Paylevo

Paylevo

Paylevo (tidigare tjänsten Kriita) gör det möjligt att spela på faktura på spelsajter. Man kan alltså fylla på sitt spelkonto direkt och sedan betala när fakturan kommer. Man behöver ha en mobiltelefon för att kunna använda Paylevo, men det dras inte några pengar från kontantkortet och det dyker inte heller upp några kostnader på telefonräkningen.

Att använda Paylevo kostar 29 kronor per insättning. När fakturan skickas ut har man 20 dagar på sig att betala den.

Hur hög kreditgräns du får hos Paylevo beror på den kreditbedömning som görs. Lägsta möjliga kreditgräns är 50 kronor, högsta möjliga är 3 000 kronor. Man kan också nekas att bli kund hos Kriita.
[sitelist heading=”Spelsajter där man kan använda Paylevo”]

Hur fungerar Paylevo?

 1. Om du vill använda Paylevo för att göra en insättning till en spelsajt, börja med att logga in till ditt konto på spelsajten och sedan gå vidare till Kassan. Kontrollera om Paylevo finns med bland betalningsalternativen.
 2. Välj Paylevo bland betalningsalternativen.
 3. Om du inte har använt Paylevo tidigare kommer en ID- och kreditkontroll att genomföras. Den tar dock normalt inte mer än några sekunder. Du kommer antingen att nekas eller accepteras som kund hos Paylevo. Om du accepteras sätts en kreditgräns som är baserad på din ekonomiska situation. Lägsta kreditgräns är 50 kronor, högsta är 3 000 kronor. Det går inte att få högre kredit än 3 000 kronor oavsett hur bra och stabil ekonomi man har.

Om du accepteras som kund kommer du även att få ett välkomstbrev skickat till din postadress.

 1. Nästa steg är att ange ditt mobiltelefonnummer och sedan följa instruktionerna på skärmen för att göra din insättning.
 2. Paylevo kommer att vänta i fyra dagar och sedan samla ihop alla insättningar du gjort under den perioden och samla dem på en faktura. Om du till exempel gjorde din första insättning på en tisdag kommer alltså fakturan att skickas ut på fredagen. Du tar emot fakturan via SMS eller e-post. Den ska betalas inom 20 dagar.När du har betalat din faktura kan det ta upp till två dygn innan den registreras i systemet hos Paylevo. Om du redan har nått upp till din kreditgräns kommer du inte att kunna använda Kriita förrän betalningen har registrerats.

Avgifter

 • Varje insättning via Paylevo kostar 29 kronor i administrationsavgift.
 • Om du inte betalar din faktura i tid tillkommer en förseningsavgift på 60 kronor + 8% dröjsmålsränta.

Kreditbedömning

När man ansöker om att få använda Paylevo görs en kreditbedömning. Paylevo kan ta en kreditupplysning på dig, och du kommer i så fall att få en papperskopia av kreditupplysningen skickad till din postadress.

När kreditbedömningen har gjort blir du accepterad eller nekad. Om du blir accepterad som kund får du även en kreditgräns, från 50 kronor till 3 000 kronor.

Fördelar med Paylevo

 • Att köpa saker på faktura är en väletablerad metod i Sverige och många svenskar känner sig bekvämare med fakturaköp än med att till exempel sätta sig in i hur e-plånböcker eller förbetalda e-kort fungerar.
 • Att använda Paylevo innebär att man inte behöver lämna ut kreditkortsinformation på internet.
 • När man gör en överföring från sin internetbank behöver man normalt mecka med bankdosa, skrapkoder eller liknande. När du gör en insättning med Paylevo behöver du bara din mobiltelefon. De är få människor som går runt med sin bankdosa i fickan, däremot har man förstås alltid mobilen tillgänglig när man spelar i mobilen. Paylevo är därför extra populärt bland personer som gillar att betta eller ägna sig åt andra former av hasardspel direkt i mobilen. Man behöver inte vara hemma vid skrivbordet för att använda sig av Paylevo.
 • Paylevo Sverige AB är ett svenskt företag som måste följa svensk lagstiftning.
 • Det går att få hjälp på svenska i kundtjänstavdelningen hos Paylevo.
 • Om du skulle missa att betala en faktura i tid skickar Paylevo ut en påminnelse med vanlig post direkt. Du riskerar alltså inte att en faktura blir liggande obetald länge bara för att du har problem med din mobiltelefon.

Nackdelar med Paylevo

 • Att använda Paylevo kostar 29 kronor, även om man betalar fakturan i tid. (Detta kan jämföras med PugglePay som också erbjuder spel på faktura men som inte tar ut någon avgift alls av spelaren så länge fakturan betalas i tid.)
 • I Sverige är det vanligt att fakturor förfaller till betalning vid månadsskiftet, eftersom de flesta svenskar får sin lön kring den 25:e varje månad. En faktura från Paylevo förfaller dock alltid inom 20 dagar, vilket kan vara vid en helt annat tidpunkt i månaden. Detta är viktigt att tänka på så att man inte missar att betala sin faktura i tid. (Detta gäller även konkurrenten PugglePay, som dessutom har kortare betalningstid, man har bara 14 dagar på sig att betala en faktura från PugglePay.)
 • Spel på faktura fungerar endast för att göra insättningar. Man måste hitta någon annat metod för att göra sina uttag från spelsajten.
 • Om du inte betalar din faktura i tid tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor + 8% dröjsmålsränta. Det kan snabbt bli mycket pengar på kort tid. Man bör därför endast spela på faktura om man har en välordnad ekonomi, och både vet att man kommer att ha pengar att betala med och att man är en ordningsam person som inte kommer att glömma bort att betala i tid.

Kundservice

Paylevos kundservice nås via e-post. Adressen är support@paylevo.com.

Huvudkontoret i Stockholm har telefonnummer 08-559 212 07.

Information om företaget Paylevo

 • Paylevo AB har varit igång sedan år 2012. Först gick tjänsten under namnet Kriita, men sedan 2015 är varumärket Paylevo. Det är ett svenskt aktiebolag med huvudkontor i Stockholm.
 • I styrelsen sitter bland annat Johan Fredrik Bergenudd som är VD för Ellmount Interactive AB. Via sitt dotterbolag Ellmount Gaming Limited (på Malta) driver Ellmount Interactive AB spelsajterna Casino Room och EuroPoker.
Snabb info

Hemsida:

paylevo.com

Lanserades:

2012

Licens:

Sverige

E-mail:

support@paylevo.com