William Thorson

William ThorsonWilliam Thorson är en av Sveriges mest välmeriterade pokerspelare. Han är också en av de mest kända efter bland annat varit ambassadör för Svenska spels poker samt bloggat i Aftonbladet. Internationell ryktbarhet saknas inte heller efter bland annat varit på 3 finalbord i European Poker Tour och gått långt i två World Series of Poker Main Event.

William Thorsons ryktbarhet kunde dock varit ännu större om han inte valt att gå all in med två knektar den där dagen år 2006 i Las Vegas … Det är WSOP Main Event och Thorson ligger på 5:e plats med 13 spelare kvar, men efter att Jamie Gold re-raisat Thorsons höjning väljer han att gå all in med motiveringen att Gold spelat loose-aggresive i flera händer tidigare. Jamie Gold synar sekunden därpå med två kungar. Det blev respass för Thorson och Jamie Gold skulle gå vidare mot en seger i världens största turnering.

Det snabba beslutet att gå all in i detta läge ledde till stor besvikelse och det dröjde innan William kunde kommer över detta. Men under WSOP Main Event 2010 var han tillbaka i rampljuset och var chipleader när det var 40-50 spelare kvar. Alla som bevakade evenemanget via ESPN fick bekanta sig med Thorsons orädda spelstil samt hans närvaro vid bordet bestående av mycket pondus och ett ansikte som är svårt att avläsa. Thorson förblev dock inte chipleader alltför länge och skulle sluta på en 22:a plats.

Förutom bra placeringar i WSOP och EPT har William Thorson bland annat vunnit PokerStars Baltic Festival 2010 och Nordic Masters of Poker Main Event 2011. Enligt CardPlayer.com uppgick hans totala vinster i turneringar år 2012 till ca $3,2 miljoner.

På hösten 2010 kontrakterades William Thorson av Svenska spel och han blev förste ambassadör för deras pokersajt. En del höjde på sina ögonbryn då Thorson gick från att varit en del av Team PokerStars Pro mot det ibland kritiserade Svenska spel poker. Thorson förklarade sina bevekelsegrunder i en intervju med Aftonbladet: ”Jag är extremt trött på alla hotellnätter och det livet jag levt de senaste åren. Det är dags att bli vuxen och skaffa mig en tryggare tillvaro.”

Thorson har också i senare intervjuer berättat att han efter WSOP 2010 lagt om sin livsstil genom att spela lite mindre poker, festa lite mindre och i stället försöka leva mer hälsosamt.

William Thorson hade också under flera år en blogg på Aftonbladet och besvarade där dessa undranden kring Svenska spel ytterligare med att han såg en chans göra Svenska spel Poker till en bättre spelsajt. Efter cirka två år avslutade han samarbetet med Svenska spel och kommenterade att ”vissa saker har blivit lite förbättrade [på Svenska spel poker]”, men att han insett att Svenska spel ”är en svårare maskin än något annat spelbolag att sätta i rullning”.