Spiffx

Spiffx har ingen svensk licens.

Vi rekommenderar istället att kika på det liknande casinot No Account Bet

Läs mer om No Account Bet

Spiffx har ingen svensk licens

Vi rekommenderar istället No Account Bet

Läs mer om No Account Bet

Spiffx Recension

spiffx

Spiffx är ett svenskt spelbolag som kombinerar idén med en oddsbörs med instrument från finansens värld. Resultatet blir en verktygslåda av funktioner som kan användas av såväl hobbyspelare som professionella spelare som omsätter stora summor och spelbolag som behöver bli av med risk. Spiffx erbjuder helt enkelt ett nytt koncept inom sportbetting. Sajtens slogan – The alternative betting exchange – är ganska väl valt.

Spiffx drog igång lite försiktigt 2013 och lanserades i en mer skarp version inför fotbolls-VM 2014. Sedan slutet av 2014 är Spiffx igång i på riktigt och man välkomnar nu spelare från hela Europa.

Ägande och licens
Spiffx drivs av det svenska bolaget Spiffx AB (handlas inom kort på Stockholmsbörsen) via det maltabaserade företaget Spiffx Malta Ltd. Spiffx har licens från de maltesiska spelmyndigheterna och eventuella vinster du gör är därmed skattefria.

Sportbörs med optionsmarknad

Spiffx har som affärsidé att erbjuda en oddsbörs med en optionsmarknad. Om det låter som rena grekiskan för dig är det helt naturligt, men vi ska ta dig genom affärsidén och konceptet på ett pedagogiskt sätt så du förstår hur Spiffx fungerar och om denna nyhet inom sportbetting kan vara något för dig.

I grunden fungerar Spiffx som en oddsbörs där du enkelt kan välja båda sidor av samma möjliga utfall. Om vi tar en fotbollsmatch som exempel finns sex möjliga utfall. Hemmalaget kan antingen vinna eller inte vinna, bortalaget kan antingen vinna eller inte vinna och dessutom kan det bli oavgjort eller inte oavgjort. Samtidigt finns det lite mer bakom Spiffxs idé. Läs mer om Spiffindex och Darkpool nedan.

Spiffindex

Spiffindex är en av två typer av spel (Darkpool är den andra – se nedan) som Spiffx erbjuder. Spiffindex är i korthet en oddsbörs där du gissar utfallet i en match samtidigt som du gissar på oddsrörelsen. Just sistnämnda är den lilla twisten med Spiffindex. När du placerar bets är det nämligen inte i huvudsak resultatet du spelar på, utan snarare oddsrörelserna. Du spekulerar helt enkelt i om oddsen kommer att gå upp eller ner. Samtidigt är resultatet i matchen fortfarande avgörande för om vadet kommer att ge avkastning eller inte. Det finns en inbyggd hävstång i Spiffindex och vad det innebär är att du även med små insatser kan få en större avkastning.

Så här spelar du på Spiffindex
För att placera ett spel på Spiffindex ska du följa sex steg, nämligen:
1. Välj ett utfall
Om det handlar om fotboll finns tre utfall (hemmaseger, bortaseger och oavgjort).
2. Välj om utfallet kommer att inträffa eller inte
För varje utfall finns två sidor. Du kan antingen ”köpa” (buy) Spiffindex eller ”sälja” (sell) Spiffindex. Se skärmbilden här intill för en visuell bild av det hela.
3. Analysera index
Spiffindex är ett index som tas fram utifrån en mängd källor och idén är att indexet ska spegla de faktiska sannolikheterna vid varje given tidpunkt. Innan du fortsätter är det viktigt att du gör en bedömning av om Spiffindex ska anses vara rättvisande eller inte.
4. Välj oddsrörelse
Det sista steget är att välja oddsrörelse för det utfall du väljer samt om du köper eller säljer.
5. Placera ditt bet
Välj insats, ange odds, ange oddsrörelse (över/under) och klicka i BUY alternativt SELL.
6. Godkänn spelet

Alternativen BUY och SELL

Det är på sin plats att kika lite närmare på begreppen BUY och SELL.

