Conte ny tränare i Tottenham – Allt om hans karriär

conte ny tränare spurs

Tottenham Hotspur presenterade nyligen Antonio Conte som ny huvudtränare. Finns förutsättningar för klubben att vända den negativa spiralen? Utifrån vår analys av Contes karriär som tränare hittills finns det alla förutsättningar för en ljus framtid för Spurs.

Hitta Premier League odds här

  1. Reklamlänk | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  3. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor

Odds bästa slutplacering:

KlubbOdds 
Arsenal1.62 
Tottenham2.15 

Tiden med Nuno Esperito Santo vid rodret blev kort

Tottenham valde att göra sig av den portugisiske tränaren José Mourinho under fjolårets säsong efter svaga resultat. Till den här säsongen valde Tottenham att plocka in ytterligare en portugisisk tränare i Nuno Esperito Santo som de hämtade in från Wolverhampton.

Men inte heller Nuno Santo har fått det att fungera i Tottenham. Med svaga resultat i både Europa Conference och i Premier League så valde Tottenham att sparka Nuno Santo efter enbart tio Premier League som huvudtränare för klubben.

Spiken i kistan blev 3–0 förlusten mot Manchester United och Santo fick därefter beskedet att han var sparkad av Tottenham. Nu står det klart att hans ersättare som huvudtränare i Tottenham blir ingen mindre än den italienska stortränaren Antonio Conte.

Antoni Conte ny huvudtränare

Antonio Conte kommer närmast från den italienska storklubben Inter där han som huvudtränare var med och tog laget till Serie A titeln förra säsongen. Men efter säsongen så valde Inter och Conte att gå skilda vägar och Conte har sedan i Maj 2021 varit arbetslös.

Men nu står det alltså klart att Conte som har tränat flera storklubbar och det italienska landslaget tidigare nu alltså återvänder till London som huvudtränare för Tottenham Hotspurs. Senast han var i England så var han tränare för rivalklubben Chelsea säsongerna 2016 till 2018.

Antonio Conte som även på planen var en framgångsrik fotbollsspelare där han vann Serie A fem gånger och Champions League en gång med Juventus som han spelade i under majoriteten av sin karriär.

Tränarkarriären börjar

Conte la fotbollsskorna på hyllan efter säsongen 2004 och valde då att satsa på en tränarkarriär. En tränarkarriär som relativt omgående efter han lagt av med spelarkarriären. 2006 tog Conte över serie B klubben Arezzo, men tränarkarriären fick inte den flygande starten som Conte hade hoppats på och efter 12 matcher med enbart en seger i ryggen så fick Conte lämna klubben.

Men bara några månader efter att han fått lämna Arezzo så var Conte tillbaka i klubben då man valde att återanställa honom som huvudtränare då hans ersättare den nu hyllade Maurizio Sarri inte heller hade fått fart på laget.

Med Contes återkomst i klubben så fick Arezzo ett rejält lyft och med Contes hjälp var Arezzo ytterst nära att klara sig var i Serie B, men trillade till sist ur ligan i den sista omgången. Men den andra vändan i Arezzo blev betydligt mer lyckosam för Conte då han fick med sig åtta segrar på femton matcher vilket gav en vinstprocent på 53,33% vilket var betydligt bättre än de 8,33% som Conte hade första vändan i Arezzo.

Han valde dock att lämna sitt jobb som huvudtränare för Arezzo efter klubbens degradering. Men Conte gick inte arbetslös speciellt länge innan Bari ville anställa honom som huvudtränare för att försöka rädda kvar klubben i Serie B.

Antonio Conte klubbar som tränare

Framgångssagan får sin början

Antonio Conte fick genast fart på Bari och med hans hjälp så lyckades man undvika nedflyttningsstriden och klättra i tabellen till en elfteplats i tabellen. Säsongen efter 2008–2009 så kom Antonio Contes första stora framgång som tränare när han var med och förde upp Bari från Serie B till Serie A.

Men han följde aldrig med klubben upp i Serie A utan efter säsongen 2009 så valde Bari och Conte att gemensamt bryta kontraktet. Då hade han under sin tid i Bari vunnit trettiotvå matcher av sextiosju vilket gav honom en vinstprocent på 47,76%. Conte tog i stället steget över till att bli huvudtränare för Atalanta, men efter en svag start på Serie A för Atalanta så hamnade Conte i konflikt med supportrar till klubben och efter bara fjorton matcher valde Conte att lämna klubben.

Till säsongen 2010–2011 så presenterades Antonio Conte som huvudtränare för Serie B klubben Siena. Där blev det stor succé och Conte var med och förde tillbaka Siena till Serie A där han på fyrtiofyra matcher vann tjugotvå och hade en vinstprocent på 50%.

Första storklubben som tränare

För det blev bara en säsong i Siena för efter säsongen hade det öppnats upp en roll som huvudtränare för klubben i hans hjärta Juventus och 22 maj, 2011 presenterades han som huvudtränare för Juventus. Succén i Juventus var omedelbar för Antonio Conte som vann Serie A säsongen 2011–2012, något som han sedan återupprepade de två nästkommande säsongerna innan han sommaren 2014 presenterades som förbundskapten för Italiens landslag.

Tiden i Juventus där han på 151 matcher vunnit 102 och haft en enorm vinstprocent på 67,55% hade gjort honom ett namn inom den internationella fotbollen och beviset kom sommaren 2014 när han fick bli förbundskapten för Italien.

Conte var kvar som förbundskapten i Italien fram till VM 2016 där Italien åkte ut mot Tyskland på straffar i kvartsfinalen vilket även blev slutet för hans tid som förbundskapten i Italien.

Första sejouren i England

Kort efter så presenterades Conte som huvudtränare för Chelsea i engelska Premier League och han var nu alltså tillbaka som klubblagstränare. Det blev även i Chelsea omedelbar succé för Conte som tog Chelsea till en Premier League titel säsongen 2016–2017.

Men ligatiteln följdes sedan av en period med resultat som gick upp och ner och sommaren 2018 fick Antonio Conte sparken som tränare för Chelsea. Då hade han hunnit leda Chelsea genom 106 matcher med totalt 69 vinster och en vinstprocent på 65,09%.

Conte gick sedan arbetslös under nästan ett år innan sommaren 2019 presenterades som huvudtränare för Inter. Antonio Conte var nu alltså tillbaka i sitt hemland och likt tidigare klubbar som Conte tränat så blev det en enorm succé från start.

Första säsongen blev det dock inga titlar för Conte då hans Inter föll på målsnöret i ligan där man hamnade en poäng bakom Juventus och man föll även i Europa League finalen mot Sevilla.

Men säsongen 2020–2021 fick Antonio Conte och Inter sin revansch när man gick och vann Serie A, vilket var Contes fjärde Serie A titel som tränare.

Tottenham Hotspur nästa utmaning

Men efter titeln så valde Conte att lämna Inter då han inte kom överens med styrelsen och nu har Antonio Conte alltså presenterats som ny huvudtränare för Tottenham Hotspurs.

Det återstår att se om Antonio Conte han få lika bra utväxling på Tottenham som han har fått på de tidigare klubbar som han har tränat eller om succén uteblir?

Har jobbat många år som skribent inom flera olika områden. Gillar att skriva om ämnen som mode och livsstil, men även sport och spelbranschen ligger varmt om hjärtat.