PugglePay

Denna betalningsmetod är inte längre verksam eller tillgänglig i Sverige. Vi rekommenderar istället att du väljer en annan betalningsmetod. På vår sida om betalningsmetoder hittar du alla godkända alternativ.

Betalningsmetoder

PugglePay

pugglepay

PuggplePay låter dig sätta in pengar direkt till ditt spelkonto med hjälp av din mobiltelefon och sedan betala beloppet via faktura inom 14 dagar. Eftersom man spelar på kredit görs kreditupplysning innan man får ansluta sig till PugglePay.

PugglePay är en smidig lösning för den som inte vill skicka kreditkortsuppgifter över internet eller leta fram sin bankdosa för att göra överföring från internetbanken. Särskilt populärt har PugglePay blivit bland spelare som spelar i mobilen, eftersom allt som krävs för att använda PugglePay är mobiltelefonen.

PugglePay tjänar pengar genom att ta ut avgifter från de spelsajter och andra affärsidkare som vill kunna erbjuda sina kunder fakturabetalning via PugglePay. För dig som konsument är det alltså helt gratis att använda PugglePay, så länge du betalar din faktura i tid. Även vad gäller påminnelseavgifter ligger PugglePay dock förhållandevis lågt jämfört med många andra kreditgivare, eftersom PugglePay tjänar sina pengar på avgifter från affärsidkare snarare än på påminnelseavgifter och krediträntor från konsumenter.

Andra populära betalningsmetoder:

Trustly VISA Neteller

Hur fungerar PugglePay?

Innan man kan använda sig av PugglePay för första gången måste man skicka in en ansökan och bli godkänd. Ansökan går snabbt och enkelt att fylla i och skicka in online.

När man har blivit godkänd kan man bege sig till någon av de sajter som är anslutna till PugglePay, såsom iGame, Betsson eller Mr Green. Där går man till kassan och väljer PugglePay i listan över betalningsmetoder.

  1. pugglepay-hur funkar
    För att göra en insättning till ditt spelkonto, välj hur stort belopp du vill sätta in och ange ditt mobiltelefonnummer.
  2. Du kommer att få en kod skickad till dig via SMS som du använder för att bekräfta insättningen.
  3. Pengarna kommer in på ditt spelkonto direkt, och du får sedan en faktura från PugglePay.
  4. Fakturan kan skickas ut med vanlig post, e-post eller SMS.Hur fakturan skickas ut beror på hur transaktionen genomfördes och vilka uppgifter PugglePay fick från säljaren vid köptillfället. För mer information om detta, kontakta PugglePays kundservice på adress [email protected] eller telefon 0775 – 16 17 40.

Till skillnad från många andra betalningslösningar för mobiltelefoner belastar PugglePay inte telefonräkningen och inga pengar dras från telefonens kontantkort. Fakturan man får från PugglePay har ingenting med telefonbolaget att göra.

Var kan jag använda PugglePay?

PugglePay kan inte bara användas för att fylla på spelkonton, utan man kan använda det för att köpa tjänster och produkter på en lång rad olika sajter på internet. Detta innebär att du kan köpa på faktura även på sajter som inte själva erbjuder faktura. Det finns inte heller något som hindrar fysiska butiker utanför internet från att ansluta sig till PugglePay och låta sina kunder göra fakturaköp via mobilen.

PugglePay är än så länge endast tillgängligt för användare i Sverige, Norge och Finland.

Avgifter och ränta

igame pugglepay

Att skaffa och använda PugglePay är helt gratis. PugglePay tar inte ut någon fakturaavgift från konsumenten, utan det är de företag som vill ansluta sig till PugglePay som betalar.

Däremot tillkommer påminnelse avgift om du inte betalar din faktura i tid (det vill säga inom 14 dagar). Om du inte betalar din faktura i tid kommer du få en påminnelse skickad via vanlig post, och då påförs en påminnelseavgift på 50 kronor + dröjsmålsränta (för närvarande 8%).

Om du inte betalar påminnelsen lämnas kravet över till Alektum inkasso, och då tillkommer deras avgifter och räntor.

Kreditbedömning

PugglePay gör kreditbedömningar av sina kunder, både när man ansöker om PugglePay och under tiden man är kund hos dem. Om du har trasslig ekonomi kommer du troligen inte att godkänns av PugglePay, eftersom de fokuserar på kunder med bra betalningshistorik. Man behöver inte vara någon krösus med skyhöga inkomster, men man måste ha en någorlunda välskött ekonomi och det ska saknas indikationer på spelmissbruk. Som underlag till kreditbedömningar kan PugglePay använda sig av kreditupplysningar. PugglePay samarbetar med två olika företag som tillhandahåller kreditupplysning: Soliditet och Creditsafe. När en kreditupplysning görs på dig kommer du enligt svenskt lag att få en kopia på den information som lämnats ut. Kopian kan skickas via vanlig post, e-post eller SMS.

Kundservice

PugglePays kundservice går att nå via telefon och e-post. Den är bemannad klockan 09:00-17:00 måndag till fredag.

E-postadress: [email protected]

Svenskt telefonnummer: 0775 – 16 17 40

Finskt telefonnummer: 09 – 424 507 74

Information om PugglePay

PugglePay startades år 2012 av svenskarna Kristofer Ekman Sinclair och Johan Friis. Bakom bolaget står även Martin Wattin, John Wattin, Peo Nilsson och Mikael Arborelius. PugglePay Ltd är registrerat i Storbritannien, men företaget driver sin verksamhet hos Chalmers Innovation på Holtermansgatan 1B i Göteborg.

Dela på
Snabb info