Bluff Magazine

bluff magazineBluff Magazine är en amerikansk pokertidning som ägs av Churchill Downs och har sin redaktion i Atlanta, USA. Det går att prenumerera på den och få den skickad till Sverige. Tidningen finns inte tillgänglig på svenska.

Bluff Magazine innehåller intervjuer, reportage, strategitips, med mera. Tidningen rapporterar från alla de stora pokerturneringarna, och vad gäller USA även från en del mellanstora. Bluff Magazine skriver om både nätpoker och poker utanför internet, och ägnar sig inte bara åt själva pokern och pokerspelarna utan tar även upp ämnen som politik, ekonomi och andra frågor som rör pokerns roll i samhället.

När Bluff Magazine startades av Eric Morris och Eddy Kleid år 2004 kom tidningen ut två gånger i månaden, men redan året därpå övergick man till att vara ett månadsmagasin med tolv nummer per år.

I slutet av år 2006 köpte Bluff Magazine upp den välkända resultatdatabasen Thepokerdb.com och integrerade den i tidningens sajt.

Bluff Europe Magazine

Bluff Europe Magazine är en systertidning till Bluff Magazine som trycks i Storbritannien och har större fokus på europeisk poker. Bluff Europe Magazine hade premiär i mars 2006 och kommer ut med ett nytt nummer varje månad. Exempel på skribenter som bidrar med material till Bluff Poker Magazine är Phil Laak, Liv Boeree, Antonio Esfandiari, Tom Sambrook, Mike Caro och Neil Channing.

Bluff Magazine South Africa

Bluff Magazine South Africa är en systertidning till Bluff Magazine som publiceras av Maverick Publishing Corp och fokuserar på pokerbranschen i Sydafrika. Chefredaktör är Ryan Dreyer, som vann pokerturneringen Sun City Millions år 2008.

Bluff Español

Bluff Español är en spanskspråkig Bluff som publiceras i Costa Rica. Den inriktar sig inte bara på Latinamerika utan även på den spanskspråkiga befolkningen i USA. Vissa artiklar är direktöversatta från Bluff, medan andra är specialskrivna för Bluff Español för att ge tidningen en mer latinamerikansk inriktning.