Ladbrokes Backgammon

Ladbrokes Backgammon har ingen svensk licens.

Vi rekommenderar istället att kika på det liknande spelbolaget rapidi

Läs mer om rapidi

Ladbrokes Backgammon har ingen svensk licens

Vi rekommenderar istället rapidi

Läs mer om rapidi

Ladbrokes Backgammon Recension

Ladbrokes BackgammonLadbrokes Backgammon erbjuder mycket bra rake i jämförelse med många andra backgammonsajter. Spelbolagets storlek borgar för hög säkerhet och kvalité. Programvaran är enkel och överskådlig och erbjuder de funktioner som kan förväntas av en god backgammonklient. Turneringsutbudet är gediget och erbjuder insatsnivåer för de flesta spelare. Nedan följer de regler som gäller för backgammonspel på Ladbrokes.

Insats och Gränser
Vare sig du går med i ett cash spel eller skapar ett så kommer du få frågan om att sätta en gräns samt maximal insats du kan vinna eller förlora i ett spel. Insatsen är värdet av varje poäng medan gränsen är den maximala summan du kan vinna eller förlora I ett specifikt spel. Insatsgränsen är en av online backgammons mer tongivande regler. När man bestämmt sin grän kommer detta effektivt begränsa dubblerings-tärningen. Till exmepel, ett spel har en insats på $5 och en gräns på $40, vilket begränsar dubblingarna till 8.

För match spel, kommer du behöva sätta en insats. Denna insats är även gränsen och vinnaren av matchen kommer vinna allt.

Minimum insatsen för cash spel är $1 och den maximala är $500.

En spelare kan inte skapa eller gå med i ett spel med högre pengagräns än sin kontobalans.

Tidsbank och Timer
När du spelar på Ladbrokes Backgammon bör du vara uppmärksam på två saker. Vid starten av varje spel kommer du ha en full ”timer” samt ”tidsbank”. Timer kommer att börja räkna ner varje gång som det är din tur, om timern tid rinner ut kommer tiden från tidsbanken att räkna ner. Timern kommer att börja om varje turn så att du kommer ha tillräcklig med tid för att kasta tärningen, dubbla och flytta dina brickor. Tidsbanken kommer endast bara att starta om I början av varje nytt spel. Tidsbanken används för att försäkra sig om att spel håller ett bra tempo och för att låta spelare fortsätta spela om de blir nedkopplade. Om du sen tidigare lider av nedkopplingsproblem rekommenderar vi dig att använda ”Normala timers”.

– När du skapar ett spel I lobbyn, får du möjligheten att välja din egen preferens gällande tiden.
– Snabbspel ger dig en timer på 15 sekunder och en tidsbank på 60 sekunder.
– Normalt spel ger dig en timer på 30 sekunder och en tidsbank på 2 minuter och 30 sekunder.
– Spel med extra tid ger dig en timer på 60 sekunder och en tidsbank på 5 minuter.

Om du misslyckas att göra ditt drag innan din tidsbank tar slut kommer du att förlora matchen I enlighet med regler och villkor på Ladbrokes Backgammon.

Nedkoppling
Ladbrokes Backgammon kräver en konstant uppkoppling mellan din dator och våra servrar. När du spelar Backgammon över internet finns det olika händelser som är bortom vår kontroll.

Om du skulle bli nedkopplad från Ladbrokes Backgammon (obereonde av skäl), kommer du ha till att din tidbank tar slut att ansluta dig igen. När du kommit in Backgammon Lobbyn måste du logga in och spelet tar vid där du blev nedkopplad och din motståndare gjort sitt drag. Om du inte kommer tillbaka inom tiden hos tidsbank kommer vi att använda special software för att beräkna spelets utgång. Om vi utvärderar att en part är favorit att vinna spelet kommer denna spelare att få majoriteten av pengarna som det spelats om. I ett Cash spel där vi ser att en spelare troligtvis kommer vinna på gammon (eller backgammon) vi kommer omfördela pengarna till favoriten att vinna.

Generellt kommer balansen på servern när du loggar in på Ladbrokes Backgammon och/eller spel, efter en nedkoppling att inte reflektera den rätta kontobalansen då pengarna från det tidigare som bröt ihop kommer att komma till kontot efter en vis tids fördröjning.

Detta är nödvändigt för att undvika fler komplikationer.

Om du skulle bli nedkopplade från Ladbrokes Backgammon kan inte Ladbrokes vara skyldiga för förluster pga detta. Balansen på kunders konton kommer vid alla tidpunkter vara det som sparats på vår server.

Rake / Kommission
Rake är pengarna huset tar som kommission och baseras på hur mycket pengar det spelas för. Spelaren som vinner betalar rake för båda spelarna.

Cash- och Matchspel:

Totalvinst Rake
<$50 2.5%
$51-$100 2%
>$101-$200 1.5%
$200+ 1.25%

Matchspel

För varje poäng efter den första poängen när du spelar en match,så läggs en rake på 0.125% till. Detta stoppas vid 11 matchpoäng (1.25%).

Turneringsspel

Ingen rake tas ut vid turneringsspel, istället betalar du en mindre avgift – normalt 10% av inköpet.

Jämförelse av rake

Ladbrokes Backgammon erbjuder konkurrenskraftig rake inom online-backgammon.

Backgammon Server Max Rake
Partygammon 6%
888 4.9%
Ladbrokesbackgammon 2.5%

Siffror uppdaterade 10 juli 2007 – källa: Ladbrokes.com.