Oslo Grand Prix

Oslo Grand Prix är Norges främsta travlopp och ett av de två norska travlopp som ingår i UET Masters Series (tidigare Grand Circuit Européen), som är en serie av 14 större travlopp i Europa. Oslo Grand Prix kördes för första gången 1966 och har körts alla år utom tre sedan dess.

Det enskilda loppet Oslo Grand Prix är en stor begivenhet, men faktum är att det körs sammanlagt tio stycken lopp med internationell inriktning under dagen. Sammantaget betalas över fem miljoner norska kronor ut i vinster under dagen, vilket gör Grand Prix-dagen till en av de mest penningstinna i travsporten.

Fakta om Oslo Grand Prix

Premiär: 1966
Plats: Bjerke Travbane, Oslo
Datum: I mitten av maj varje år
Distans: 2100 m

Banan

Oslo Grand Prix avgörs på Bjerke Travbane som ligger i stadsdelen Bjerke i Oslo. Travbanan är Norges nationalarena för travsport och har därmed en status som kan jämföras med den Solvalla har i Sverige. Bjerke Travbana är 1000 m, vilket innebär att ekipagen som deltar i Oslo Grand Prix ska avverka något mer än två varv på banan. Det arrangeras inga kvalheat eller semifinaler utan allt avgörs i ett lopp med autostart.

Svenska resultat i Oslo Grand Prix

Genom åren har Sverige fullständigt dominerat på Bjerke Travbane. Det är flera svenska kuskar som har tagit hem minst två segrar (Åke Svanstedt har hela fyra stycken vinster) och flera av de mest kända svenska travhästarna har gjort avtryck i loppets historia. Till exempel vann Copiad två år i följd (1994 och 1995). Även Gidde Palema har två segrar (2003 och 2004).

Spela på Oslo Grand Prix

Loppen under tävlingarna på Bjerke Travbane brukar normalt ingå i den ordinarie V75-omgången för helgen. Det gör att du kan spela på Oslo Grand Prix hos ATG. Även några av de större internationella spelbolagen, såsom Betfair och Ladbrokes, kan erbjuda odds på Oslo Grand Prix.

[sitelist heading=”spela på Oslo Grand Prix här:”]