Glädjelotten

GladjelottenGlädjelotten är en skraplott där man skrapar nio rutor och hoppas på att få tre identiska belopp. Lotten säljs av Kombispel och överskottet från lotteriförsäljningen går till Socialdemokraterna och SSU.

Glädjelotten finns tillgänglig både i fysisk form ute i kiosker och butiker runt om i Sverige och i digital form på Folkspels sajt.

Hur spelar man?

Att spela Glädjelotten är mycket enkelt, särskilt om man redan är bekant med hur den mer välkända skraplotten Triss från Svenska Spel fungerar. Man skrapar helt enkelt hela skrapfältet (det är format som ett hjärta) och hoppas på att få tre identiska belopp. Får man tre identiska belopp vinner man det beloppet. Tre stycken 1 000:- innebär alltså en vinst på tusen kronor, och så vidare.

Till skillnad från Triss har Glädjelotten inte några extra bonusrutor att skrapa. Det finns inte några multiplikatorer eller liknande.

Var kan jag köpa Sverigelotten?

Glädjelotten finns tillgänglig hos över 2 000 butiker runt om i Sverige, inklusive Coop Forum, Coop Extra och Pressbyrån. Den går att köpa hos allt från stora spelombud till små fristående kiosker som inte ingår i någon kedja.

Glädjelotten finns även tillgänglig på Kombispels sajt på internet. Där köper man inte någon fysisk skraplott utan skrapar en digital skraplott. Vinstchansen är den samma som om man skulle ha köpt en fysisk lott.

Vad kostar Glädjelotten?

Glädjelotten kostar 20 kronor. Detta gäller både fysiska lotter och digitala lotter.

Vad kan jag vinna?

Högsta vinsten på Glädjelotten är 1 miljoner kronor.

Vinstplan för Glädjelotten (per serie om 2 miljoner lotter)

Vinst Antal lotter med denna vinst
1 000 000 kr 1 lott
100 000 kr 1 lott
50 000 kr 2 stycken lotter
25 000 kr 2 stycken lotter
10 000 kr 68 stycken lotter
1 000 kr 250 stycken lotter
120 kr 4 000 stycken lotter
60 kr 7 000 stycken lotter
40 kr 100 000 stycken lotter
20 kr 230 800 stycken lotter
En ny Glädjelott 230 800 stycken lotter

Hur stor är vinstchansen?

Cirka 28% av Glädjelotterna är vinstlotter.

Den statistiska återbetalningsgraden är 40,8% vilket innebär att för varje 100 kronor som det säljs lotter för går 40 kronor och 80 öre tillbaka till spelarna i form av vinster (i snitt).

Om Kombispel

Kombispel är ett svenskt aktiebolag som ägs av A-lotterierna. A-lotterierna ägs i sin tur av Socialdemokraterna (Sveriges socialdemokratiska arbetareparti) och SSU (Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund).

Exempel på produkter från Kombispel är Kombilotteriet, Drömreselotteriet och Motorlotteriet, samt skraplotterna Femman och Glädjelotten. På sin sajt på internet arrangerar Kombispel nätbingo.

Kombispels överskott går, via A-lotterierna, till Socialdemokraterna och SSU. År 2011 gick drygt 52 miljoner kronor till Socialdemokraterna och strax över 40 miljoner kronor till SSU. En betydande andel av Socialdemokraternas och SSU totala inkomster kommer från Kombispel / A-lotterierna.