Om du tror att ett visst utfall ska inträffa ska du välja BUY. Sedan gäller det att välja UNDER eller OVER. Du väljer UNDER om du tror att Spiffindex kommer att sjunka under ditt odds. Om du i stället tror att index kommer att öka väljer du OVER.

Du vinner ditt vad om såväl utfallet som ditt bet på oddsrörelse sitter. I det fall du vinner får du en avkastning som räknas på antalet steg oddset har rört sig.

Ett exempel: Mellan 1.30 – 1.22 är det åtta steg. Om du satsar 10 euro blir avkastningen 10 x 8 = 80 euro.

Du förlorar ditt vad om ditt utfall inte sitter samt i det fall oddset inte rör sig eller inte rör sig i den riktning du har spelat på.

När du väljer alternativet BUY riskerar du aldrig mer än din insats.

Om du menar att ett visst utfall inte ska inträffa är det SELL du ska välja. För alternativen OVER och UNDER är det här helt tvärtom jämfört med vad som gäller för BUY. Välj UNDER om du tror att Spiffindex kommer att öka respektive OVER om index kommer att sjunka.

Du vinner ditt vad om utfallet sitter och/eller om din tippade oddsrörelse realiseras. Vid vinst tar du hem jämna pengar. Vid förlust räknas förlusten på antalet oddssteg, vilket innebär att du kan förlora mer än din ursprungliga insats.

Darkpool

Spiffx Darkpool

Darkpool fungerar precis som en traditionell oddsbörs och fungerar därför som ett direkt alternativt till exempelvis Betfair. Även här finns dock en lite speciell egenskap och det är att köp- och säljvolymerna är dolda. Idén är att större aktörer, såsom spelbolag, ska kunna lägga ut större belopp på marknaden utan att påverka priset.

I avdelningen Darkpool finns två sidor för varje utfall enligt nedan:
Hemmalag: BACK och LAY
Bortalag: BACK och LAY
Oavgjort: BACK och LAY

Placerar du ett spel på BACK spelar du på att utfallet ska inträffa. Ett spel på LAY innebär tvärtom att du spelar på att utfallet inte ska inträffa.

Pre-match och in-play

På Spiffx kan du spela både pre-match (kallas pre-play) och på livebetting (in-play). För in-play gäller ett par specialregler som är mycket viktiga att känna till.

1. Sju sekunders fördröjning – du får vänta sju sekunder från det att du placerar ditt bet tills det att det når marknaden.
2. Fem minuters giltighetstid – ett matchat spel är giltigt i exakt fem minuter. En nedräkning visas invid ditt bet så du ser hur långt det är kvar.

Bonus

Nya spelare på Spiffx får 10 euro gratis efter fullgjord registrering. Gratisbonusen kommer in på kontot omedelbart och kan användas på båda marknaderna (Spiffindex och Darkpool).

Avgifter

Spiffx tar ut en form av courtage för sina tjänster. Courtaget sammanställs och debiteras saldobehållningen en gång i månaden. Avgifterna är helt transparenta och du kan se exakt vad som dras genom att titta på ditt kontoutdrag.

För Spiffindex tar Spiffx ut en avgift på 5% på nettovinster (det vill säga utbetalningen minus själva insatsen). För förlorande spel tar Spiffx inte ut några avgifter.

För Darkpool tar Spiffx ut en avgift på 0.10% av det totala beloppet för dina matchade bets. Maximal avgift är 5000 euro per månad.

Insättningar och uttag

Spiffx har stöd för VISA, MasterCard och banköverföring. För insättning med kort tillkommer en avgift på 2.5%. Spiffx tar inte ut några avgifter för uttag.

Kundtjänst

För support eller för frågor om konceptet kan du kontakta Spiffx via ett kontaktformulär på sajten eller e-postadressen support@spiffx.com. Vi har inga uppgifter om vid vilka tider supportpersonal finns på plats.