Virtuellt trav hos ATG

ATG virtuell travVirtuell hästsport är en spelform som är mycket populär på utländska spelbolag och bland våra utvalda spelbolag är det ett tiotal som erbjuder spelaction dygnet runt på både galopp och trav. Nu är det monopolets tur att ge sig in på den här marknaden. Måndagen den 12 oktober 2015 var det premiär för spelprodukten Virtuell Racing på ATG. Här presenterar vi lite kort kring den nya produkten.

[sitelist heading=”Alternativ för virtuell racing”]

Så här fungerar virtuell racing

Virtuell racing är slumpspel som har hästsport (trav, galopp och steeple chase) eller greyhound som tema. Idén är att spelarna ska placera riktiga pengar på fiktiva lopp med animerade hästar/hundar på samma sätt som man placerar spel på riktiga ekipage. Hästarna har fasta odds och resultatet i ett lopp fastställs alltid helt slumpmässigt. Givetvis spelar emellertid oddsen roll för utfallet och lågoddsarna kommer i genomsnitt att vinna fler lopp än högoddsarna.

Så här spelar du virtuell racing hos ATG

För att spela virtuell racing hos ATG ska du kika in på ATG:s webbplats precis som vanligt. Efter att du har loggat in med dina vanliga uppgifter går du till den nya avdelningen för att ta en titt på utbudet. Du använder din vanliga spelkassa för att spela på virtuellt trav och virtuell galopp.

Hos ATG kan du spela både på trav och galopp. Det startar ett nytt lopp var sjätte minut och loppen för trav respektive galopp körs växelvis. För varje lopp ser du alla hästar med information om vem som sitter i sulkyn/sadeln och det fasta oddset. Du kan inte få upp information om senaste resultat med mera för respektive ekipage, men det väl egentligen bara ett mindre minus. ATG har gjort ett gott jobb med att ta fram namnen på hästarna och deras ryttare/kuskar men eftersom namnen slumpas fram kan det ibland bli några fadäser!

Spelalternativen du väljer mellan är:
Vinnare
Plats
Vinnare & Plats
Komb
Trio

När du har placerat dina spel är det bara att vänta på att loppet ska starta. När loppet är igång kommer du att få se hästarnas framfart på ovalen med kommentarer av en svensk speaker. Grafiken är i 3D-stil och du får följa loppet via ett antal kameravinklar vilket gör spelupplevelsen mer levande. Den grafiska presentationen är faktiskt mycket bra och det är minst sagt spännande att följa den/de utvalda hästarnas framfart. Speakern är också riktigt bra och kommentarerna matchar händelserna i loppet på ett sömlöst sätt.

Efter loppet får du detaljerad information om resultatet med vinnaroddset för respektive spelalternativ. Om du vinner får du pengarna direkt in på ditt spelkonto, precis som om du hade vunnit på vanligt trav/galopp.

Virtuell racing är en del av ATG:s nya strategi att ge spelarna mer spelunderhållning. Idén är att man ska kunna erbjuda underhållning även när det inte går några ”riktiga” lopp. Med tanke på att virtuell racing är omåttligt populärt bland utländska spelbolag gissar vi att ATG:s produkt kommer att få sina fans. En viss startsträcka räknar vi dock med.