King.com

King.com sajtKing.com är en av världens största spelsajter med för datorspel/skicklighetsspel som man kan spela mot andra människor och vinna pengar på. De har massor av olika spel som pusselspel, strategispel, actionspel, kortspel, ordspel och sportspel. Spelen är gjorda för att spelas direkt i webbläsaren så man behöver inte ladda hem och installera någon mjukvara. Spelen är dessutom riktigt snygga och är snabba att starta.

Varje månad tillhandahåller King.com mer än 80 miljoner spelomgångar. De har miljoner spelare från mer än 50 olika länder. Efter lanseringen i Augusti 2003 finns nu King.com på 9 olika språk och 7 olika valutor.

Tjäna juveler
Juveler är speciella belöningar som delas ut till Guldspelare, Klubbspelare och Medlemmar. När du spelar turneringar eller uppnår vissa mål, såsom samlar in Medaljer eller uppnår hög ranking i olika spel, får du juveler. Du kan använda dina juveler för att konfigurera din profil, snygga till spelarbilden eller till att köpa andra föremål och funktioner.

Pengaturneringar
I skicklighetsspelen deltar spelarna i turneringar där deras skicklighet är utslagsgivande för att kora vinnaren. Spelarna satsar på sig själva med små insatser och vinnaren tar hem jackpotten (minus en avgift som går till King.com).

En Pengaturnering har öppet för ett bestämt antal deltagare. Turneringen stängs när alla platser fyllts. En 5-mannaturnering kräver att 5 spelare ansluter sig innan turneringen stänger och en vinnare kan utses. Antalet spelare och startavgiftens storlek varierar från turnering till turnering. Det krävs att det är minst två olika spelare i en turnering så att du alltid får spela mot någon annan och inte bara mot dig själv. Om en turnering har plats för fler än två deltagare kan du delta i den turneringen flera gånger, men det är bara ditt bästa resultat som kommer att räknas.

Kostnaden för en Pengaturnering består av två delar. Din insats är cirka 75% av kostnaden för turneringen. Om en turnering har 2 spelare och kostnaden är 10 kr blir varje insats 7,5 kr. Detta innebär att vinnaren får ett pris på 15 kr. De resterande 25% av kostnaden går till King.com.