Betsson Skraplotter TrioEn skraplott är en lottsedel som är täckt med ett ogenomskinlig skikt som skall skrapas bort för att avslöja om man vunnit. Vanligtvis avgörs vinst eller förlust av om man har en viss kombination av symboler eller ej. Man vinner olika mycket beroende på vilken kombination man har – ju mer osannolik en kombination är desto större är vinstsumman. Beroende på vilken skraplott man köper kan man som minst vinna några kronor och som mest flera miljoner kronor.

Numera finns ”digitala” skraplotter som man köper och skrapar på internet. Det finns flera olika sajter som säljer skraplotter, en lista på de bästa hittar du nedan. En fördel med skraplotter på internet är att man oftast kan prova att spela utan att betala något, och på vissa sajter kan man till och med vinna priser för skraplotter man fått gratis.

Mer om skraplotter

Några välkända icke-digitala skraplotter är:

  • Penninglotten. Penninglotten är kanske den allra mest klassiska lotten – dess historia sträcker sig ända tillbaka till 1897. Idag säljs den av Svenska Spel och du kan vinna upp till 3 miljoner kr på en Penninglott.
  • Sverigelotten. Säljs av Folkspel, ett spelbolag för föreningar. På denna skraplott gäller det att få tre lika summor eller tre kronsymboler. Sverigelotten kostar 25 kr och var 4:e lott ger vinst. Får du tre kronsymboler har du chansen att vinna upp till 5,25 miljoner kronor.
  • Miljonlotten.  Säljs av IOGT-NTO-rörelsen. Lotteriet är den tredje största aktören inom lotteriområdet i Sverige. Intäkterna går till arbete mot alkohol och narkotika bland barn och ungdomar.