PokerPlayer

pokerplayerPokerPlayer är en engelskspråkig pokertidning som ges ut i Storbritannien, men som skriver om pokerhändelser i hela världen, inklusive nätpoker. Fokus ligger dock på Storbritannien och på event som brittiska spelare deltar i. Det går att prenumerera på PokerPlayer och få tidningen skickad till Sverige. Tidningen kommer ut med ett nytt nummer varje månad, vilket är hälften så ofta som konkurrenten Card Player.

Poker Player skapades av samma förlag som ligger bakom tidningar som Maxim och Health & Fitness och har lite av samma grabbiga stil. Exempel på skribenter som bidrar med material till PokerPlayer är Nick Wealthall och Paul Jackson.

Första numret av PokerPlayer kom ut år 2005, men då hette tidningen Total Gambler. Sedan år 2013 ges tidningen ut av förlaget People Like You Publishing. Alun Bowden är chefredaktör.

Historia

Tidningen Total Gambler lanserades år 2005, mitt i den stora pokerboomen. Bakom lanseringen stod Dennis Publishing, ett förlag som redan gav ut framgångsrika livsstilsmagasin som Maxim, Men’s Fitness, Computer Shopper, Bizarre och Inside Edge. Samtidigt som Dennis Publishing skapade Total Gambler grundade de även tidningen The Sportsman, en dagstidning för sportintresserade i Storbritannien. The Sportsman överlevde inte ens sitt första år, men för Total Gambler gick det betydligt bättre.

Första upplagan av Total Gambler hade 28 sidor och trycktes i 650 000 exemplar. Den delades ut gratis till alla som köpte någon av de tidningar från Dennis Publishing som riktade in sig på målgruppen män i åldern 18 år – 40 år.

År 2013 köptes Poker Player upp av People Like You Publishing. People Like You Publishing ägs av Dave Woods och Tim Farthing. Dave Woods var chefredaktör för Total Gambler när tidningen lanserades och behöll den rollen i över fem år, och Tim Farthing var annonschef. I samband med uppköpet ordnade PokerPlayer en enkät bland läsarna för att ta reda på vad de tyckte var bra respektive dåligt med tidningen, och hur den kunde förändras för att bli ännu bättre.