Utopia Bingo

Utopia Bingo har ingen svensk licens.

Vi rekommenderar istället att kika på det liknande spelbolaget Bingo.com

Läs mer om Bingo.com

Utopia Bingo har ingen svensk licens

Vi rekommenderar istället Bingo.com

Läs mer om Bingo.com

Utopia Bingo Recension

Utopia Bingo ägs av det brittiska företaget Terra Entertainment och sajten finns tillgänglig på engelska, svenska, danska, norska och finska. Det här är som synes en bingosajt som riktar in sig på den nordiska marknaden. Sajten lanserades i början av 2010 och är alltså en av de yngsta bingosajterna på marknaden.

utopia bingo

Designen skiljer sig från de flesta andra bingoställen. Istället för att satsa på hysterisk Las Vegas-stil eller göra sajten gulligt feminin med blommor och pastellfärger har man valt att hålla sig till en stram och balanserad design i lugna, dova färger. Mjukvaran kommer från Functional Games och spellicensen från Costa Rica. Du spelar direkt i webbläsaren.

Utopia Bingo har profilerat sig genom att vara mycket tydliga med att visa antal spelare hur mycket pengar som finns i potten och hur mycket som går till spelarnas vinster för varje bingoomgång. Dessutom anger man alltid hur många spelare som är online totalt så att du lätt kan se om det verkar vara mycket trafik för tillfället eller inte.

En nackdel är att många delar av sajten kräver att man är inloggad för att man ska kunna se dem. Man måste därför skapa ett konto för att få en chans att se om man gillar sajtens upplägg. Det går inte heller att spela för låtsaspengar innan man registrerar sig.

Chatten är livlig och det finns chattvärdar som småpratar, svarar på frågor, håller ordning och arrangerar olika spel där man kan vinna bonuspengar.

Utopia Bingo Fakta

Webbsajt: Utopia Bingo
Lanserades: 2010
Mjukvara: Functional Games
Spel direkt i webbläsaren: Ja
E-post till supporten: [email protected]
Telefonnummer till supporten: 08-559 227 65

Bonusar i bingoavdelningen:

 • 100 kr gratis när du registrerar dig.
 • 100% matchning av din första insättning upp till 2 000 kr.
 • 20% matchning av ALLA insättningar för befintliga kunder

PLUS

 1. 20% bonus på ALLA insättningar
 2. Enkel och funktionell design
 3. Stort utbud av olika sorters bingo

MINUS

 1. Stora delar av sajten är avstängd för den som inte är registrerad, och det finns ingen möjlighet att provspela med låtsaspengar innan registrering. Dessa saker är ju dock bara ett ”problem” tills du registrerar dig och således ingen stor nackdel. Denna recension bör ge dig en bra bild av Utopia Bingo.

Utopia Bingo bonusar

Välkomstbonus
Redan innan din första insättning får du 100 kronor gratis att spela för så att du kan komma igång så snart du registrerat dig. När du sedan gör din första insättning matchas den med 100% upp till 2 000 kronor.

Värvningsbonus
Hos Utopia Bingo får du värvningsbonus när du värvar en vän.

Chattspelsbonus
I bingochatten anordnar chattvärdarna en massa olika chattspel där du har chans att vinna extra bonus.

VIP-program / Lojalitetsprogram

UtopiaBingo har inte något specifikt VIP-program utan anser att alla spelare är VIP:s och belönar dem med 20% bonus på alla insättningar. Detta är ett mycket bra upplägg för dig som spelare.

Erbjudanden

UtopiaBingo har ofta tävlingar där man kan vinna olika priser. De har till exempel delat ut skålar från Kosta Boda och fina digitalkameror. En vanlig metod är att ge varje person som gör en insättning en lott och sedan dra en vinnare när tävlingsperioden är över.

Bingorum

Hos UtopiaBingo kan du spela många olika sorters bingo och det finns en bra instruktionssida där du kan lära dig mer om 75-bollsbingo, variantbingo, 90-bollsbingo och 80-bollsbingo. Nyligen införde UtopiaBingo mösterbingo i sitt utbud, efter att många kunder frågat efter det. Detta borgar för att de lyssnar på sina spelare.

Vid normalpris kostar de billigaste bingobrickorna 1 krona och de dyraste 20 kronor. Du kan köpa allt från en bricka till tjugo stycken för en spelomgång.

I bingolobbyn kan du se vilka spel som är aktuella för tillfället. UtopiaBingo visar också tydligt hur många spelare som köpt brickor till varje spel och hur mycket pengar det finns att vinna. Mängden sålda brickor påverkar prispotten, så det är smartast att välja populära bingoomgångar.

Det är lätt att förstå hur man spelar bingo hos UtopiaBingo och du behöver bara klicka på de bingobrickor du önskar för att köpa dem. Bingofönstret är tydligt och ger bra överblick. Det finns flera olika bingoutropare så du kan välja röst efter vad du känner för just då.

För att göra bingoupplevelsen ännu mer spännande erbjuder UtopiaBingo växande jackpottar. Istället för att satsa på att bygga upp jättelika jackpottar har man valt att göra det förhållandevis lätt att vinna jackpotten. Det är sällan jackpottarna hinner nå några hisnande belopp innan de faller ut, men detta innebär ju samtidigt att chansen att man ska få jackpott någon gång är tämligen hög.

Mjukvaran

Mjukvaran kommer från Functional Games, som även förser sajter som PingoBingo, PiggyBingo, och BellaBingo med mjukvara.

Du behöver inte ladda ned och installera någon bingoklient utan spelar direkt i webbläsaren. Det spelar ingen roll om du använder PC eller Mac.

UtopiaBingo har en helt annat stil än de flesta bingorum på nätet. De flesta aktörer har valt att antingen tillämpa Las Vegas-stilen med blinkande lampor och tusentals färger eller gjort sina bingorum rosigt feminina med blommor, hjärtan och gulliga djur i svala pasteller. Hos Utopia Bingo möts du istället av strikta linjer, dova färger och dämpad design. Det är vilsamt för ögonen och vi skulle inte bli förvånade över om UtopiaBingo snabbt kommer att locka många nordbor som tröttnat på både blingbling-stilen och det överdrivet flickaktiga och vill ha ett enkelt och rent bingorum att spela i.

Sidospel

Utopia Bingo har en casinoavdelning där du hittar slotmaskiner, videopoker, skraplotter, keno, match-spel och hi lo-spel.

 • Över 30 olika slotmaskiner
 • 10 sorters videopoker
 • 6 skraplotter
 • 3 sorters keno
 • 2 match-spel
 • 1 hi lo-spel

Bingochatt och community

När du spelar bingo kan du chatta med andra spelare i chattfönstret i vänstermarginalen. Om du vill spärra någon viss person från att chatta med dig behöver du bara klicka på användarnamnet och ange att personen ska spärras.

Det finns chattvärdar i bingochatterna som småpratar, håller ordning, hjälper till vid behov och ordnar olika chatt-tävlingar där du kan vinna bonuspengar. Du känner igen chattvärdarna på att det finns en liten ”gubbe” vid spelnamnet.

Exempel på chatt-spel som spelas i bingochatten hos UtopiaBingo är födelsedag, stege, spegel, ålder och double trouble. De allra flesta spelen är sifferbaserade. På sajten finns anslaget tydliga instruktioner för hur alla de olika chatt-spelen fungerar, och du kan även be chattvärden förklara om det är något du undrar. Du måste delta med minst en bricka i det aktuella bingospelet för att kunna vara med i tävlingen. För att chattspelen på UtopiaBingo ska vara rättvisa för alla kunder betalas endast chattspelsvinster ut till betalande kunder som är VIP 5 och/eller inte har mer än 33% (en tredjedel) i chattspelsvinster relativt till insättningar.

Om du har önskemål om ett nytt spel kan du föreslå det direkt i chattfönstret eller skicka e-post till [email protected] .

Betalningsalternativ

Du kan sätta in pengar till Utopia Bingo via VISA, MasterCard, Moneybookers, Neteller och EntroPay. Uttagsalternativen är färre, men det går till exempel att använda Moneybookers och Neteller.

Support

Utopia Bingo erbjuder support via telefon och e-post, däremot går det inte att få support via live-chatt. Telefonsupporten är på svenska och har öppet mån-fre 16:00-20:00. Vad gäller e-post brukar man få svar snabbare om man skriver på engelska istället för svenska.

Svenskt telefonnummer: 08-559 227 65
E-postadress: [email protected]

Inloggade medlemmar kan dessutom nå FAQ-sidan (vanliga frågor och svar).