat de åtta spelarna under EM 2021 som har högst lön från sina klubbar.

    Topp 3 spelbolag för att spela på EM 2022

  1. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Spelarna med högsta löner i EM 2021

Vilka spelare är det egentligen som har bäst lön under EM-slutspelet i fotboll? Av de åtta vi har tagit fram är samtliga med bland de tio högst betalda i världen. De enda två som finns med på topp 10 som inte spelar EM är Neymar till vardags i PSG och en viss Lionel Messi.

Ha i åtanke att lönerna nedan endast är från fotbollsklubben. Summorna som nämns är exklusive eventuella sponsorkontrakt och andra inkomster. Till exempel hade Kylian Mbappe varit tvåa på listan om hans pengar från FIFA 21 och Nike varit medräknade.

8. Robert Lewandowski

Den polske målmaskinen blir något för Victor Lindelöf och de övriga svenska försvararna att hålla koll på om Sverige ska kunna vinna mot Polen i EM 2021. Lewandowski har en bra lön från FC Bayern som ger honom ungefär 150 miljoner om året. Förhoppningsvis lever han inte upp till sin lön i matchen mot Sverige.

7. Kai Havertz

Det tyska underbarnet Kai Havertz värvades av Chelsea inför säsongen 20/21 och även om det länge gick trögt under Frank Lampard har tysken växlat upp under den nye tränaren Thomas Tuchel. Tyskland har dock haft det tufft och Kai Havertz behöver prestera på topp om nationen ska lyckas under EM 2021. Kai Havertz får en lönecheck från Chelsea på ungefär 160 miljoner kronor om året.

6. Raheem Sterling

Den andra spelaren från Manchester City på listan och Raheem Sterling drar precis som Bale in ungefär 170 miljoner kronor per år. Sterling hoppas kunna leda favoriten England till EM-guld och har en stark säsong bakom sig i Man City. Det räcker också till en sjätteplats av de bäst betalda spelarna i EM-slutspelet.

5. Gareth Bale

Real Madrid har velat göra sig av med Gareth Bale ett par säsonger nu men Walesaren har inte velat lämna ”Los Blancos”. Det är inte så konstigt med tanke på den lön som Bale sitter på hos den spanska storklubben. Drygt 170 miljoner kronor om året cashar Bale in som säsongen 20/21 spelat för sin moderklubb Tottenham Spurs. Hans kontrakt går ut 2022 och ett bra EM kanske innebär att klubbar utifrån vill ha walesaren? 

4. Kevin de Bruyne

Kanske turneringens formstarkaste spelare då Kevin de Bruyne haft en enorm säsong för sitt Manchester City. Om han leder Belgien till EM-guld är frågan om han inte får priset som världens bästa spelare när året ska sammanfattas. För sina briljanta prestationer får belgaren dock väldigt bra betalt också. Över 180 miljoner kronor om året är en lön som gör honom till den fjärde bäst betalda spelaren under EM-slutspelet. Utöver Pogba, Griezmann och Ronaldo är det bara Messi och Neymar som har en högre lön än de Bruyne.

3. Paul Pogba

Den franska stjärnan Paul Pogba blev världens dyraste spelare i samband med övergången från Juventus till Manchester United. Den dynamiske mittfältaren har blandat och gett under åren i Man United men i Frankrike är det alltid bra prestationer från Pogba. Han är också den i EM som har tredje bäst lön med ungefär 190 miljoner kronor om året. Han var med och ledde Frankrike till VM-guld och hoppas kunna upprepa succén under EM 2021.

2. Antoine Griezmann

Skytteligavinnaren från 2016 har kanske inte haft den förväntade utväxlingen som många hoppats på i FC Barcelona men det tar inte bort faktumet att han är världens fjärde bäst betalde spelare samtidigt som han också är EM-slutspelets näst bäst betalde. Griezmann får ut drygt 210 miljoner kronor om året vilket är en ganska trevlig månadslön. I Frankrike har han dock alltid presterat och var starkt bidragande till VM-guldet 2018. Gör han ännu ett bra mästerskap för fransmännen?

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är världens bäst betalde fotbollspelare efter Lionel Messi och därmed också EM-slutspelets bäst betalde. Han får ut en lön på över 300 miljoner kronor om året i Juventus. 36-åringen har haft en sagolik karriär och hoppas kunna nå nya framgångar under EM-slutspelet.

Bäst betald av svenskar

Av alla svenska spelare är det Zlatan Ibrahimovic som har högst lön. Det är kanske inte så förvånande med tanke på den karriär han haft och den stjärnstatus han har. 39-åringen har haft en bra säsong med Milan även om det varit en del skador. Förhoppningsvis håller formen i sig över EM med Sverige.

Odds – vinnare av skytteligan EM 2021

Om du söker odds online för EM 2021 finns det mängder av alternativ. Av ovan nämnda spelare kan du t.ex. spela på vinnare av skytteligan. Här är favoriten till att ta hem segern Harry Kane, men bland favoriterna återfinns även spelaren med den högsta lönen i EM, Cristiano Ronaldo. Under ett EM-slutspel brukar det också komma överraskningar, så därför är det ett bra tips att även hålla koll på grupperna när du gör ditt bet över skyttekung. Här är oddsen hos Unibet: