Pinracer

Pinracer är ett webbaserat system-, rank- och reduceringsverktyg för spel på trav och galopp hos ATG. Att använda sig av Pinracer är mycket enkelt och gör att du med några knapptryckningar kan dra nytta av enorma mängder statistik för att skapa spelsystem för trav och galopp. Automatisk integrering av relevant statistik gör det möjligt att ägna sig åt avancerad rankning och reducering utan att behöva lägga timmar på att själv leta upp och sätta sig in i statistiken.

Såhär fungerar det:

 1. Skapa ett abonnemang hos Pinracer. Det kostar 89 kronor i månaden, men första månaden är gratis. Ditt abonnemang har ingen bindningstid så du kan avsluta det när som helst.
 2. Låt Pinracers autosystem skapa en systemram åt dig. Du anger själv hur mycket du vill satsa och hur många spikar du vill göra.
 3. Använd Pinracers verktyg för rakning för att förfina ditt system.
 4. Använd Pinracers verktyg för reducering för att koka ned ditt system och göra det så kostnadseffektivt som möjligt.
 5. Lämna in ditt spela hos ATG på nätet, direkt via Pinracers webblösning.

Du kan spara dina system hos Pinracer så att du kan återvända till dem senare. System som är äldre än 14 dagar hittar du under fliken ”arkiverade system”.

Om Pinracer

Pinracer ägs av det svenska företaget Softstructure Solutions AB i Göteborg. Pinracer är inriktat på spelare som spelar på trav och galopp hos ATG.

Pinracers autosystem

Att avgöra vilka lopp man ska spika, vilka som bör garderas och för vilka man vill gå kort är en tidskrävande sysselsättning och det finns oerhört mycket fakta som kan vara bra att ta med som beslutsunderlag. Pinracer underlättar den här processen genom att automatisk skapa en systemram för användaren baserat på relevant statistik. Den statistik som Pinracer använder sig av uppdateras efter varje avslutat speldag.

Du anger själv hur många spikar du vill ha, vilket belopp du vill satsa och vilken typ av infriandechans som Pinracer ska använda sig av. Sedan låter du Pinracers autosystem fördela din insats över loppen och skapa en systemram med spiklopp, sparlopp och garderingslopp. Spikarna sätts på de hästar som rent statistiskt bedöms ha bäst chans att vinna.

När Pinracers autosystem har skapat en systemram åt dig kan du bearbeta den ytterligare med hjälp av Pinracers verktyg för rankning och reducering.

Infriandechans

 • Om du inte klickar i rutan för autorankning använder sig Pinracer en infriandechans baserad på generellt historiskt utfall för aktuell spelform (till exempel V75) med hänsyn tagen till aktuell klass/proposition distans, startspår, startmetod och hur hästarna var rankade i loppen enligt ATGs insatsprocent.
 • Om du klickar i rutan för autorankning kompletterar Pinracer generell historisk infriandechans med omgångsunik statistik för häst, kusk, tränare med mera och tar dessutom hänsyn till den aktuella banans karaktär (upploppslängd, finns open stretch, etc). När autosystemet är skapat presenteras hästarna enligt Pinracers egna, omgångsunika ranking.

Att det finns två olika rmöjligheter tillgängliga gör att du själv kan välja om du vill att generell historisk infriandechans ska användas eller om du föredrar att betydligt fler parametrar än så ska vägas in.

Rankning

När man skapar ett reducerat system gäller det att få till rankningen av hästarna i de olika loppen så bra som möjligt. I ett vanligt matematiskt system spelar rankningen inte någon roll, men om man däremot vill ha ett reducerat system blir rakningen av oerhört stor betydelse.

En vanlig metod för rakning av hästar är att låta rankningen basera sig på hästarnas insatsprocent. Den häst som har högst streckprocent får högst rankning, den häst som har näst högst streckprocent får näst högst rankning, och så vidare. Den här metoden används bland annat på ATG:s sajt.

Att ranka hästar baserat på insatsprocent går snabbt och enkelt, men är ett trubbigt verktyg som missar många parametrar. Med hjälp av Pinracer kan du göra en betydligt mer förfinad rankning. Gå till Pinracers rankningsmodul och använd de praktiska snabbvalsknapparna för att ranka hästarna enligt många olika parametrar. Exempel på tillgängliga kriterier är vinstprocent, tider, turordning, antal starter, hur mycket pengar en häst har tjänat i snitt per start och kuskarnas vinstprocent – för att nämna några.

Välj själv om du vill köra lopp för lopp eller alla lopp generellt. Olika rankningsmetoder kan fungera olika bra för olika typer av lopp, så det är bra att Pinracer har ordnat så att man kan gå in och använda olika rankningsmetoder för olika lopp.

Du kan också ta kontroll över processen helt och hållet och ranka hästarna manuellt för ditt system hos Pinracer.

Reducering

För den som har en enorm spelbudget finns det alltid möjlighet att lämna in ett system oreducerat (ett så kallat matematiskt system), men för oss vanliga dödliga är det oftast ekonomiskt nödvändigt att få ned kostnaden för spelet till en mer hanterbar nivå. Det är här reducering kommer in i bilden – man bearbetar helt enkelt systemet på olika vis för att sänka inlämningskostnaden.

Pinracer erbjuder ett reduceringsverktyg som både är smidigt att använda och som ger dig kontroll över reduceringen. Det finns ett stort antal reduceringskriterier att välja mellan, och du kan enkelt lägga in de krav du har på din reducering. Klicka på ”beräkna” så reduceras systemet i enlighet med vad du har angett och du får se exakt hur mycket det skulle kosta att lämna in spelet till ATG.se. Du får även veta hur många kuponger systemet består av, hur mycket av de ursprungliga raderna som har reducerats bort och hur stor infriandechansen beräknas vara.

Statistik

 • Pinracer använder sig av häststatistik från den 1 januari 2010 och framåt.
 • Pinracer använder sig av kuskstatistik från den 1 januari 2010 och framåt.
 • Pinracer använder sig av tränarstatistik från den 1 januari 2010 och framåt.
 • Pinracer använder sig av insatsprocent från den 1 januari 2012 och framåt.

Statistiken uppdateras efter varje tävlingsdag.

Pinracer lägger störst vikt vid ny statistik och tar mindre hänsyn till sådant som ligger längre bak i tiden.

Exempel på parametrar som Pinracer tar hänsyn till är kuskar, tränare, hästens ålder, hästens kön, hästens form i förhållande till konkurrenterna i loppet, balans, starter, segrar, tider, galopp, underlag, spår, pengar, odds, restid, vila och vilka favoriter som verkar vara överskattade av spelarkollektivet.

Vad kostar Pinracer?

Ett abonnemang kostar 89 kronor i månaden. Första månaden är gratis.

Abonnemanget har inte någon bindningstid utan du kan avbryta abonnemanget när du vill.

Abonnemanget kan endast betalas via VISA eller MasterCard, så man måste ha något av dessa kort för att kunna teckna ett abonnemang.

Rörliga odds

Hos ATG är oddsen rörliga för samtliga oddsbaserade spel, vilket innebär att de kan förändras ända fram till spelstopp. Detta gäller spel som Trio, Dagens Dubbel, LD, med flera. För att minska risken för att man drabbas av sådana fluktuationer gäller det att slutjustera och lämna in sitt system så nära spelstopp som möjligt.

Satsa maximalt 50 000 kronor

Insatstaket för autosystem ligger på 50 000 kronor hos Pinracer. Anledningen till att man har satt ett tak är att man stödjer ATG:s kamp mot robotspel.

Systemkrav

Pinracers onlinetjänst fungerar ihop med de flesta webbläsare, inklusive Firefox, Chrome, Explorer, Opera och Safari.

Senaste versionen av Windows eller Mac OS X rekommenderas, men ibland fungerar även äldre versioner bra. Det går till exempel att använda både Windows XP, Windows 7, Windows 8.0 och Windows 8.1.

Pinracer är optimerad för vanliga datorer, inte för surfplattor och smartphones. Det går dock att använda Pinracer på många av de nyaste surfplattorna och smarta mobiltelefonerna. Ibland kan det vara svårt att få plats med alla information på en liten mobilskärm och man kan tvingas skrolla i sidled även om man har telefonen eller surfplattan i horisontellt läge.

Av tekniska skäl kan man än så länge (2014) inte lämna in sin spelkupong till atg.se från mobiltelefon eller surfplatta när man skapat den hos Pinracer. Pinracer arbetar dock på att få fram en lösning på problemet.

Det går alltså att använda sin mobiltelefon/surfplatta för att skapa och spara system hos Pinracer, men när man ska lämna in spelkupongen måste man göra det via en vanlig dator. Givetvis är det samma sparade system som visas i ditt konto oavsett om du loggar in från mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Support

Det går att få kontakt med Pinracer / Softstructure Solutions AB via telefon och e-post.

Telefonnummer: 0721-55 51 55

E-postadress: [email protected]